Waarom worden mijn foto's niet op de achtergrond geüpload?

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-abonnementen.

Er kunnen op je telefoon limieten zijn ingesteld ten aanzien van de hoeveelheid accucapaciteit of gegevens die apps op de achtergrond mogen gebruiken. Deze limieten vertragen of blokkeren soms het uploaden van camera's. Klik hieronder op je besturingssysteem voor meer informatie over redenen waarom camera-uploads mogelijk niet op de achtergrond werken.

Controleer je accu-instellingen

Android beperkt apps op de achtergrond om de accuduur te verlengen. Je wijzigt deze instelling voor Dropbox als volgt:

1. Open de mobiele Dropbox-app op je telefoon.
  2. Tik op Account onderaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen.
    • Als je bent aangemeld bij een gekoppeld account, tik je op het account met de media die je wilt uploaden.
  4. Tik onder Functies op Camera-uploads.
  5. Tik op Achtergrondbeperkingen.
  6. Tik op Stoppen met accuoptimalisatie.
  7. Tik op Toestaan.

Samsung-instellingen bijwerken

Samsung-telefoons hebben een andere instelling die achtergrondactiviteit beperkt. Je wijzigt deze instelling voor Dropbox als volgt:

1. Open Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij- en apparaatonderhoud.
  3. Tik op Batterij.
  4. Tik op Beperkingen op achtergrondgebruik.
  5. Tik op Nooit sluimerende apps.
  6. Tik op '+' (plusteken).
  7. Kies de Dropbox-app in de lijst.
  8. Tik op Toevoegen.

"Machtigingen kwijt"

Als je de Dropbox-app lange tijd niet op je telefoon opent, trekt Android de toegang in. Hierdoor kan Dropbox geen nieuwe media uploaden. Je schakelt deze functie als volgt permanent uit:

1. Open Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps.
  3. Selecteer de Dropbox-app.
  4. Stel Machtigingen verwijderen en ruimte vrijmaken in op Uit.

Je achtergrondinstellingen controleren

iOS beperkt apps op de achtergrond om de accuduur te verlengen. Je kunt deze instelling voor Dropbox als volgt wijzigen:

1. Open Instellingen op je telefoon.
  2. Selecteer de Dropbox-app.
  3. Zorg ervoor dat Apps op achtergrond vernieuwen is ingeschakeld.
highlight icon

Opmerking: Je kunt dit probleem voorkomen door:

• je toestel regelmatig op te laden;
  • Schakel de instelling Energiebesparende modus niet in.
  • je telefoon niet langer regelmatig uit te zetten, bijvoorbeeld als je naar bed gaat.

Je gegevensinstellingen voor Dropbox controleren

Als je mobiele gegevens gebruikt, kan je abonnement een limiet stellen aan de hoeveelheid gegevens die apps mogen gebruiken. Je controleert deze instelling als volgt:

1. Open Instellingen op je telefoon.
  2. Selecteer de Dropbox-app.
  3. Zorg ervoor dat Mobiele gegevens is ingeschakeld.

Energiebesparende modus uitschakelen

Als je nog steeds geen foto's kunt uploaden, controleer dan of de Energiebesparende modus is ingeschakeld. Schakel de Energiebesparende modus als volgt uit:

1. Open Instellingen op je telefoon.
  2. Scrol omlaag en tik op Mobiel.
  3. Tik op Opties voor mobiele gegevens.
  4. Tik op Gegevensmodus.
  5. Tik op Standaard of Meer gegevens toestaan.