Hoe je gegevens kunt migreren vanuit een server naar Dropbox

Bijgewerkt Jan 29, 2024

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je gegevens van een server kunt migreren naar Dropbox.

Vóór de migratie

1. Voordat je aan de slag gaat, raden we ten zeerste aan dat alle leden van je team met een Mac-computer eerst nagaan of ze de nieuwste versie van macOS gebruiken. Meer informatie over Dropbox voor macOS.
  2. Licht je teamleden in over de migratie en vraag ze geen bestanden te wijzigen tijdens de overgang.
  3. Geef aan welke bestanden prioriteit hebben. Migreer bijvoorbeeld eerst actieve bestanden die je dagelijks gebruikt, voordat je gearchiveerde bestanden migreert.
  4. Misschien kun je je gegevens het beste in batches verplaatsen. Plan de migratie 's nachts, in het weekend of wanneer je team de bestanden niet nodig heeft.
  5. Zorg dat je computer voldoende opslagruimte heeft. Houd er rekening mee dat Dropbox standaard een exemplaar van je bestanden bewaart op je harde schijf.
highlight icon

Opmerkingen:

• Voor teamleden die Windows of Linux gebruiken, geldt dat als je gegevens op een externe schijf staan die is aangesloten op de server, je de Dropbox-map naar dezelfde externe schijf kunt verplaatsen. Na de migratie kun je op je lokale harde schijf ruimte vrijmaken met selectieve synchronisatie.
  • Het opslaan van je Dropbox-map op een externe schijf wordt niet langer ondersteund door macOS.

Je gegevens migreren

1. Installeer Dropbox op je servercomputer. Let op dat je de server direct benadert en je niet extern aanmeldt.
  2. Meld je bij de Dropbox desktop-app aan met de aanmeldgegevens van je Dropbox-teambeheerdersaccount. Er wordt een lege Dropbox-map weergegeven op de primaire harde schijf van je computer.
  3. Als je gegevens op een fysiek aangesloten externe schijf staan en je onvoldoende ruimte op je interne schijf hebt, kun je een van de volgende suggesties proberen:
highlight icon

Opmerking: Dit wordt niet langer ondersteund in Dropbox voor macOS 12.5 of hoger. In plaats daarvan wordt al het materiaal standaard alleen-online, zodat er geen extra ruimte op je lokale schijf wordt ingenomen. Meer informatie over de aankomende wijzigingen in Dropbox voor macOS.

1. In de Dropbox-map kun je je eigen mappen maken.
  2. Kopieer of verplaats de bestanden die je wilt synchroniseren naar Dropbox, op de servercomputer naar de nieuwe mappen die je hebt gemaakt.
highlight icon

Opmerking: Houd er rekening mee dat je aangemeld moet blijven bij de servercomputer totdat de migratie is voltooid. Meld je niet af tijdens de migratie, wijzig geen instellingen en schakel de computer niet uit. De desktop-app wordt alleen gesynchroniseerd wanneer je bent aangemeld. Je kunt de synchronisatiestatus op elk moment controleren via de desktop-app.

Na de migratie

1. Nodig gebruikers uit voor de gedeelde mappen die ze nodig hebben. Nadat je teamleden Dropbox hebben geïnstalleerd en zijn aangemeld, worden alle mappen die je hebt gedeeld, gesynchroniseerd naar hun Dropbox-map. Ze kunnen deze bestanden net als gewone bestanden openen op hun computer. Wijzigingen die een teamlid aanbrengt in bestanden, worden gesynchroniseerd met Dropbox en andere leden van de gedeelde map.
  2. Stel machtigingen voor gedeelde mappen in voor je gebruikers. Je kunt teamleden toestemming geven om bestanden te bewerken of te bekijken in een gedeelde map.
  3. Meld je op afstand af bij Dropbox als je klaar bent met de overdracht en Dropbox niet meer wilt gebruiken op deze computer.
highlight icon

Opmerking: Als je Dropbox op deze computer wilt blijven gebruiken, kun je mappen in deze Dropbox-map alleen via de Dropbox-desktopapp delen. Als je serverfuncties gebruikt om mappen in de Dropbox-map te delen via het lokale netwerk, kunnen er verschillende synchronisatieproblemen optreden. Hiervoor wordt geen ondersteuning geboden.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn gegevens zo snel mogelijk van een server naar Dropbox migreren?

De snelheid van de migratie hangt af van je internetverbinding en bandbreedte. We raden aan het migratieproces 's avonds of aan het begin van het weekend te starten, zodat het werk van je team niet wordt onderbroken.

Als je gegevens zo snel mogelijk wilt migreren, kun je een grotere bandbreedte instellen, zodat Dropbox een groter deel van je internetbandbreedte kan gebruiken.

Belangrijk: migraties kunnen tijd kosten. Het synchroniseren van bestanden is een complex proces waarvoor verschillende stappen achter de schermen nodig zijn:

• Elk bestand wordt eerst gehasht en gecomprimeerd. Vervolgens wordt het verzonden, versleuteld en opgeslagen op onze servers.
  • Bij de Dropbox-synchronisatiestatus wordt een gemiddelde snelheid in kB/s weergegeven, waarvoor al deze stappen worden meegeteld.
  • Nadat je bestanden zijn verzonden naar onze servers, worden updates of wijzigingen van de bestanden veel sneller gesynchroniseerd omdat we alleen de wijzigingen synchroniseren.

Wat kan ik tijdens de migratie doen? Kan ik direct met bestanden werken nadat ze zijn gesynchroniseerd met Dropbox?

Elk team werkt op een andere manier. Sommige teams vinden het handig om eerst gearchiveerde bestanden te migreren. Andere teams vinden het handiger om te beginnen met actieve bestanden. In ieder geval raden we aan je bestanden in batches te verplaatsen. Begin aan een nieuwe batch nadat de vorige batch is geüpload.

Let op:

• Bewerk geen bestanden die nog worden gesynchroniseerd met Dropbox of de computer van een teamlid.
  • Soms kan Dropbox bestanden niet synchroniseren die zijn geopend in bepaalde toepassingen. Sluit in dat geval de andere toepassing. Daarna wordt de synchronisatie hervat door Dropbox.
  • Als er bij een map een groene cirkel met een vinkje staat voor alle teamleden, kun je veilig samenwerken in die map. Meer informatie over synchronisatiepictogrammen.
  • Als je een Mac gebruikt, blijf je tijdens de migratie toegang houden tot al je materiaal. Wijzigingen in je bestanden worden echter pas met een ander apparaat gesynchroniseerd als de migratie voltooid is. Nadat de verplaatsing is voltooid, zorgt Dropbox ervoor dat je bestanden worden bijgewerkt.

Kan ik de mappenstructuur van mijn server kopiëren naar Dropbox Standard, Dropbox Advanced of Dropbox Enterprise?

Als je een grote hoeveelheid gegevens hebt, raden we je aan eerst een mappenstructuur te maken in je Dropbox Standard-, Advanced-, of Enterprise-account. Gebruik lege mappen en labels als tijdelijke aanduidingen voor je gegevens. Nadat je deze lege mappen hebt gedeeld met je team, kun je de gegevens verplaatsen naar de mappen.

Opmerking: Je kunt in Dropbox geen map delen die in een andere gedeelde map staat. Raadpleeg dit artikel voor meer tips over het inrichten van een mappenstructuur.

Wat kan ik doen als ik op mijn harde schijf onvoldoende opslagruimte heb om bestanden te synchroniseren met Dropbox?

Er zijn twee opties als je onvoldoende ruimte op je lokale harde schijf hebt:

Selectieve synchronisatie gebruiken:

1. Verplaats mappen in batches.
  2. Wacht tot mappen zijn gesynchroniseerd met Dropbox en er een groen vinkje bij staat.
  3. Selectieve synchronisatie toepassen op bepaalde mappen.
  4. Herhaal dit proces totdat je alle bestanden hebt gesynchroniseerd met Dropbox.

Dropbox met een externe schijf gebruiken:

1. Voer de stappen in dit artikel uit als je de Dropbox desktop-app al hebt geïnstalleerd en een Dropbox-map hebt gemaakt op de primaire harde schijf.
  2. Als je Dropbox voor het eerst installeert, selecteer je Geavanceerde opties en stel je de externe schijf in als de locatie van de Dropbox-map.
  3. Nadat Dropbox een map heeft gemaakt op je externe schijf, sleep je je mappen naar die map.
  4. Houd rekening met deze suggesties voor het maken van een bestandsstructuur. Omdat je bestanden verplaatst tussen mappen op eenzelfde schijf, neemt de inhoud van de map geen extra ruimte in op de primaire schijf of deze externe schijf
    .

Let op:

• Het opslaan van de Dropbox-map op een externe schijf wordt niet langer ondersteund op computers met de bijgewerkte versie van Dropbox voor macOS 12.5 en hoger. In plaats daarvan wordt er een nieuwe Dropbox-map gemaakt op een veilige locatie op de lokale schijf van je Mac. Al het materiaal wordt standaard alleen-online, zodat er geen extra ruimte op je lokale schijf wordt ingenomen.
  • Als de Dropbox-map op een externe schijf staat, moet je externe schijf fysiek zijn aangesloten wanneer Dropbox actief is. De schijf moet ook correct zijn geformatteerd voor het besturingssysteem van de computer waarop de schijf is aangesloten. Je kunt de systeemvereisten voor ondersteunde configuraties en bestandssystemen bekijken.
  • De Dropbox-map kan niet worden geïnstalleerd op een netwerkschijf (NAS, Network Attached Storage).
  • We raden dringend af verwijzingsbestanden (symlinks, koppelingspunten of netwerkmappen) te gebruiken in de Dropbox-map. Het gebruik van verwijzingsbestanden leidt tot hoog CPU-gebruik, slechte synchronisatieprestaties, problemen met machtigingen en onjuiste metingen van de gebruikte opslagruimte.