Sneltoetsen

Je kunt sneller in Dropbox werken als je sneltoetsen gebruikt. Sneltoetsen zijn beschikbaar op dropbox.com en in de Dropbox-desktopapp.

Sneltoetsen op dropbox.com

Ga naar dropbox.com, klik op Bestanden en druk op de toets ? (vraagteken) om het volledige menu met sneltoetsen te openen. Deze sneltoetsen kun je gebruiken op dropbox.com:

• of (toets pijl-omhoog of pijl-omlaag): door bestanden of mappen navigeren.
  • Enter (toets Enter of Return): een bestand of map openen.
  • / (toets schuine streep vooruit): bestanden en mappen zoeken.

Opmerking: sneltoetsen werken alleen in het tabblad Bestanden op dropbox.com.

Meerdere bestanden selecteren

Je kunt sneltoetsen gebruiken om meerdere bestanden te selecteren op dropbox.com.

Meerdere opeenvolgende bestanden of mappen selecteren:

1. Selecteer het eerste item.
  2. Houd Shift ingedrukt.
  3. Klik op het laatste item.

Meerdere niet-opeenvolgende bestanden of mappen selecteren:

1. Houd Ctrl (Control op een Windows-computer) of (Command op een Mac) ingedrukt.
  2. Selecteer alle gewenste bestanden of mappen.

Sneltoetsen in de Dropbox-desktopapp

In de Dropbox-desktopapp kun je sneltoetsen gebruiken in de app zelf of in de uitgevouwen voorbeeldweergave van een bestand.

In de desktopapp

Sneltoetsen in de Dropbox-desktopapp:

• Cmd (Mac)/Ctrl (Windows)-B: vet
  • Cmd (Mac)/Ctrl (Windows)-I: cursief
  • Cmd (Mac)/Ctrl (Windows)-Option (Mac)/Alt (Windows)-S: doorhalen
  • Cmd (Mac)/Ctrl (Windows)-K: link maken
  • [-]-spatiebalk: een taak maken
  • --spatiebalk: lijst met opsommingstekens
  • 1.-spatiebalk: genummerde lijst
  • @-[naam]: iemand @vermelden

In de uitgevouwen voorbeeldweergave

Voer deze stappen uit om de uitgevouwen voorbeeldweergave te openen:

1. Open de desktopapp.
  2. Klik op het gewenste bestand.
  3. Klik op het pictogram voor de uitgevouwen voorbeeldweergave (pijlsymbool rechtsboven).

Sneltoetsen in de uitgevouwen voorbeeldweergave:

• of (toets pijl-links of pijl-rechts): navigeren door bestanden en mappen , naar links/rechts scrollen in bestand
  • of (toets pijl-omhoog of pijl-omlaag): naar de volgende of vorige pagina gaan in een PDF-/PPT-bestand, of omhoog en omlaag scrollen in een PDF-bestand.
  • Page Up en Page Down: naar de volgende of vorige pagina in een PDF-/PPT-bestand gaan.
  • Home en End: naar de eerste of laatste pagina van een PDF-/PPT-bestand gaan.
  • Cmd (Mac)/Ctrl (Windows)-+/-: in- en uitzoomen.
  • Cmd (Mac)/Ctrl (Windows)-0: zoomen naar 100%.