Wat is de Dropbox-desktopapp?

Met de Dropbox-desktopapp heb je vanaf je computer toegang tot de bestanden en mappen die zijn opgeslagen in je Dropbox-account. Wanneer je de Dropbox-desktopapp downloadt en installeert, worden de volgende drie items toegevoegd aan je computer:

Open de Dropbox-desktopapp

Nadat je de Dropbox-desktopapp hebt geïnstalleerd, kun je de app openen zoals elke andere app op je computer, dus via het Windows-startmenu of macOS Launchpad.

Kies waar je mappen kunt openen

Je kunt ervoor kiezen om mappen automatisch te openen in de Dropbox-desktopapp of de Dropbox-map in de Verkenner (Windows) of in Finder (Mac). Om je voorkeur te selecteren:

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Mappen openen in: en selecteer Dropbox-desktopapp of Verkenner (of Finder).

De Dropbox-desktopapp sluiten en stoppen met synchroniseren

Je kunt de Dropbox-desktopapp volledig sluiten en de synchronisatie van bestanden met je Dropbox-account stoppen. Om de app te sluiten:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je  taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (foto of initialen) rechtsbovenin.
  3. Klik op Afsluiten.

Opmerking: als je een Mac-computer gebruikt en met de rechtermuisknop op het Dropbox-pictogram in het Dock klikt en op Stop klikt, wordt de desktopapp alleen gesloten. Hiermee wordt Dropbox echter niet volledig afgesloten en ook het synchroniseren van je bestanden met je Dropbox-account wordt niet gestopt.