Waarom verschijnt de knop Dropbox Openen niet?

Bijgewerkt Dec 04, 2023

Als de knop Openen niet wordt weergegeven wanneer je op dropbox.com de bestanden bekijkt, probeer deze problemen dan op te lossen.

Voldoet je computer aan de systeemvereisten?

De knop Openen vereist:

Wordt de Dropbox-desktopapp uitgevoerd op je computer?

De knop Openen vereist dat de Dropbox-desktopapp wordt uitgevoerd op je computer.

Controleren of de Dropbox-desktopapp op je computer wordt uitgevoerd

Als je wilt zien of de app actief is, kijk je of het Dropbox-pictogram actief is op de taakbalk (Windows) of de menubalk (Mac). Als het niet actief is, kun je het net als elke andere app op je computer openen via het Windows Start-menu of in macOS Launchpad.

Zijn poorten 17600 en 17603 beschikbaar?

Voor de knop Openen heeft de Dropbox-app toegang nodig tot de poorten 17600 en 17603.

Als een firewall of antivirusapp voorkomt dat Dropbox een van deze poorten of beide gebruikt, moet je mogelijk de firewall of antivirusapp zo configureren dat Dropbox toegang krijgt tot deze poorten. De stappen hiervoor zijn afhankelijk van je besturingssysteem en software.

Controleren of je bent ingelogd op het juiste account

Meld je eerst aan bij Dropbox en klik rechtsboven op je avatar (foto of initialen). Je ziet jouw naam en e-mailadres in het menu dat verschijnt.

Klik vervolgens op het Dropbox-pictogram in uw taakbalk (Windows) of menubalk (Mac) en klik rechtsboven op je avatar (foto of initialen). Controleer of de naam en het e-mailadres in het menu dat verschijnt overeenkomen met de naam en het e-mailadres op dropbox.com.

Verwijst de link naar een bestand in je Dropbox-account?

De knop Openen wordt alleen weergegeven voor bestanden die al zijn gesynchroniseerd met de lokale Dropbox-map op je computer.

Controleren of de link verwijst naar een bestand in je Dropbox-account

Zoek het bestand op in de Verkenner (Windows) of in de Finder (Mac) om te zien of een bestand aanwezig is in je lokale Dropbox-map.

Verschijnt je knop Openen nog steeds niet?

Als de knop Openen nog steeds niet verschijnt wanneer je een bestand bekijkt op dropbox.com, neem contact op met het supportteam van Dropbox.