De Dropbox-website gebruiken

Als je je aanmeldt bij dropbox.com, heb je toegang tot alle bestanden en mappen in je Dropbox-account. Je hebt ook toegang tot bestands- en mapactiviteit, meldingen, online accountinstellingen en bepaalde tools en functies, afhankelijk van je abonnement.

Bovenaan de pagina zie je opties om materiaal te zoeken, meldingen te bekijken, app te openen en je accountinstellingen te beheren. Gebruik de linkerzijbalk om snel te navigeren tussen bestanden en mappen.

Zoeken, apps, meldingen en instellingen

Bovenaan de pagina heb je toegang tot:

Navigatie links op de pagina

Links op de pagina heb je toegang tot al je bestanden en mappen. Welke opties je ziet, is afhankelijk van je type account.

Startpagina

Klik op Start om snel toegang te krijgen tot je voorgestelde en recente bestanden en bestanden met ster. Boven de bestandslijst kun je nieuwe bestanden en mappen maken en materiaal uploaden vanaf je computer.

Alle bestanden

Klik opAlle bestanden om toegang te krijgen tot alle bestanden en mappen die je hebt toegevoegd aan je Dropbox-account, inclusief alleen-online materiaal dat je beheert met selectieve synchronisatie of slimme synchronisatie. Je kunt door je bestanden en mappen bladeren en ze sorteren. Ook kun je ze snel delen, in de voorbeeldweergave bekijken of openen

Klik op de pijl-omlaag naast Alle bestanden om een lijst met al je bestanden uit te vouwen in de linkerzijbalk. Je kunt bestanden en mappen uit de hoofdbestandslijst naar de linkerzijbalk slepen om je bestanden snel te ordenen.

Opmerking: Slimme synchronisatie is alleen beschikbaar voor Dropbox-gebruikers met een Plus-, Family-, Professional- of Business-abonnement.

• Vink het vakje naast de naam van een item (bestand of map) aan, of wijs het aan, om het te delen of te openen. Klik op (de drie puntjes) om andere acties te zien.
  • Klik op de naam van een map om deze te openen en een overzicht en de inhoud te zien.
  • Klik op de naam van een bestand om een voorbeeld te bekijken en opmerkingen, bestandsactiviteit en andere opties te zien.

Met de blauwe knop Maken kun je bestanden en mappen toevoegen en maken. Om bestanden van anderen aan te vragen en de mapgeschiedenis te bekijken, klik je op '…' (drie puntjes) rechts van de knop Maken. Als je een Dropbox Plus-, Family-, Professional- of Business-abonnement hebt, heb je ook toegang tot Dropbox Terugdraaien. Daarmee kun je een groot aantal wijzigingen ongedaan maken en een map of je hele account terugzetten naar een eerdere toestand.

Foto's

Klik op Foto's om je foto- en videobestanden snel op één centrale locatie terug te vinden en ze daar weer te geven en te openen. Foto's of video's die je uploadt naar je Dropbox-account, worden hier automatisch weergegeven.

Opmerking: Foto's is alleen beschikbaar voor Dropbox-gebruikers met een Basic-, Plus-, Family- of Professional-abonnement.

Gedeeld

Krijg snel toegang tot alle bestanden en mappen die met jou zijn gedeeld of die je hebt gedeeld met anderen

• Klik op het tabblad Recent bovenaan de pagina om op datum gerangschikt gedeeld materiaal te zien
  • Klik op het tabblad Mappen of Bestanden om op type gerangschikt gedeeld materiaal te zien
  • Klik op het tabblad Links om bestanden en mappen te zien die zijn gedeeld via een link

Je kunt nieuwe gedeelde mappen maken door in de linkerzijbalk op Gedeeld en vervolgens op de knop Gedeelde map maken in de rechterbovenhoek te klikken.

Bestandsaanvragen

Beheer bestandsaanvragen en controleer hoeveel indieners hebben gereageerd en hoeveel bestanden zijn toegevoegd.

• Klik op het tabblad Open aanvragen bovenaan de pagina om bestandsaanvragen te zien die nog in behandeling zijn. Klik op (de drie puntjes) naast de naam van een aanvraag om deze te delen, te bewerken of te sluiten.
  • Klik op het tabblad Gesloten aanvragen om bestandsaanvragen te zien die zijn verlopen of die je hebt gesloten. Klik op ... (de drie puntjes) naast de naam van een aanvraag om deze weer te openen.

Je kunt nieuwe bestandsaanvragen maken door in de linkerzijbalk op Bestandsaanvragen en vervolgens op de knop Nieuwe aanvraag in de rechterbovenhoek te klikken.

Verwijderde bestanden

Krijg toegang tot bestanden en mappen die je hebt verwijderd uit je account, gegroepeerd op datum.

• Klik op de naam van een item als je dit wilt terugzetten. Als er meerdere bestanden op dezelfde dag zijn verwijderd, kunt je kiezen uit een lijst met bestanden om terug te zetten.

Door in de linkerzijbalk op Verwijderde bestanden te klikken, kun je verwijderde bestanden filteren op datum, gebruiker, apparaat en map.

Opmerking: Hoelang verwijderde bestanden nog in Dropbox worden bewaard, is afhankelijk van je abonnement. Meer informatie over versiegeschiedenis

Beheerconsole

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen leden en instellingen beheren via de beheerconsole. Welke opties je op de linkerzijbalk ziet, is afhankelijk van je accounttype en beheerdersrol.

• Inzichten: belangrijke statistieken over de activiteiten van je team, evenals snelkoppelingen naar algemene beheeracties.
  • Leden: individuele leden van je team toevoegen en beheren.
  • Activiteit: de workflow van je team bijhouden en erover rapporteren.
  • Materiaal: gedeelde mappen en teammappen van je team beheren.
  • Groepen: zowel door gebruikers beheerde groepen als door het bedrijf beheerde groepen volgen en beheren.
  • Facturering: je abonnement beheren, facturen bekijken, de frequentie van facturering wijzigen of je betalingsmethode bijwerken.
  • Instellingen: teaminstellingen wijzigen, van leden en beveiliging tot deelfuncties, apps en add-ons.
  • Help: toegang tot bronnen voor zelfondersteuning en contact met Dropbox Support.