Hoe kan ik mijn bestanden offline openen?

Je kunt een bestand beschikbaar maken voor offline weergave door de optie Offline beschikbaar in te schakelen. Wanneer een bestand offline beschikbaar is, kun je het ook openen als je telefoon geen verbinding met een mobiel of wifi-netwerk heeft.

Selecteer je besturingssysteem voor instructies:

Android

Het offline beschikbaar maken van een bestand houdt het volgende in:

• Het bestand wordt toegevoegd aan de weergave Offline, waar je het meteen kunt openen (zoals een bladwijzer).
  • Het bestand wordt opgeslagen op je Android-apparaat, zodat je het offline kunt bekijken in Dropbox.
  • Er wordt geprobeerd het bestand zo actueel mogelijk te houden en je hebt de mogelijkheid om het handmatig bij te werken.
  • Alle offline wijzigingen in het bestand worden gesynchroniseerd met je Dropbox-account zodra de internetverbinding is hersteld.

Bestanden beschikbaar maken voor offline weergave in de Android-app

1. Blader naar het bestand dat je beschikbaar wilt maken voor offline weergave.
  2. Tik in de bestandslijst op het pictogram met de drie puntjes (...) naast de naam van het gewenste bestand.
  3. Tik om het bestand Offline beschikbaar te maken.

Je kunt een bestand dat je offline beschikbaar hebt gemaakt en dat is gedownload naar je telefoon of tablet openen wanneer je wilt. Tik hiervoor in het hoofdmenu op Offline, ook als je geen verbinding met internet hebt.

Wanneer je bent verbonden met een mobiel netwerk (geen wifi), probeert Dropbox zuinig om te gaan met je data-abonnement. Bestanden worden alleen bijgewerkt als je op de knop Alles bijwerken in het scherm Offline tikt. Als je op het punt staat te vertrekken naar een plek zonder internet (bijvoorbeeld wanneer je een lange vliegreis maakt), tik je op de knop Alles bijwerken. Zo weet je zeker dat je over de nieuwste versie van al je bestanden beschikt.

Als je geen verbinding via wifi hebt en er wijzigingen zijn aangebracht in je mappen, zie je een geel uitroepteken (!). Je kunt op de mappen tikken en ze handmatig bijwerken.

Als je een bestand wilt verwijderen uit het scherm Offline bestanden, ga je naar het bestand en tik je op de vervolgkeuzepijl rechts van de bestandsnaam. Schakel de optie Offline beschikbaar uit door op de schakelaar te tikken.

iOS

Het offline beschikbaar maken van een bestand houdt het volgende in:

• Het bestand wordt toegevoegd aan het tabblad Offline van de app, waar het gemakkelijk toegankelijk is (zoals een bladwijzer).
  • Het bestand wordt opgeslagen op je iPhone of iPod Touch zodat je het offline kunt bekijken.
  • Het bestand wordt zo actueel mogelijk gehouden.

Vanuit de iOS-app:

1. Zoek het bestand dat je offline wilt opslaan in de bestandenlijstweergave.
  2. Tik op het pictogram met de drie puntjes (...) naast de bestandsnaam.
  3. Tik op Offline beschikbaar maken.

Wanneer je een enkel bestand weergeeft, kun je op de drie punten (...) tikken en Offline beschikbaar maken selecteren.

Na het downloaden heb je altijd toegang tot je offline bestanden. Je beschikt ook altijd over de nieuwste bestandsversies omdat Dropbox de bestanden automatisch bijwerkt als je verbinding met een wifinetwerk hebt. Als je geen verbinding via wifi hebt en er wijzigingen zijn aangebracht in je mappen, zie je een geel uitroepteken (!). Je kunt op de mappen tikken en ze handmatig bijwerken.

Windows Mobile

Het offline beschikbaar maken van een bestand houdt het volgende in:

• Het bestand wordt toegevoegd aan het tabblad Offline voor snelle toegang (net als met een bladwijzer).
  • Het bestand wordt opgeslagen op je mobiele Windows-apparaat, zodat je het offline kunt bekijken.
  • Het bestand wordt zo actueel mogelijk gehouden.

Een bestand beschikbaar maken voor offline weergave in de mobiele Windows-app

1. Zoek het bestand dat je offline beschikbaar wilt maken in de bestandslijst.
  2. Tik op de naam van het bestand en houd vast om een lijst met acties weer te geven.
  3. Tik op Offline beschikbaar maken.
Een bestand offline beschikbaar maken op je Windows Phone

Je kunt een bestand ook offline beschikbaar maken wanneer je de voorbeeldweergave van het bestand bekijkt: tik op het pictogram Offline onderaan het scherm.

Na het downloaden heb je altijd toegang tot je offline bestanden. Je beschikt ook altijd over de nieuwste bestandsversies omdat Dropbox de bestanden automatisch bijwerkt elke keer dat je de app opent en er verbinding via wifi is. Als je geen verbinding via wifi hebt en er wijzigingen zijn aangebracht in je mappen, zie je een geel uitroepteken (!). Je kunt op de mappen tikken en ze handmatig bijwerken.

Dropbox Business

Als je je persoonlijke en zakelijke accounts hebt gekoppeld, zie je de offline bestanden die je hebt opgeslagen voor het account waarbij je je aanmeldt. Je kunt schakelen tussen je accounts om toegang te krijgen tot je zakelijke of persoonlijke offline bestanden.

Dropbox Professional-, Dropbox Business- of Dropbox Enterprise-klanten kunnen ook mappen offline beschikbaar maken.