Bestandssynchronisatie en uploads onderbreken en hervatten

Als je het synchroniseren van Dropbox-bestanden wilt stoppen, kun je de synchronisatie ieder moment stoppen of starten (met Onderbreken of Hervatten).

Synchronisatie onderbreken

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Onderaan het venster dat verschijnt staat een witte balk met één van de volgende teksten: Bijgewerkt, [je bestandsnaam] aan het synchroniseren, of [x] bestanden aan het synchroniseren. Beweeg de muis over de tekst.
  3. Wanneer je over de tekst beweegt, verandert deze in Synchronisatie onderbreken. Klik op Synchronisatie onderbreken.
  4. Kies hoe lang je de Synchronisatie wilt onderbreken. Je krijgt een melding waarin Synchronisatie onderbroken staat en hoe lang de onderbreking duurt.

Het Dropbox-pictogram in je taakbalk (Windows) of menubalk (Mac) verandert als de app onderbroken is.

Synchronisatie hervatten

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Beweeg de muis over Synchronisatie onderbroken in de witte balk onderaan het venster dat wordt geopend.
  3. Klik op Synchronisatie hervatten.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Wat gebeurt er als ik de Dropbox-desktopapp onderbreek?

Wanneer de synchronisatie wordt onderbroken, worden wijzigingen die je aanbrengt in bestanden op je computer niet gesynchroniseerd naar dropbox.com, de mobiele Dropbox-app of andere apparaten. Andersom worden wijzigingen die je aanbrengt in bestanden op dropbox.com, de mobiele Dropbox-app of andere apparaten niet gesynchroniseerd naar je computer.

Opmerking: Je kunt nog steeds meldingen krijgen over updates die vanaf andere apparaten in je bestanden zijn uitgevoerd terwijl de synchronisatie onderbroken is.