Sneller werken met Dropbox-sneltoetsen

Je kunt sneller in Dropbox werken als je sneltoetsen gebruikt. Sneltoetsen zijn beschikbaar op dropbox.com en in de Dropbox-desktopapp.

Sneltoetsen op dropbox.com

Ga naar dropbox.com, klik op Bestanden en druk op de toets ? (vraagteken) om het volledige menu met sneltoetsen te openen. Je kunt de volgende acties uitvoeren met sneltoetsen:

• Naar een ander bestand of een andere map gaan: of (pijl-omhoog of pijl-omlaag)
  • Een bestand of map openen: Enter (toets Enter of Return)
  • Bestanden en mappen zoeken: / (toets met schuine streep vooruit)

Opmerking: sneltoetsen werken alleen in het tabblad Bestanden op dropbox.com.

Meerdere bestanden selecteren

Je kunt sneltoetsen gebruiken om meerdere bestanden te selecteren op dropbox.com.

Meerdere opeenvolgende bestanden of mappen selecteren:

1. Selecteer het eerste item.
  2. Houd Shift ingedrukt.
  3. Klik op het laatste item.

Meerdere niet-opeenvolgende bestanden of mappen selecteren:

1. Houd Ctrl (Control op een Windows-computer) of (Command op een Mac) ingedrukt.
  2. Selecteer alle gewenste bestanden of mappen.

Sneltoetsen in de Dropbox-desktopapp

In de Dropbox-desktopapp kun je sneltoetsen gebruiken in de app zelf of in de uitgevouwen voorbeeldweergave van een bestand.

In de Dropbox-desktopapp

In de desktopapp kun je de volgende acties uitvoeren met sneltoetsen:

• Vet: Cmd+B (Mac)/Ctrl+B (Windows)
  • Cursief: Cmd+I (Mac)/Ctrl+I (Windows)
  • Doorhalen: Cmd+option-S (Mac)/Ctrl+Alt+S (Windows)
  • Link maken: Cmd+K (Mac)/Ctrl+K (Windows)
  • Taak maken: [-]+spatiebalk
  • Lijst met opsommingstekens: -+spatiebalk
  • Genummerde lijst: 1.+spatiebalk
  • Iemand @vermelden: @+[naam]
  • Een gemarkeerde kolom naar links/rechts verplaatsen: Shift+Option+ of (pijl-links of pijl-rechts) (Mac)/Ctrl+ of (pijl-links of pijl-rechts) (Windows)
  • Breedte van een gemarkeerde kolom vergroten/verkleinen: Option+ of (pijl-links of pijl-rechts) (Mac)/Alt+ of (pijl-links of pijl-rechts) (Windows)

In een uitgevouwen voorbeeldweergave

In een uitgevouwen voorbeeldweergave kun je de volgende acties uitvoeren met sneltoetsen:

• Naar een ander bestand of een andere map gaan, naar links/rechts scrollen in een bestand: of (pijl-links of pijl-rechts)
  • Naar de volgende of vorige pagina gaan in een PDF-/PPT-bestand of omhoog of omlaag scrollen in een PDF-bestand: of (pijl-omhoog of pijl-omlaag)
  • Naar de volgende of vorige pagina gaan in een PDF-/PPT-bestand: Page Up of Page Down
  • Naar de eerste of laatste pagina van een PDF-/PPT-bestand gaan: Home of End
  • In- en uitzoomen: Cmd++/- (Mac)/Ctrl++/- (Windows)
  • Zoomen naar 100%: Cmd+0 (Mac)/Ctrl+0 (Windows)

De uitgevouwen voorbeeldweergave van een bestand openen:

1. Open de desktopapp.
  2. Klik op het gewenste bestand.
  3. Klik op het pictogram voor de uitgevouwen voorbeeldweergave (pijlsymbool rechtsboven).