De Dropbox-desktopapp

De Dropbox-desktopapp is beschikbaar voor alle gebruikers met een Mac of Windows-computer. Klik op deze link om de Dropbox-desktopapp te installeren.

De nieuwe Dropbox-desktopapp

In het voorjaar van 2019 heeft Dropbox enkele nieuwe functies geïntroduceerd. Bovendien biedt Dropbox gebruikers vroege toegang tot een nieuwe desktopapp.

Opmerking: Nadat je je hebt aangemeld voor de nieuwe desktopapp, kun je je niet afmelden. Maar je kunt de Dropbox-map gewoon net als voorheen blijven gebruiken in Finder (Mac) of Verkenner (Windows).

Wat is er anders aan de nieuwe Dropbox-desktopapp?

In de nieuwe Dropbox-desktopapp introduceren we:

• Een nieuwe lay-out waarin je je bestanden eenvoudiger kunt weergeven, ordenen en delen
    • Alle gebruikers moeten zich aanmelden voor gebruik van deze functie.
Nieuw bestands- en mapfuncties

Nieuwe integraties

Verandert de nieuwe desktopapp de manier waarop mijn bestanden worden gesynchroniseerd?

De nieuwe Dropbox-desktopapp verandert op geen enkele manier hoe je bestanden worden gesynchroniseerd met je computer. Je kunt de Dropbox-map in Finder (Mac) of Verkenner (Windows) blijven gebruiken, op precies dezelfde manier als je gewend bent. Je kunt ook als voorkeur instellen dat standaard nog steeds de Dropbox-map wordt geopend, in plaats van de nieuwe desktopapp.

Sterren, spelden, notities, lijsten, taken, @vermeldingen en links

You can continue to Write a comment on your files or view file Activity on the new desktop app just as you could before. However, now you can also add pins, notes, lists, to-dos, @ mentions, and links to your folders. They will appear for you and everyone else who opens that folder on the new desktop app, dropbox.com, and the Dropbox mobile app.

Notes:

• If you see these options on your folder, but aren’t using the new desktop app, the owner of the file or folder is using it.
  • Web-based files (like Google Docs) can only be commented on on dropbox.com.

Een ster toevoegen aan berichten.

Je kunt op dropbox.com net als voorheen voor snelle toegang een ster toevoegen aan mappen. In de nieuwe desktopapp verschijnen met ster gemarkeerde mappen in de kolom aan de linkerkant onder Met ster.

Een ster toevoegen aan een bestand of map in de nieuwe desktopapp:

1. Open de nieuwe desktopapp.
  2. Klik op een bestand of map.
  3. Klik op (drie puntjes).
  4. Klik op Ster toevoegen.

Vastmaken

Wanneer je een map opent, kun je elk bestand bovenaan vastmaken zodat je er snel bij kunt. Iedereen die die map opent, ziet het vastgemaakte bestand bovenaan de nieuwe desktopapp en op dropbox.com.

Een bestand vastmaken:

1. Open de nieuwe desktopapp.
  2. Klik op een bestand of map.
  3. Klik op (drie puntjes).
  4. Klik op Vastmaken.

Notities, lijsten, taken, links en @vermeldingen

Wanneer je een map opent, kun je notities, lijsten, taken, links en @vermeldingen toevoegen. Iedereen die de map opent, ziet deze functies in de nieuwe desktopapp en op dropbox.com.

Notities, lijsten, taken, links en @vermeldingen toevoegen:

1. Open de nieuwe desktopapp.
  2. Klik op een map. Het overzicht van de map wordt geopend.
  3. Klik in het gebied bovenaan waar je Typ hier notities, lijsten, taken en links ziet staan en voeg je inhoud toe.

Dropbox openen in Finder of Verkenner in plaats van de nieuwe desktopapp

Als je je hebt aangemeld voor de nieuwe desktopapp, kun je de Dropbox-map net als voorheen in Finder (Mac) of Verkenner (Windows) blijven gebruiken. Je kunt ook als voorkeur instellen dat Finder of Verkenner standaard wordt geopend in plaats van de nieuwe desktopapp.

Voer deze stappen uit om Finder of Verkenner weer in te stellen als standaard:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  2. Klik op je profielfoto of initialen in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Mappen openen in: en kies Finder of Verkenner.

Zijn er problemen met de nieuwe desktopapp?

Als je problemen ondervindt met de Dropbox-desktopapp, controleer je of je over de juiste systeemvereisten beschikt

Lees dit artikel als je de Dropbox-desktopapp niet kunt installeren.