De status van synchronisatie en uploads controleren

Er zijn verschillende manieren om de voortgang van het uploaden of synchroniseren van bestanden naar Dropbox te controleren.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

De upload- en synchronisatiestatus controleren

Op je computer

Je kunt de voortgang van het synchroniseren of uploaden van bestanden naar Dropbox bekijken in de synchronisatiewachtrij. Je opent de synchronisatiewachtrij door te klikken op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk en vervolgens te klikken op de pijl onderin het venster. Hier kun je zien wat de synchronisatiestatus is van afzonderlijke bestanden, plus hoelang het nog duurt tot de synchronisatie klaar is. Je kunt hier ook aangeven welke bestanden als eerste moeten worden gesynchroniseerd.

Meer informatie over synchroniseren met Dropbox: wat is het en hoe werkt het?

Op een telefoon of tablet

In de mobiele Dropbox-apps kun je een voorbeeldweergave bekijken van de meeste bijgewerkte bestanden die beschikbaar zijn, maar de bestanden worden alleen gedownload wanneer je daarom vraagt.

Je kunt updates downloaden of synchroniseren naar je telefoon of tablet door de app te starten en op een bestand te tikken, of het tabblad Offline bestanden te openen. Zie je een bestand niet, veeg dan omlaag over het scherm om de bestandsweergave te vernieuwen.

Meer informatie over de synchronisatiestatus van Dropbox-bestanden op een mobiel apparaat

Op de Dropbox-website (dropbox.com)

Als je een bestand bewerkt op je computer, telefoon of tablet, worden de wijzigingen automatisch gesynchroniseerd met dropbox.com. Maar automatische synchronisatie werkt niet als het apparaat waarop je het bestand hebt bewerkt offline is, of als Dropbox niet actief is op dat apparaat. Je kunt dit oplossen door de volgende punten te controleren:

• Is je apparaat verbonden met internet?
  • Is de Dropbox-app actief?
  • Ben je aangemeld bij hetzelfde Dropbox-account op je computer, telefoon, tablet en dropbox.com?