Wat is de Dropbox-desktopapp?

Met de Dropbox-desktopapp heb je vanaf je computer toegang tot de bestanden en mappen die zijn opgeslagen in je Dropbox-account. Wanneer je de Dropbox-desktopapp downloadt en installeert, worden de volgende drie items toegevoegd aan je computer:

De Dropbox-desktopapp openen

Nadat je de Dropbox-desktopapp hebt geïnstalleerd, kun je de app openen zoals elke andere app op je computer, dus via de macOS-launchpad of het Windows-startmenu.

Je kunt ervoor kiezen om mappen automatisch te openen in de Dropbox-map in Finder/Verkenner of in de nieuwe Dropbox-desktopapp. Je kunt deze voorkeursinstelling als volgt wijzigen:

1. Open je voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op het vervolgekeuzemenu naast Mappen openen in: en kies Finder/Verkenner of Dropbox-desktopapp.

De Dropbox-desktopapp sluiten en stoppen met synchroniseren

Volg deze stappen om de Dropbox-desktopapp volledig te sluiten en de synchronisatie van bestanden met je Dropbox-account te stoppen:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je  taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Dropbox afsluiten.

Opmerking: Als je een Mac-computer gebruikt en met de rechtermuisknop op het Dropbox-pictogram in het Dock klikt en op Stop klikt, wordt de desktopapp alleen gesloten. Hiermee wordt Dropbox echter niet volledig afgesloten en ook het synchroniseren van je bestanden met je Dropbox-account wordt niet gestopt.