Wat zijn de systeemvereisten om Dropbox te kunnen uitvoeren?

Voor de beste ervaring moet je ervoor zorgen dat je apparaat altijd is bijgewerkt met de nieuwste versie van de Dropbox-app en dat het voldoet aan de volgende voorwaarden:

• 1 GB ruimte op de harde schijf
  • 2 GB RAM

Als je wilt weten wat je systeemvereisten zijn, kies dan je apparaat of besturingssysteem:

Er kunnen extra updates nodig zijn voor:

Systeemvereisten voor de mobiele Dropbox-app voor iOS

Als je een iPhone, iPad of iPod touch hebt en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de mobiele Dropbox-app voor Android

Als je een Android-telefoon hebt en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Windows 10 in S‑modus

Als je op je apparaat Windows 10 in S‑modus (het universele Windows-platform) gebruikt en je de Dropbox-app wilt uitvoeren, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Mac-computers

Als je een Mac-computer hebt en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Windows-computers

Als je Windows gebruikt (niet in S-modus) en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Linux-computers

Belangrijke vereisten voor Linux

Als je Linux gebruikt en je de Dropbox-app wilt uitvoeren, heb je het volgende nodig:

• Besturingssysteem Ubuntu 14.04 of hoger, Fedora 21 of hoger
  • Glibc 2.19 of hoger
  • De nieuwste Dropbox-app voor Linux
  • Een Dropbox-map op een harde schijf of partitie die is geformatteerd voor een van de volgende typen bestandssystemen:
    • ext4
    • zfs (alleen op 64-bits systemen)
    • eCryptFS (ondersteund door ext4)
    • xfs (alleen op 64-bits systemen)
    • btrfs

Als je apparaat niet voldoet aan de besturingssysteemvereisten, kun je de Dropbox-desktopapp nog steeds gebruiken, maar kan het resultaat afwijken.

• Als je een probleem hebt en contact opneemt met Dropbox Support terwijl je apparaat niet over de juiste systeemvereisten voor Linux beschikt, wordt je verzocht de juiste systeemvereisten te gebruiken.

De complete Dropbox-app in Linux

Als je daarnaast de complete Dropbox-desktopapp wilt installeren, heb je het volgende nodig:

• Een computer die geschikt is voor het vereiste besturingssysteem en een van de volgende desktopomgevingen:
    • GNOME-shell (misschien met de TopIcons-extensie voor het systeemvakpictogram)
    • Unity
    • GNOME Classic
    • XFCE met de bijbehorende Nautilus-afhankelijkheden
  • De volgende aanvullende vereisten, indien van toepassing:
    • GTK 2.24 of hoger
    • Glib 2.40 of hoger
    • Libappindicator 12.10 of hoger
    • Nautilus 3.10.1 of hoger

De Dropbox-app in Linux zonder grafische gebruikersinterface

Als je de Dropbox-app zonder grafische gebruikersinterface wilt gebruiken (met alleen de opdrachtregel), hoef je alleen te voldoen aan de belangrijkste vereisten voor de Dropbox-app. Je kunt vervolgens de app installeren en de Linux Command Line Interface (CLI) gebruiken om de desktopapp te beheren.

Systeemvereisten voor dropbox.com

Je kunt via dropbox.com in de meeste moderne browsers bestanden overzetten en downloaden. Dropbox.com werkt echter het beste in de twee recentste versies van:

Een Dropbox Business-team kan een beheerder van een ander team toevoegen om hun eigen team te beheren. De nieuwe beheerder wordt dan een beheerder voor meerdere teams. De nieuwe beheerder (of beheerder van meerdere teams) kan alles doen wat een beheerder van het eigen team ook kan doen, met uitzondering van het volgende:

• De beheerder van het andere team heeft geen toegang tot de pagina's Facturering en Help in de beheerconsole.
  • De beheerder van het andere team kan zich niet aanmelden bij het account van een teamlid.

Wil je liever beheerdersmachtigingen geven aan iemand in je eigen team? Lees hoe.

Een beheerder van een ander team toevoegen (of verwijderen)

Als je een teambeheerder bent, kun je een beheerdersaanvraag sturen naar iemand in een ander team. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerkolom.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Vertrouwde teams.
  5. Klik op Een team toevoegen.
  6. Voer onder Een teambeheerder uit het vertrouwde team toevoegen het e-mailadres in van de beheerder die je wilt toevoegen.
  7. Klik op Het vertrouwde team toegang tot mijn beheerconsole verlenen.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Accepteer de voorwaarden door het vakje aan te vinken.
  10. Klik op Aanvraag verzenden.

De andere beheerder ontvangt een e‑mail met een verwijzing naar de pagina Vertrouwde teams, waar de aanvraag kan worden geaccepteerd.

Je kunt de beheerder op elk moment weer uit je team verwijderen. Ga hiervoor naar de pagina Vertrouwde teams en klik op Toegang intrekken naast de naam van het team.

Jezelf als beheerder voor een ander team toevoegen (of verwijderen)

Om veiligheidsredenen kun je jezelf niet toevoegen als beheerder voor een ander team. Neem contact op met de beheerder van het andere team en vraag deze de stappen te volgen om je toe te voegen.

Je kunt jezelf wel verwijderen als beheerder van een ander team. Dat doe je zo:

1. Meld je aan bij de beheerconsole van het andere team.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Vertrouwde teams.
  4. Klik naast het team waaruit je jezelf wilt verwijderen op Team verwijderen.

Systeemvereisten voor Dropbox Paper en Dropbox Showcase

Je kunt Dropbox Paper en Dropbox Showcase gebruiken in de meeste moderne browsers. Ze werken echter het beste in de meest recente versies van:

Mobiele Dropbox Paper-app

Voor iPhone, iPad en iPod touch:

Voor Android-telefoons:

Systeemvereisten voor IPv6-adressering

De Dropbox-desktopapp ondersteunt verbindingen met netwerken die gebruikmaken van IPv6-adressering.

Vereisten

• Een bijgewerkte versie van de Dropbox-desktopapp
  • Een werkende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox detecteert automatisch het adresprotocol dat het netwerk gebruikt. Dus als je interne netwerk IPv6-adressen gebruikt, dan werkt de desktopapp binnen deze omgeving.

Dual-stack (of native dual-stack) IP-implementatie

In een dual-stack IP-implementatie (waarin zowel IPv6 als IPv4 beschikbaar zijn) gebruikt Dropbox standaard het IPv6-netwerk. Als het omzetten van IPv6-adressen te lang duurt, schakelt de app automatisch over naar IPv4.

Houd er rekening mee dat LAN-synchronisatie gebruikmaakt van IPv4. Als je netwerk alleen IPv6 ondersteunt, kun je LAN-synchronisatie niet gebruiken.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur