Wat je moet doen als Dropbox onverwacht stopt

Als de Dropbox-desktopapp op je computer onverwacht stopt, is de kans groot dat er een tijdelijk technisch probleem is opgetreden. Je hoeft je geen zorgen te maken over je bestanden, deze zijn allemaal veilig opgeslagen en je kunt de app direct weer opnieuw openen.

Lees dit artikel als de mobiele Dropbox-app is vastgelopen.

Probleem oplossen: Dropbox blijft vastlopen

Als de Dropbox-desktopapp steeds onverwacht stopt, start je je computer opnieuw op en probeer je het opnieuw.

Blijft het probleem bestaan, dan kun je de oorzaak mogelijk achterhalen aan de hand van de instructies in deze handleiding voor probleemoplossing:

Gebruik je de nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp?

Installeer de Dropbox-desktopapp opnieuw om er zeker van te zijn dat je de nieuwste versie gebruikt.

Synchroniseer je in één keer een zeer grote hoeveelheid bestanden (honderdduizenden)?

Gebruik selectieve synchronisatie om minder bestanden of kleinere batches te synchroniseren met je computer. (De bestanden blijven gewoon beschikbaar in je Dropbox-account op internet.)

Voeg je in één keer een zeer grote hoeveelheid bestanden toe aan je Dropbox-map?

Voeg bestanden in kleinere batches toe aan je Dropbox-map.

Is er bijna geen ruimte meer op de harde schijf van je computer?

Verwijder apps en bestanden van je computer om opslagruimte vrij te maken.

Gebruik Slimme synchronisatie of selectieve synchronisatie om het aantal bestanden te beperken dat je met je computer synchroniseert, terwijl ze ook veilig in je Dropbox-account op internet blijven staan.

Heb je onlangs een app op je computer geïnstalleerd die misschien een conflict veroorzaakt?

Verwijder de verdachte app om te bepalen of die de oorzaak van het probleem is. Neem vervolgens contact met ons op voor hulp.