Lesmateriaal en collegeaantekeningen vanuit Dropbox uploaden naar Canvas

Bijgewerkt Dec 15, 2023

Canvas is een service waarmee studenten en docenten veilig en gemakkelijk cursusinhoud kunnen delen op één centrale plek. Wanneer een Canvas-beheerder de integratie van Dropbox met Canvas heeft ingeschakeld, kunnen studenten en docenten lesmateriaal en collegeaantekeningen vanuit Dropbox uploaden naar Canvas.

Meer informatie over het gebruik van Dropbox in Canvas op de Canvas-communitypagina

Canvas koppelen aan je Dropbox-account

Als je een student of docent bent, volg je onderstaande instructies om Canvas te koppelen aan je Dropbox-account.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op App Center.
  3. Klik op Canvas.
    • Als je Canvas niet ziet, gebruik je de zoekbalk.
  4. Klik op Koppelen.
  5. Voer het domein van de instelling in.
    • Neem contact om met je Canvas-beheerder als je het domein van je instelling niet weet.
  6. Klik op Koppelen.
highlight icon

Opmerking: Ben je een Dropbox Business-beheerder? Lees hier hoe je integraties met apps zoals Canvas kunt beheren voor je team.

Dropbox-bestanden uploaden naar Canvas

Lesmateriaal en collegeaantekeningen vanaf Dropbox.com uploaden naar Canvas:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam aan van het bestand dat of de map die je wilt uploaden en klik op het selectievakje dat verschijnt aan de linkerkant.
  3. Klik op het pijltje naast Delen boven de bestandsminiatuur in de rechterzijbalk.
  4. Klik op Canvas.
  5. Selecteer de cursus, de map en de opdracht waarnaar je het bestand wilt uploaden.
  6. Klik op Volgende.

Canvas ontkoppelen van je Dropbox-account

Zo ontkoppel je Canvas van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Gekoppelde apps.
  5. Klik op Canvas.
  6. Klik op Ontkoppelen.

De integratie van Dropbox met Canvas inschakelen voor je instelling

Als je de Canvas-beheerder van je instelling bent, kun je de integratie van Dropbox met Canvas inschakelen. Je moet dan eerst de Dropbox-app in Canvas installeren via de Edu App-marktplaats of de implementatie- of cursusinstellingen in Canvas. Nadat je de Dropbox-app hebt geïnstalleerd, kun je de integratie inschakelen.

De integratie van Dropbox met Canvas inschakelen voor je instelling:

1. Meld je aan bij Canvas.
  2. Klik op Beheer in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Ontwikkelaarsleutels.
  4. Klik op het tabblad Overgenomen.
  5. Zet Dropbox op Aan.