Hoe kan ik vanaf mijn Android-telefoon exporteren naar een SD-kaart?

Bijgewerkt Nov 30, 2023

Als je op je Android-telefoon bestanden vanuit Dropbox wilt exporteren naar een SD-kaart, moet je eerst controleren of je de juiste versie van de Dropbox-app hebt: Als je Android 4.4 of hoger gebruikt, heb je versie 12 (of hoger) van de Dropbox-app nodig.

De nieuwste versie van de Dropbox-app is beschikbaar in de Google Play Store.

Nadat je hebt gecontroleerd of je de juiste versie van de Dropbox-app hebt, kun je als volgt exporteren naar een SD-kaart:

1. Tik op de actieknop rechts naast de naam van het bestand dat je wilt exporteren.
  2. Tik op Meer.
  3. Tik op Exporteren.
  4. Tik op Opslaan op apparaat.
  5. Selecteer de externe SD-kaart.

Als je externe SD-kaart niet in de lijst staat:

1. Tik op Opslaan op apparaat en vervolgens op de Menu-knop.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Selecteer Geavanceerde apparaten weergeven.
  4. Als het goed is, wordt je externe SD-kaart weergegeven als exportlocatie.

Wat gebeurt er als ik een bestand exporteer naar een andere app op mijn apparaat?

Wanneer je een bestand exporteert naar een andere app, wordt het bestand met de geselecteerde app geopend. Die app verwerkt vervolgens het bestand. Als je bijvoorbeeld een bestand exporteert naar de galerij-app op je apparaat, wordt het bestand weergegeven door die app, maar niet opgeslagen.

Als je een bestand ergens anders wilt opslaan, kies je 'Opslaan op SD-kaart'.