Je Dropbox-teamruimte

Met Dropbox Business beschik je over een nieuwe plek om je team op één lijn te houden. We noemen dit je teamruimte. Dit is waar je bestanden, mappen en Dropbox Spaces kunt opslaan, openen, bewerken en delen met je collega's, waar je om feedback kunt vragen en meer.

In dit gedeelte gaan we in op hoe je teamruimte eruitziet en hoe je aan de slag kunt gaan met handige tools zoals slimme synchronisatie en Dropbox Paper.

Je Dropbox-teamruimte

Dropbox-teammappen

Wanneer je bent aangemeld, is het mogelijk dat je blauwe mappen met een gebouwpictogram ziet in je teamruimte. Dit zijn teammappen die zijn ingesteld door je beheerder. Als je al eerder Dropbox Basic hebt gebruikt, bieden deze teammappen een nieuwe mogelijkheid om je Dropbox te organiseren.

Zie teammappen als hubs voor het delen van materiaal met je collega's. Wanneer je een bestand toevoegt aan een teammap, is het automatisch beschikbaar voor alle leden van de groep of groepen die toegang hebben tot de map. Beheerders kunnen anderen buiten de groep uitnodigen om bepaalde bestanden en submappen te bekijken of te bewerken, of de toegang tot de inhoud beperken. Hoewel teammappen worden ingesteld en beheerd door je beheerder, kun je zelf ook je eigen gedeelde mappen maken.

Meer informatie over teammappen

Ledenmappen van een team

Bestanden die zijn opgeslagen in een Dropbox Business-teammap, worden automatisch gedeeld met alle teamleden die bij de map horen. Als je het bestand nog niet wilt delen, voeg je het in plaats daarvan toe aan je eigen ledenmap. Deze map is alleen voor jou en je eigen zakelijke bestanden. En of een bestand zich nu in een teammap bevindt of in een van je eigen mappen, je kunt in beide gevallen het delen aanpassen om te beperken wie je materiaal kan bekijken en bewerken.

Opmerking: hoewel je eigen ledenmap niet automatisch wordt gedeeld, kunnen beheerders hier wel toegang toe krijgen via de beheerconsole of door zich aan te melden met jouw account.

Ledenmappen van een team

Materiaal offline openen

Dropbox werkt anders op een telefoon dan op een computer. De mobiele apps slaan namelijk geen bestanden op je apparaten op, maar geven je bestanden in de cloud weer, net als op dropbox.com. Ook wanneer je een bestand op je telefoon opent en bewerkt, werk je met het bestand in de cloud. Het bestand wordt dus niet rechtstreeks op je apparaat gedownload.

Als je zonder wifiverbinding of mobiele verbinding toegang wilt hebben tot je bestanden, kun je de bestanden offline beschikbaar maken door de optie Offline beschikbaar in te schakelen. Wil je nog een stap verder gaan? Tag een hele map om de volledige inhoud offline beschikbaar te maken op je telefoon of tablet.

Zo werkt het: Materiaal offline beschikbaar maken

1. Blader in de mobiele Dropbox-app naar het bestand dat je offline beschikbaar wilt maken.
2. Tik op ... (drie puntjes) naast de bestandsnaam.
3. Tik op de wisselknop
Offline beschikbaar.

Als je de offline bestanden wilt openen, tik je op Offline in het menu (Android) of het Dropbox-tabblad (iOS) in de mobiele Dropbox-app.

1. Blader in de mobiele Dropbox-app naar de map die je offline beschikbaar wilt maken.
2. Tik op ... (drie puntjes) onder de naam van het item.
3. Tik op de wisselknop
Offline beschikbaar.

Als je de offline mappen wilt openen, tik je op Offline in het menu (Android) of het Dropbox-tabblad (iOS) in de mobiele Dropbox-app.

Volgende: Coördineren en materiaal maken

Dropbox transformeert je mappen naar gedeelde werkruimten. We gaan nu kijken hoe je je werk kunt organiseren met behulp van mapoverzichten en andere functies voor samenwerking. Ook leggen we uit hoe je verschillende typen materiaal kunt maken en beheren.