Gekoppelde accounts en mappaden

Gebruik je de Dropbox-desktop-app en heb je ook een persoonlijk Dropbox-account gekoppeld aan een Dropbox-teamaccount? Dan heb je twee Dropbox-mappen op je computer staan. Klik hieronder op het besturingssysteem dat je gebruikt voor meer informatie.

Instructies weergeven voor:

De Dropbox-desktop-app ondersteunt gelijktijdig zowel persoonlijke accounts als Dropbox-teamaccounts. Hiervoor moet de desktop-client lokaal de naam wijzigen van de (nu meerdere) Dropbox-mappen, zodat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt. Dropbox-gebruikers met alleen een persoonlijk account hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op hun computer installeren:

Dropbox

Dropbox-gebruikers met alleen een teamaccount hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op hun computer installeren:

Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Dropbox-gebruikers die hun persoonlijke account en teamaccount hebben gekoppeld, hebben meerdere items in hun basismap:

Dropbox (Personal)
Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Opmerking: 'Personal' kan zijn vertaald als 'persoonlijk'.

Wanneer een gebruiker met een persoonlijk account een teamaccount koppelt, wordt er in Windows ook een verborgen koppeling gemaakt op de oude Dropbox-locatie die verwijst naar het eerste account dat is gekoppeld. Bijvoorbeeld:

Dropbox -> C:\Gebruikers\<GEBRUIKERSNAAM>\Dropbox (Persoonlijk)

De Dropbox-map is dus verplaatst naar Dropbox (<Persoonlijk>). De koppeling in Dropbox verwijst naar deze map met het nieuwe label.

Opmerking: als een gebruiker zich eerst aanmeldt bij zijn teamaccount en daarna zijn persoonlijke account koppelt, wordt de verborgen koppeling niet aangemaakt.

De Dropbox-desktop-app ondersteunt gelijktijdig zowel persoonlijke accounts als Dropbox-teamaccounts. Hiervoor moet de desktop-client lokaal de naam wijzigen van de (nu meerdere) Dropbox-mappen, zodat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt. Dropbox-gebruikers met alleen een persoonlijk account hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op een computer installeren:

Dropbox

Dropbox-gebruikers met alleen een teamaccount hebben dit item in hun basismap wanneer ze Dropbox op een computer installeren:

Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Dropbox-gebruikers die hun persoonlijke account en teamaccount hebben gekoppeld, hebben meerdere items in hun basismap:

Dropbox (Personal)
Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Opmerking: 'Personal' kan zijn vertaald als 'persoonlijk'.

Wanneer een gebruiker met een persoonlijk account een teamaccount koppelt, wordt er in Windows ook een verborgen symbolische link gemaakt op de oude Dropbox-locatie die verwijst naar het eerste account dat is gekoppeld. Bijvoorbeeld:

Dropbox -> /Gebruikers/<GEBRUIKERSNAAM>/Dropbox (Persoonlijk)

De Dropbox-map is dus verplaatst naar Dropbox (<Persoonlijk>). De symbolische link in Dropbox verwijst naar deze map met het nieuwe label.

Opmerking: als een gebruiker zich eerst aanmeldt bij zijn teamaccount en daarna zijn persoonlijke account koppelt, wordt de verborgen symbolische link niet gemaakt.

Als je de nieuwste Dropbox voor macOS hebt die gebruikmaakt van de Bestandsaanbieder-API van Apple, is je Dropbox-map verplaatst naar ~/Library/CloudStorage. Wijziging van de locatie van je Dropbox-map wordt niet langer ondersteund.

Meer informatie over aankomende wijzigingen in Dropbox voor macOS.