Veelgestelde vragen over Dropbox Backup

In dit artikel vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over Dropbox Backup.

Gedeelten in dit artikel:

Wat is het verschil tussen cloudback-up en cloudopslag?

Cloudback-up maakt veilige, bijgewerkte kopieën van bestanden op je computer die je overal kunt openen waar je Dropbox gebruikt. De bestanden in je back-up zijn hetzelfde als de bestanden op je computer. Als je dus een bestand verwijdert in een back-upmap op je computer, wordt het ook verwijderd uit je cloudback-up.

Cloudback-up maakt geen ruimte vrij op je computer en biedt geen extra opslagruimte. Het Dropbox Backup-abonnement biedt ongelimiteerde opslagruimte voor automatische back-ups van één computer naar de cloud.

Gebruik je Dropbox nog niet? Ontdek hoe je met Dropbox eenvoudig back-ups maakt van je bestanden en deze herstelt.

Cloudopslag biedt extra ruimte die je kunt gebruiken om bestanden en mappen online op te slaan in de cloud. Met cloudopslag zijn je bestanden overal beschikbaar waar je Dropbox gebruikt. Ook kun je jouw materiaal ordenen, synchroniseren met andere apparaten waarbij je bent aangemeld, en samenwerken met anderen. Je kunt cloudopslag gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je computers en andere apparaten door materiaal als 'alleen online' te markeren. Abonnementen zoals Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced en Enterprise bieden cloudopslag voor al je persoonlijke en zakelijke behoeften.

Waarvan wordt een back-up gemaakt?

Je kunt er tijdens de installatie voor kiezen van welke mappen op je computer of externe harde schijf een back-up wordt gemaakt. Een volledige lijst bekijken van de bestanden waarvan een back-up is gemaakt in je Dropbox-account doe je als volgt:

1. Open de voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp.
  2. Klik op de tab Back‑ups.
  3. Klik op Back-ups beheren
  4. Klik op Inhoud bekijken.

Waarvan wordt geen back-up gemaakt?

Als je ervoor kiest om een back-up te maken van je computer, kun je alleen bestanden en mappen back-uppen vanaf de harde schijf waarop de Dropbox-desktopapp staat. Dit is meestal de schijf waarop je besturingssysteem is geïnstalleerd. Als je meer schijven hebt geïnstalleerd, worden deze niet meegenomen in de back-up.

Je kunt er ook voor kiezen om bepaalde bestanden en mappen uit te sluiten van je back-up door er met de rechtermuisknop op te klikken in de Dropbox-map in de Verkenner/Finder en Niet synchroniseren met dropbox.com te selecteren.

Worden bestanden van mijn computer of harde schijf verwijderd als er een back-up van wordt gemaakt?

Het back-upproces slaat een kopie van je bestanden op in Dropbox Backup, maar laat ze ook op je computer staan. Als je de bestanden van je computer of je Dropbox-account verwijdert, worden ze ook van de andere locatie verwijderd. Bestanden waarvan een back-up is gemaakt vanaf je externe harde schijf kunnen alleen rechtstreeks van je externe harde schijf worden verwijderd.

Je kunt verwijderde bestanden en mappen terugzetten vanaf je back-up die je tot 30 of 180 dagen, afhankelijk van je abonnement, daarvoor hebt verwijderd . Als je bestanden en mappen terugzet op dropbox.com worden ze ook op je computer teruggezet.

Welke soorten externe harde schijven ondersteunt Dropbox Backup?

Je kunt een back-up maken naar Dropbox Backup van de volgende soorten externe harde schijven:

• In Windows: NTFS, exFAT, FAT32
  • Op Mac: HFS+, APFS, exFAT, FAT32

Waarom wordt er geen back-up van mijn bestanden gemaakt?

Zorg ervoor dat de Dropbox-desktopapp is geïnstalleerd op je computer en lees informatie over de volgende onderwerpen:

Ik zie een bestand ".dbxignore" in mijn back-up. Wat is dit?

Sommige externe harde schijven maken logboekbestanden aan. Dropbox negeert deze bestanden om ruimte te besparen in je back-up. Daarvoor maakt Dropbox .dbxignore-bestanden aan die minder ruimte in beslag nemen.

Kan ik mijn Dropbox-map opslaan op de externe harde schijf waarvan ik een back-up aan het maken ben?

Nee. Je kunt de Dropbox-map niet opslaan op de externe schijf waarvan je een back-up wilt maken. Als deze daar wel staat, verplaats je de Dropbox-map terug naar de harde schijf van je computer voordat je een back-up maakt van je externe harde schijf.

Waarom krijg ik de foutmelding: "Er is een probleem opgetreden met je back-up"?

Als je deze foutmelding te zien krijgt, zijn je bestanden veilig, maar was er sprake van een technisch probleem waardoor je back-up is stopgezet en er een nieuwe is gemaakt.

De nieuwe back-up zal op dezelfde manier werken als de oude en zal alle wijzigingen die op de schijf zijn aangebracht, opslaan. De naam van de nieuwe back-up bevat (nieuw) aan het einde ervan.

Als je Dropbox-opslagruimte wilt vrijmaken, kun je de oude back-up verwijderen. Je verwijdert geen bestanden op je externe harde schijf als je de oude back-up verwijdert.

Voor mappen met de namen ToolKit en FileHistory is geen back-up gemaakt. Waarom?

Voor deze mappen worden standaard geen back-ups gemaakt, omdat de mapnamen een technisch probleem kunnen veroorzaken.

Als je een back-up van deze mappen wilt maken, moet je de naam wijzigen.

Waarom doen er zich fouten voor bij het instellen van mijn back-up?

Krijg je een foutmelding bij het instellen van je back-up, probeer dan de volgende stappen voor probleemoplossing voordat je opnieuw begint:

Waarom zie ik mijn bestanden niet nadat er een back-up is gemaakt van mijn computer?

Alle bestanden waarvan geen back-up is gemaakt in Dropbox, bevinden zich in een map met de naam Bestanden op mijn computer.

Opmerking: als je een Mac gebruikt en je je bestanden niet in de Finder ziet na het maken van een back-up, sluit je Finder af en start je het opnieuw op.

Waarom verschijnen mijn back-ups niet in de Dropbox-map?

Back-ups worden niet naar je computer gedownload, dus ze verschijnen niet in de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of Finder (Mac). Je kunt je back-ups weergeven door de onderstaande instructies te volgen.

Op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in de getoonde lijst op Backup.

In de mobiele app:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het mappictogram in de menubalk.
  3. Tik op 'Mac' of 'PC'.

Waarom ervaar ik problemen met een applicatie nadat ik een back-up heb gemaakt van mijn computer?

Start de app opnieuw. We raden aan om met name deze apps opnieuw te starten:

Waarom kan ik mijn mappen niet verplaatsen, verwijderen of hernoemen na een back-up?

Na een back-up van je computer kun je de mappen op het hoogste niveau waarvan je een back-up hebt gemaakt (zoals Bureaublad, Documenten en Downloads, of Mac en Deze pc), niet verplaatsen, verwijderen of een andere naam geven. Je kunt de bestanden in die mappen echter wel verplaatsen, verwijderen en een andere naam geven.

Waarom kan ik inhoud waarvan een back-up is gemaakt niet bewerken op dropbox.com?

Dropbox Backup maakt een back-up van je bestanden in één richting, van je apparaat naar de cloud. Als je documenten wilt bewerken nadat ze in Dropbox Backup zijn gezet, moet je dat doen in de bestanden of mappen op het originele apparaat.

Waarom kan ik inhoud waarvan een back-up is gemaakt niet delen?

Dropbox Backup is ontwikkeld om een back-up te maken van de inhoud van je apparaat en deze te beschermen, niet om te delen en samen te werken. We voorkomen delen, zodat je niet per ongeluk toegang geeft tot gevoelige inhoud. Gebruik een van onze cloudopslagabonnementen om bestanden en mappen te delen, zoals Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced of Enterprise.

Opmerking: Het delen van bestanden en mappen waarvan een back-up is gemaakt, is momenteel beschikbaar in de mobiele Dropbox-app, maar we raden aan om dit niet te doen.

Wat moet ik doen als ik per ongeluk een back-upbestand of -map verwijder?

Je kunt verwijderde bestanden tot 30 dagen na verwijdering terugzetten in je Dropbox-account. Meer informatie over hoe je verwijderde bestanden terugzet.

Wat moet ik doen als ik per ongeluk mijn hele back-up verwijder?

Je kunt via de volgende stappen een verwijderde back-up terugzetten binnen de looptijd van je gegevensbewaringsperiode:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in de getoonde lijst op Backup.
  4. Klik op Verwijderde back-up weergeven.
  5. Klik op de naam van de back-up die je wilt terugzetten.
  6. Klik op Back-up terugzetten.
  7. Klik op Terugzetten.
  8. Klik op Bestanden bekijken om de teruggezette back-upbestanden te bekijken of Sluiten om de melding te sluiten.