De Dropbox-desktopapp

De nieuwe desktopmogelijkheden van Dropbox

In het najaar van 2019 heeft Dropbox nieuwe desktopmogelijkheden geïntroduceerd, waaronder een nieuwe desktopapp, verbeteringen in Dropbox in het systeemvak of de menubalk en de Dropbox-map in Verkenner/Finder.

Met de nieuwe desktopmogelijkheden kun je:

Veelgestelde vragen over de nieuwe Dropbox-desktopapp

Systeemvereisten voor de desktopapp

De nieuwe Dropbox-desktopapp is beschikbaar voor Dropbox-gebruikers op Windows- en Mac-computers.

Meer informatie over systeemvereisten voor de desktopapp

Wat zijn de nieuwe desktopmogelijkheden van Dropbox?

Wanneer je de Dropbox-desktopapp downloadt en installeert, worden de volgende drie items toegevoegd aan je computer.

Aan de slag gaan met de nieuwe desktopmogelijkheden van Dropbox

Nadat je de Dropbox-desktopapp hebt geïnstalleerd, kun je de app openen zoals elke andere app op je computer, dus via de macOS-launchpad of het Windows-startmenu.

De desktopapp openen bij het opstarten van de computer

Je kunt instellen dat de Dropbox-desktopapp automatisch wordt geopend bij het opstarten van de computer. Dat doe je zo:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  2. Klik op je profielfoto of initialen.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Ga naar het tabblad Algemeen en schakel de optie Dropbox starten bij het opstarten van het systeem in. Als je nu voortaan de computer start, wordt Dropbox in het systeemvak of de menubalk geopend en worden de bestanden en mappen in je Dropbox-map gesynchroniseerd met je account op internet.
  5. Schakel de optie Dropbox-desktopapp openen bij het starten van Dropbox in, zodat ook de desktopapp bij het opstarten wordt geopend.

Mappen openen in de desktopapp

Je kunt ervoor kiezen mappen automatisch te openen in de Dropbox-map in Finder/Verkenner of in de desktopapp. Je kunt deze voorkeursinstelling als volgt wijzigen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  2. Klik op je profielfoto of initialen in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Klik op het vervolgekeuzemenu naast Mappen openen in: en kies Finder/Verkenner of Dropbox-desktopapp.

De Dropbox-desktopapp instellen als standaardbestandsbrowser van je team

Je kunt kiezen of de standaardbrowser van je team de bestandsbrowser van het besturingssysteem (Finder of Windows Verkenner) of de Dropbox-desktopapp is. Je kunt als volgt de Dropbox-desktopapp instellen als standaardbrowser:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Dropbox-desktopapp in het gedeelte Apparaten.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Standaardinstelling voor Dropbox-desktopapp en selecteer Dropbox-desktopapp.
  6. Klik op Opslaan.

Opmerking: als je deze instelling wijzigt, heeft dit geen gevolgen voor de instellingen die de teamleden op hun eigen apparaat hebben geselecteerd.

Wat is de makkelijkste manier om de app te openen op mijn desktop?

Voor snelle toegang tot de Dropbox-desktopapp op je computer raden we je het volgende aan:

De Dropbox-desktopapp sluiten en stoppen met synchroniseren

Je kunt de desktopapp sluiten door te klikken op het pictogram x in de hoek van de desktopapp. Hiermee wordt Dropbox echter niet volledig afgesloten en ook het synchroniseren van bestanden met je Dropbox-account wordt niet gestopt. Voer deze stappen uit als je de app volledig wilt afsluiten:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk
  2. Klik op je profielfoto of initialen.
  3. Klik op Dropbox afsluiten.

Opmerking: Als je een Mac-computer gebruikt en met de rechtermuisknop op het Dropbox-pictogram in het Dock klikt en op Stop klikt, wordt de desktopapp alleen gesloten. Hiermee wordt Dropbox echter niet volledig afgesloten en ook het synchroniseren van je bestanden met je Dropbox-account wordt niet gestopt.

Veelgestelde vragen over de nieuwe Dropbox-desktopapp

Verandert de nieuwe desktopapp de manier waarop mijn bestanden worden gesynchroniseerd?

Nee. De nieuwe Dropbox-desktopapp verandert op geen enkele manier hoe je bestanden worden gesynchroniseerd met je computer. Je kunt de Dropbox-map in Finder (Mac) of Verkenner (Windows) blijven gebruiken, op precies dezelfde manier als je gewend bent. Je kunt ook als voorkeur instellen dat standaard nog steeds de Dropbox-map wordt geopend, in plaats van de nieuwe desktopapp.

Heeft de nieuwe Dropbox-desktopapp meer systeembronnen nodig?

Nee. De systeemvereisten voor de Dropbox-desktopapp zijn niet gewijzigd. Als je het geheugen- en processorgebruik wilt beperken, kun je ervoor kiezen de mappen automatisch te openen in de Dropbox-map in plaats van in de desktopapp.

Kan ik teruggaan naar het gebruik van de Dropbox-map in Finder/Verkenner?

Ja. De nieuwe desktopapp brengt geen wijzigingen aan in je Dropbox-map in Finder/Verkenner. Je kunt de map dus precies zo blijven gebruiken als je gewend bent. Je kunt er ook voor kiezen je mappen te openen in de Dropbox-map in plaats van in de desktopapp.