De Dropbox-website gebruiken

Als je je aanmeldt bij dropbox.com, heb je toegang tot alle bestanden en mappen in je Dropbox-account. Je hebt ook toegang tot bestands- en mapactiviteit, meldingen, online accountinstellingen en bepaalde tools en functies, afhankelijk van je abonnement.

Bovenaan de pagina zie je opties om materiaal te zoeken, meldingen te bekijken en je accountinstellingen te openen. Gebruik de linkerzijbalk om snel te navigeren tussen bestanden, mappen en tools.

Zoeken, meldingen en instellingen

Bovenaan de pagina heb je toegang tot:

Navigatie links op de pagina

Links op de pagina heb je toegang tot al je bestanden en mappen en bepaalde tools. Welke opties je ziet, is afhankelijk van je type account.

Startpagina

Klik op Start om snel toegang te krijgen tot je voorgestelde en recente bestanden en bestanden met ster. In de rechterzijbalk kun je nieuwe bestanden en mappen maken en materiaal uploaden vanaf je computer.

Alle bestanden

Je hebt toegang tot alle bestanden en mappen die je hebt toegevoegd aan je Dropbox-account, inclusief alleen-online materiaal dat je beheert met selectieve synchronisatie of slimme synchronisatie. Je kunt door je bestanden en mappen bladeren en ze sorteren en ze snel delen, in de voorbeeldweergave bekijken of openen
Opmerking: slimme synchronisatie is alleen beschikbaar voor Dropbox-gebruikers met een Plus-, Family-, Professional- of Business-abonnement.

• Vink het vakje naast de naam van een item (bestand of map) aan, of wijs het aan, om het te delen of te openen. Klik op (de drie puntjes) om andere acties te zien.
  • Klik op de naam van een map om deze te openen en een overzicht en de inhoud te zien.
  • Klik op de naam van een bestand om een voorbeeld te bekijken en opmerkingen, bestandsactiviteit en andere opties te zien.

In de rechterzijbalk kun je nieuwe bestanden en mappen maken en toevoegen, bestanden aanvragen bij andere gebruikers en de mapgeschiedenis bekijken. Klanten met een Dropbox Plus-, Family-, Professional- en Business-abonnement hebben ook toegang tot Dropbox Rewind. Daarmee kunnen ze een groot aantal wijzigingen ongedaan maken en een map of hun hele account terugzetten naar een eerdere toestand.

Gedeeld

Krijg snel toegang tot alle bestanden en mappen die met je zijn gedeeld of die je hebt gedeeld met anderen

• Klik op het tabblad Recent bovenaan de pagina om gedeeld materiaal op datum te zien.
  • Klik op het tabblad Mappen of Bestanden om gedeeld materiaal op type te zien.
  • Klik op het tabblad Links om bestanden en mappen te zien die zijn gedeeld via een link.

Vanaf de rechterzijbalk kun je nieuwe gedeelde mappen maken.

Bestandsaanvragen

Beheer bestandsaanvragen en controleer hoeveel indieners hebben gereageerd en hoeveel bestanden zijn toegevoegd.

• Klik op het tabblad Open aanvragen bovenaan de pagina om bestandsaanvragen te zien die nog in behandeling zijn. Klik op (de drie puntjes) naast de naam van een aanvraag om deze te delen, te bewerken of te sluiten.
  • Klik op het tabblad Gesloten aanvragen om bestandsaanvragen te zien die zijn verlopen of die je hebt gesloten. Klik op ... (de drie puntjes) naast de naam van een aanvraag om deze weer te openen.

Vanaf de rechterzijbalk kun je nieuwe bestandsaanvragen maken.

Verwijderde bestanden

Krijg toegang tot bestanden en mappen die je hebt verwijderd uit je account, gegroepeerd op datum.

• Klik op de naam van een item als je dit wilt terugzetten. Als er meerdere bestanden op dezelfde dag zijn verwijderd, kunt je kiezen uit een lijst met bestanden om terug te zetten.

In de rechterzijbalk kun je verwijderde bestanden filteren op datum, gebruiker, apparaat en map.
Opmerking: Hoelang verwijderde bestanden nog in Dropbox worden bewaard, is afhankelijk van je abonnement. Meer informatie over versiegeschiedenis

Paper

Vind en beheer je Dropbox Paper-mappen en -documenten, evenals taken, meldingen en agendagebeurtenissen. Vanaf de rechterzijbalk kun je nieuwe Paper-documenten en -mappen maken.
Opmerking: Als je de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, worden je Paper-documenten opgeslagen in je account op dropbox.com, bij je andere bestanden en mappen. Als je op Paper klikt in de linkerzijbalk, wordt een nieuw document gemaakt.

Transfer

Bekijk en beheer Dropbox-overdrachten die je hebt gemaakt, en controleer hoe vaak ze zijn bekeken en gedownload.

• Klik op het tabblad Actief bovenaan de pagina om overdrachten te zien die nog beschikbaar zijn voor ontvangers om te downloaden. Klik op de naam van de overdracht om wijzigingen aan te brengen, of klik op (drie puntjes) om de link te kopiëren of om de overdracht te verwijderen.
  • Klik op het tabblad Vervallen om overdrachten te zien die zijn vervallen. Klik op de naam van de overdracht om de details te zien of klik op (de drie puntjes) om de overdracht te verwijderen.

Vanaf de rechterzijbalk kun je nieuwe overdrachten maken. Dropbox Professional-, Business- en Education-klanten kunnen ook het ontwerp van hun overdracht aanpassen met een achtergrondafbeelding en logo.

Showcase

Open en maak Dropbox Showcases en controleer hoe vaak ze zijn bekeken en gedownload. Vanaf de rechterzijbalk kun je nieuwe showcases maken.
Opmerking: Showcase is beschikbaar voor gebruikers met een Dropbox Professional-abonnement en voor Dropbox Business-teams met een Advanced-, Enterprise- of Education-abonnement.

App Center

Zoek, koppel en beheer apps van derden die werken met je Dropbox-account.

• Zoek naar specifieke apps in de zoekbalk (vergrootglas).
  • Blader door apps op categorie onder Verzamelingen in de linkerzijbalk.
  • Vind gekoppelde apps, ontwikkelaarsinformatie en andere resources onder Beheren in de linkerzijbalk.
  • Klik op de naam van een app voor meer informatie of om deze te koppelen aan Dropbox

Opmerking: het Dropbox App Center is niet beschikbaar voor leden van Dropbox Enterprise-teams.

Beheerconsole

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen leden en instellingen beheren via de beheerconsole. Welke opties je op de linkerzijbalk ziet, is afhankelijk van je accounttype en beheerdersrol.

• Inzichten: belangrijke statistieken over de activiteiten van je team, evenals snelkoppelingen naar algemene beheeracties.
  • Leden: individuele leden van je team toevoegen en beheren.
  • Activiteit: de workflow van je team bijhouden en erover rapporteren.
  • Materiaal: gedeelde mappen en teammappen van je team beheren.
  • Groepen: zowel door gebruikers beheerde groepen als door het bedrijf beheerde groepen volgen en beheren.
  • Facturering: je abonnement beheren, facturen bekijken, de frequentie van facturering wijzigen of je betalingsmethode bijwerken.
  • Instellingen: teaminstellingen wijzigen, van leden en beveiliging tot deelfuncties, apps en add-ons.
  • Help: toegang tot bronnen voor zelfondersteuning en contact met Dropbox Support.