Veelgestelde vragen over Dropbox Passwords

Bijgewerkt Oct 19, 2023
person icon

Dropbox Passwords is beschikbaar voor klanten met een van de Dropbox-abonnementen Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced of Enterprise. Als je deel uitmaakt van een team met een onderhandelde overeenkomst of een HIPAA BAA, moet je mogelijk een addendum ondertekenen om Dropbox Passwords te gebruiken.

Dropbox Passwords is een browserextensie voor Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge, Safari en het is een mobiele app van Dropbox voor Android- en iOS-apparaten. In dit artikel vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over Dropbox Passwords.

Ontdek hoe je inloggegevens kunt aanmaken, kunt opslaan en automatisch kunt invullen met Dropbox Passwords.

Hoeveel aanmeldgegevens en betaalkaarten kan ik opslaan met Dropbox Passwords?

Het aantal aanmeldgegevens en betaalkaarten dat je kunt opslaan in Dropbox Passwords is afhankelijk van je Dropbox-abonnement. Je abonnement bepaalt ook op hoeveel verschillende apparaten je Dropbox Passwords op kunt gebruiken. Controleer welk abonnement je hebt.

• Als je een Dropbox Basic-abonnement hebt, kun je zoveel aanmeldgegevens en betaalkaarten opslaan als je wilt. Daarnaast kun je Dropbox Passwords gebruiken op maximaal drie apparaten.
  • Als je een van de Dropbox-abonnementen Plus, Professional, Family, Standard, Advanced of Enterprise hebt, kun je zo veel aanmeldgegevens en betaalkaarten opslaan als je nodig hebt. Ook kun je Dropbox Passwords gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten.
highlight icon

Opmerking: Als je een persoonlijk account koppelt aan je team-account, kun je met je persoonlijke account ook zo veel aanmeldgegevens en betaalkaarten opslaan als je nodig hebt, en op een onbeperkt aantal apparaten.

Hoe kan ik meerdere apparaten koppelen aan Dropbox Passwords?

Als je een nieuw apparaat wilt koppelen, download je de Dropbox Passwords app of installeer je de browserextensie op je nieuwe apparaat en meld je je aan. Dropbox Passwords stuurt een melding naar alle apparaten die je al hebt gekoppeld, ter bevestiging van het nieuwe apparaat dat je wilt koppelen.

• Als je niet automatisch een melding ontvangt op je gekoppelde apparaten, open je de Dropbox Passwords-app of -browserextensie. Je wordt gevraagd om het nieuwe apparaat te bevestigen.
  • Als je geen gekoppeld apparaat hebt, vraagt Dropbox Passwords je om de herstelwoorden in te voeren die je tijdens het instellen hebt ontvangen, in hun oorspronkelijke volgorde.
  • Als je een Dropbox Basic-gebruiker bent en al drie apparaten hebt gekoppeld, moet je je abonnement upgraden om meer apparaten te kunnen koppelen. Elke gekoppelde browserextensie of mobiele app telt mee voor je apparaatlimiet.

Hoe kan ik apparaten loskoppelen van Dropbox Passwords?

Als je een apparaat wilt loskoppelen van Dropbox Passwords, volg je de instructies om je op afstand af te melden bij een apparaat.

Hoe schakel ik automatisch invullen in?

Je kunt automatisch invullen inschakelen in Dropbox Passwords om de gebruikersnamen en wachtwoorden van je account automatisch in te vullen op websites en in apps. Dit doe je als volgt:

In de browserextensie

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Set-up.
  5. Vink het vakje aan naast Automatisch mijn gebruikersnaam en wachtwoord invullen wanneer ik me aanmeld bij een website.
    • Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer Altijd, Vragen om op te slaan, of Nooit opslaan om in te stellen wanneer Dropbox Passwords je gebruikersnamen en wachtwoorden moet opslaan.

In de mobiele app

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Automatisch invullen inschakelen.
  4. Tik op Naar Instellingen (Android) of volg de instructies (iPhone/iPad).

Hoe gebruik ik automatisch vergrendelen?

Je kunt de Dropbox Passwords-browserextensie of de mobiele Dropbox Passwords-app zo instellen dat deze automatisch wordt vergrendeld. In de mobiele app gebruikt Dropbox Passwords de huidige, standaard beveiligingsfunctie van je apparaat om je apparaat te ontgrendelen.

Afhankelijk van je apparaat en je instellingen kan dat een pincode, een toegangscode, gezichtsherkenning, een vingerafdruk of andere numerieke of biometrische beveiligingsfunctie zijn.

Automatische vergrendeling inschakelen in de browserextensie

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Privacy.
  5. Klik onder Automatische vergrendeling op Wachtwoordzin toevoegen.
  6. Voer een wachtwoordzin in.
  7. Klik op Opslaan.
  8. Klik op OK om te bevestigen dat automatisch vergrendelen is ingeschakeld.
    • Om de app na een bepaalde tijd automatisch te vergrendelen, klik je in het keuzemenu naast Vergrendelen na. Je kunt kiezen uit 30 minuten, 1 uur, 2 uur, 12 uur, 24 uur of Nooit. Als je geen optie kiest, wordt de app automatisch na 12 uur vergrendeld.
    • Als je Dropbox Passwords gebruikt op Chrome of Microsoft Edge, kun je het vakje ook instellen op Vergrendelen wanneer mijn computer in de slaapstand gaat. De app wordt altijd vergrendeld wanneer je computer in de slaapstand gaat, ongeacht de tijd voor automatische vergrendeling die je hebt gekozen.

Automatische vergrendeling inschakelen in de mobiele app

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Schakel  Automatische vergrendeling gebruiken in.

De app wordt automatisch vergrendeld na vijf minuten inactiviteit, of wanneer het apparaat wordt vergrendeld.

Waar dienen herstelwoorden voor?

Wanneer je Dropbox Passwords voor het eerst instelt, wordt je gevraagd een set van 12 herstelwoorden op te slaan.

Als extra beveiligingslaag gebruikt Dropbox Passwords apparaten die je al hebt gekoppeld om nieuwe apparaten te bevestigen die je wilt koppelen. Als je geen toegang hebt tot een eerder gekoppeld apparaat, vraagt Dropbox Passwords je om je herstelwoorden in te voeren, in hun oorspronkelijke volgorde. Als je ze niet hebt, kun je je niet aanmelden bij nieuwe apparaten en raak je de toegang tot je Dropbox Passwords-account kwijt.

Hoe kan ik mijn herstelwoorden weergeven en opslaan?

Je kunt je herstelwoorden op elk gewenst moment weergeven en opslaan vanaf een gekoppeld apparaat.

Je kunt je herstelwoorden als volgt weergeven en opslaan:

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Privacy.
  5. Klik op Mijn woorden weergeven en opslaan.
  6. Klik op PDF opslaan om je woorden op te slaan of op Sluiten om het venster te sluiten.

Wat gebeurt er met mijn Dropbox Passwords-account als ik mijn Dropbox-abonnement wijzig?

Bij een downgrade van je account naar Dropbox Basic blijf je toegang houden tot je Dropbox Passwords-account. Je kunt Dropbox Passwords echter niet op nog meer apparaten gebruiken als je er al drie of meer hebt gekoppeld.

Bij een upgrade of downgrade van je account tussen de Dropbox-abonnementen Plus, Professional of Family houd je toegang tot je Dropbox Passwords-account en blijft dit account ongewijzigd.

Bij een upgrade van je Dropbox-account naar een Dropbox-teamaccount waarin Dropbox Passwords niet is ingeschakeld, kun je de gebruikersnamen en wachtwoorden van accounts die je hebt opgeslagen in je Dropbox Passwords-account nog steeds exporteren. Echter, je hebt geen toegang meer tot de functies van Dropbox Password, waaronder:

• Gebruikersnamen en wachtwoorden weergeven, bewerken, toevoegen of verwijderen
  • Synchroniseren tussen je apparaten
  • Automatisch invullen op websites en in mobiele apps
  • De mogelijkheid om alle informatie die is opgeslagen in je Dropbox Passwords-account te verwijderen.

highlight icon

Opmerking: als je gebruikersnamen en wachtwoorden exporteert, betekent dit niet dat ze worden verwijderd.

Als je je account weer omzet naar Dropbox Plus, Dropbox Professional of Dropbox Family, kun je je Dropbox Passwords-account opnieuw activeren met je herstelwoorden, of met een apparaat dat je eerder hebt gekoppeld. Nadat je dat hebt gedaan, wordt je account weer actief en heb je toegang tot alle informatie die je er eerder in had opgeslagen.

Hoe verwijder ik mijn Dropbox Passwords-account?

Als je je Dropbox Passwords-account wilt verwijderen, moet je je Dropbox-account verwijderen, omdat de twee accounts via hetzelfde e-mailadres en wachtwoord zijn gekoppeld.

Als je niet beide accounts wilt verwijderen, kun je in plaats daarvan alle accountgegevens verwijderen die je hebt opgeslagen in Dropbox Passwords (inclusief gebruikersnamen, wachtwoorden, website-URL's en notities).

Hoe stel ik mijn Dropbox Passwords-account opnieuw in?

Als je je Dropbox Passwords-account opnieuw instelt, wordt alle accountinformatie die je hebt opgeslagen in Dropbox Passwords (inclusief gebruikersnamen, wachtwoorden, website-URL's en notities) definitief van al je apparaten verwijderd.

De koppeling van je apparaten wordt opgeheven. Dit betekent dat de app nog steeds is geïnstalleerd, maar dat je het apparaat opnieuw moet bevestigen om het weer te koppelen en je aan te melden.

Je account opnieuw instellen de browserextensie

1. Open de Dropbox Passwords-browserextensie.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen).
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad account.
  5. Klik op Opnieuw instellen.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Exporteren als je je accounts wilt exporteren voordat je je account opnieuw instelt. Klik anders op Overslaan.
  8. Voer je Dropbox Passwords-wachtwoordzin in.
  9. Klik op Doorgaan.
  10. Klik op Opnieuw instellen.

Je account opnieuw instellen de mobiele app

1. Open de mobiele Dropbox Passwords-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Account opnieuw instellen.
  4. Tik op Opnieuw instellen om te bevestigen dat je al je accounts wilt verwijderen.