Dropbox Business gebruiken

Dropbox is dé plek voor al je werk. Je kunt bestanden opslaan en delen, samenwerken aan projecten en je beste ideeën tot leven brengen. Of je nu alleen werkt of lid bent van een team.

Dankzij de intuïtieve samenwerkingstools en geavanceerde beveiligingsfuncties van Dropbox heb je alles tot je beschikking om ook onderweg werk gedaan te krijgen.

Laten we nu aan de slag met Dropbox Business.

Dropbox in de cloud

Dropbox bewaart je werk veilig online, in de cloud. Dat betekent dus dat je je belangrijke materialen altijd en overal en vanaf elk apparaat kunt opslaan, openen en delen.

Wanneer een bestand is opgeslagen in de cloud, is het niet alleen toegankelijk vanaf je harde schijf of één enkel apparaat. Alles wat je toevoegt aan je Dropbox-account wordt bijgewerkt op dropbox.com en op elke computer, telefoon of tablet die je aan je account hebt gekoppeld. Wijzig of verwijder je een document? Ook dat wordt bijgewerkt. Je kunt altijd rekenen op Dropbox en dat is een geruststellend idee.

Toegang tot je account

Je kunt op drie manieren toegang krijgen tot je Dropbox-account: via de Dropbox-desktopapp, de website dropbox.com en de mobiele Dropbox-app

Begin door je aan te melden bij je account op dropbox.com. Installeer vervolgens de apps op je computer, tablet en telefoon om alles uit je account te halen.

Meer informatie

Let op de extra informatie die over bepaalde functies wordt gegeven. Klik eenvoudig overal waar je Meer informatie ziet staan en bekijk meer details, stapsgewijze instructies en helpartikelen op dezelfde pagina.

Aanmelden met Dropbox Business

Als het goed is heb je een e‑mail ontvangen met een uitnodiging om lid te worden van je Dropbox Business-team. Selecteer eerst Lid worden van het team in de uitnodiging en volg vervolgens de aanwijzingen om je te registreren. Heb je geen e‑mail ontvangen, vraag dan je IT-afdeling of Dropbox Business-beheerder om hulp.

Lid worden van een Business-team

Aanmelden bij je Dropbox-account

Aanmelden bij je Dropbox-account met Google-aanmelding

Ik kan me niet aanmelden bij mijn Dropbox-account

Desktopmogelijkheden van Dropbox

De desktopversie van de Dropbox-app biedt één overzichtelijke plek op je desktop waar het werk centraal staat en jij up-to-date blijft.

Deze desktopapp biedt allerlei tools voor beschrijvingen, taken, opmerkingen, vastmaken en delen. Ook kun je heel eenvoudig van elke map een verbonden werkruimte maken met Dropbox Spaces. Een Dropbox Space is ideaal om je werk bij te houden en moeiteloos samen te werken.

Dropbox maakt van je desktop een handige plek waar je allerlei taken kunt uitvoeren, zoals bestanden, mappen en Spaces ordenen, cloudmaterialen maken, bestanden delen, met anderen samenwerken en bestandsactiviteiten en meldingen bekijken.

Desktopmogelijkheden van Dropbox

Zo werkt het: De desktopapp

De desktopapp installeren

1. Download de desktopapp op je computer.
2. Nadat Dropbox is geïnstalleerd, staat de desktopapp op je computer, zie je een Dropbox-pictogram in het systeemvak (Windows) of de menubalk (Mac) en is er een Dropbox-map op je harde schijf gemaakt.
3. Volg de aanwijzingen om je aan te melden met de aanmeldgegevens van je Dropbox Business-account. Je moet hetzelfde e‑mailadres en wachtwoord gebruiken waarmee je je hebt aangemeld op dropbox.com (dit is hetzelfde voor al je apparaten).

De Dropbox-desktopapp is beschikbaar voor de besturingssystemen Linux, Windows en macOS. Lees meer over hoe je de desktopapp gebruikt met Windows 10 in S-modus of met Linux.

Meer informatie over de compatibiliteit van Dropbox met je besturingssysteem

De voorkeuren voor de desktopapp wijzigen op je computer

Wat je moet doen als Dropbox niet kan worden geïnstalleerd

Een bestand toevoegen aan je Dropbox-account

Je kunt op verschillende manieren bijna elk soort bestand toevoegen aan je Dropbox-account. Via de desktopapp:

1. Sleep het bestand naar de desktopapp of de Dropbox-map op je harde schijf.
2. Selecteer de Dropbox-map wanneer je de optie Opslaan als gebruikt (die in de meeste toepassingen beschikbaar is).

Controleren op bestandsupdates en meldingen in het systeemvak of de menubalk

Het Dropbox-pictogram in het systeemvak (Windows) of de menubalk (Mac) geeft snel toegang tot recente bestanden, meldingen en appvoorkeuren. Klik eenvoudig op het pictogram om updates te bekijken of instellingen te wijzigen.

1. In het tabblad Voor jou zie je een gepersonaliseerde lijst met bestanden, mappen en Dropbox Spaces, waaronder Uitgelicht voor jou, je bestanden en mappen met een ster en je agendagebeurtenissen en vergaderingen.
2. In het tabblad Recent zie je de bestanden die onlangs zijn geopend en/of bewerkt.
- Je kunt schakelen tussen Jij en Team om de bestanden te zien die je onlangs zelf hebt bewerkt of de bestanden die je teamleden onlangs hebben bewerkt.
3. In het tabblad Meldingen zie je de recente activiteit in je Dropbox-bestanden en de bestanden die met je zijn gedeeld. Meldingen zijn daarnaast beschikbaar als pop-ups op je desktop.
4. Via het Dropbox-pictogram kun je ook:
- Zoeken naar materiaal in je Dropbox-account.
- Een webgebaseerd bestand maken in Dropbox Paper, Microsoft Office of G‑Suite.
- Dropbox Paper openen op je computer.
- De website dropbox.com openen in je webbrowser.
- De desktopapp of Dropbox-map openen op je computer (afhankelijk van je instellingen).
- De instellingen en voorkeuren van de app bekijken en bijwerken.

De Dropbox-map openen in je bestandssysteem in plaats van de desktopapp

Wanneer je de desktopapp installeert, wordt er een Dropbox-map gemaakt op je harde schijf. Deze map werkt als elke andere map in je bestandssysteem, maar alle bestanden die je hier maakt of hierheen verplaatst, worden daarnaast geüpload naar de Dropbox-cloud.

De Dropbox-map in Finder of Verkenner gebruiken in plaats van de desktopapp:
1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
2. Klik op je profielfoto of initialen in de rechterbovenhoek.
3. Klik op Voorkeuren…
4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Mappen openen in: en kies Finder of Verkenner.

Mobiele Dropbox-app

Blijf altijd en overal in contact met je team. Met de mobiele app van Dropbox kun je heel eenvoudig toegang krijgen tot bestanden via elke telefoon of tablet die is gekoppeld aan je account. Zo kun je overal de nieuwste opmerkingen van je collega's bekijken, documenten scannen met de camera van je telefoon en zelfs bestanden beschikbaar maken voor offline toegang.

Als de Dropbox-app al op je telefoon of tablet staat, hoef je je alleen aan te melden met je zakelijke account. Staat de app nog niet op je andere apparaten, dan kun je deze downloaden van dropbox.com/mobile of uit de app store van je keuze.

Zo werkt het: De mobiele app

Een bestand toevoegen aan je Dropbox-account

Je kunt eenvoudig veel soorten bestanden toevoegen aan je Dropbox-account, direct vanaf je telefoon of tablet.

1. Open de Dropbox-app op je Android- of iOS-apparaat.

2. Open de map waarin je je bestanden wilt opslaan.

3. Tik op de + (plusteken).

4. Tik op Bestand maken of uploaden.

5. Tik op Bestand uploaden.

6. Tik op Bladeren en zoek het bestand dat je wilt uploaden.

7. Selecteer de locatie waar je het bestand wilt opslaan in je Dropbox-account.

8. Tik op Uploaden.

Documenten scannen

Gebruik de Dropbox-documentscanner om je scans eenvoudig te uploaden, te ordenen en te delen. Je kunt zelfs zoeken naar tekst in je scans dankzij de optische tekenherkenning (OCR).

Volg deze stappen om via je telefoon een document te scannen en op te slaan:

1. Open de Dropbox-app op je Android- of iOS-apparaat.

2. Tik op de + (plusteken).

3. Kies Document scannen.

- Op Android-apparaten moet je Toestaan selecteren wanneer daarom wordt gevraagd.

4. Maak een foto van het item waar je een document van wilt maken. Je kunt ook een bestaande afbeelding selecteren uit de iOS-camerarol. Of op het pictogram Foto's tikken op een Android-apparaat.

Meer informatie over het gebruik van de documentscanner

dropbox.com

Op de website dropbox.com kun je vanaf één plek je accountvoorkeuren beheren en je bestanden en activiteiten bekijken. Ook kun je hier items toevoegen en delen, teamupdates ontvangen en toegang krijgen tot functies zoals Paper.

Zo werkt het: dropbox.com

Een bestand toevoegen aan je account

Nadat je je hebt aangemeld op dropbox.com, kun eenvoudig je bestanden toevoegen aan je account door ze vanuit het bestandssysteem van je computer te verslepen en neer te zetten. Je kunt ook deze stappen volgen om een bestand of map te uploaden vanaf je computer:

1. Meld je aan op www.dropbox.com.

2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.

3. Ga naar de map waarin je het bestand of de map wilt opslaan.

4. Klik op Bestanden uploaden of Map uploaden.

5. Ga naar het juiste bestand of de juiste map in het bestandssysteem van je computer.

6. Klik op Openen.

Accountinstellingen bekijken en wijzigen

Je kunt je profiel en accountinstellingen vanaf elk apparaat bekijken en bijwerken op dropbox.com.

1. Meld je aan op www.dropbox.com

2. Klik op je avatar of profielfoto in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Klik op Instellingen.

- In het tabblad Algemeen kun je je gebruikersgegevens en e‑mailadres bekijken en wijzigen, je persoonlijke en zakelijke account koppelen en voorkeuren voor taal, datum en tijd instellen.

- In het tabblad Abonnement staat het type Dropbox-account dat je gebruikt, de status van het account en de beschikbare hoeveelheid opslagruimte.

- In het tabblad Beveiliging staan de opties om een beveiligingscontrole op je account uit te voeren, je wachtwoord te wijzigen en tweestapsverificatie in te stellen. Je kunt hier ook de apparaten bekijken en beheren die zijn gekoppeld aan je account.

- In het tabblad Meldingen kun je de e‑mailmeldingen aanpassen die je ontvangt. Je kunt kiezen of je meldingen wilt ontvangen over zaken als bestandsactiviteiten, apparaten en browsers, wijzigingen in Dropbox Paper-documenten en nieuws en tips van Dropbox.

- In het tabblad Gekoppelde apps zie je welke apps je hebt geïntegreerd met Dropbox, welke apps worden gebruikt om bestanden te openen, welke apps toegang hebben tot je Dropbox-bestanden en welke apps van de beheerder toegang hebben gekregen tot je account. Je kunt hier ook de contactpersonen bekijken die zijn geïmporteerd van je mobiele apparaten en standaardinstellingen configureren voor het openen van Paper-documenten op je computer.

Je accounts koppelen

Dropbox Business zorgt ervoor dat de ideeën van je team op een veilige en vertrouwde locatie worden bewaard. Als teamlid kun je bestanden opslaan, delen en er samen met anderen aan werken in een zakelijk account dat wordt beheerd door de beheerder van je bedrijf. De beheerder beheert de gebruikers, de workflow van het team en alle materialen in de Dropbox Business-accounts van je bedrijf.

Je kunt ook je persoonlijke Dropbox-account koppelen aan je zakelijke account, zodat je vanaf dezelfde apparaten toegang hebt tot al je bestanden en mappen. De accounts werken onafhankelijk van elkaar. Dat betekent dat je persoonlijke en zakelijke materialen strikt gescheiden kunt houden, maar toch eenvoudig tussen de accounts kunt schakelen zonder je elke keer af en aan te melden.

Zo werkt het: Dropbox Business aan een persoonlijk account koppelen

1. Meld je aan op dropbox.com met de aanmeldgegevens van je nieuwe Dropbox Business-account.

2. Klik op je avatar in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Selecteer Instellingen.

4. Klik op Koppelen onder Je persoonlijke Dropbox koppelen.

Volgende: Je teamruimte instellen

Met Dropbox kun je eenvoudig samenwerken met je team. Kijk hier hoe je een teamruimte instelt, materialen deelt en met je mobiele apparaat offline toegang krijgt tot bestanden, mappen en Spaces.