Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties maken en delen in Dropbox

Met Dropbox voor G Suite kun je Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties maken, ordenen en delen op dropbox.com of in de Dropbox-desktopapp.

Opmerkingen:

Alle Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties die je in Dropbox maakt, worden opgeslagen in je Dropbox-account en tellen mee voor je opslagruimte. Wijzigingen die je aanbrengt in deze Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties worden automatisch opgeslagen in je Dropbox-account. Houd er rekening mee dat deze wijzigingen niet worden opgeslagen in Google Drive of in je Google-account.

Je kunt ook vanuit Dropbox je Microsoft Office-bestanden (Word, Excel, en PowerPoint) bewerken in Google (Documenten, Spreadsheets en Presentaties).

Ben je een Dropbox Business-teambeheerder?

Kijk hier hoe je apps voor bestandsbewerking zoals Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties kunt beheren voor je hele team.

Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties maken op dropbox.com

Nieuwe Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties maken op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Dubbelklik op de map waarin je het bestand wilt opslaan.
  3. Klik op Maken.
  4. Klik op Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.

Het bestand (en alle wijzigingen die erin worden aangebracht) worden opgeslagen in je Dropbox-account.

Opmerking: in Internet Explorer 11 werkt deze functie mogelijk niet zoals verwacht.

Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties maken in de Dropbox-desktopapp

Nieuwe Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties maken in de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Dubbelklik op de map waarin je het bestand wilt opslaan.
  3. Klik op Maken.
  4. Klik op Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.

Het bestand (en alle wijzigingen die erin worden aangebracht) worden opgeslagen in je Dropbox-account.

Je kunt ook Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties maken via het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk. Dit doe je als volgt:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op + (plusteken).
  3. Klik op Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.
  4. Kies een naam en locatie voor het bestand.
  5. Klik op Maken.

Het bestand (en alle wijzigingen die erin worden aangebracht) worden opgeslagen in je Dropbox-account.

Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties openen in de mobiele Dropbox-app

In de mobiele Dropbox-app kun je voorbeeldweergaven van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties openen en opslaan om ze offline te bekijken. Het is niet mogelijk om Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties te maken of te bewerken in de mobiele Dropbox-app.

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties delen in Dropbox

Je kunt Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties op precies dezelfde manier delen als elk ander bestand dat is opgeslagen in Dropbox. Je gebruikt hiervoor de knop Delen of je kopieert en plakt een link naar het bestand.

Je kunt anderen de toegangsrechten Kan bewerken of Kan weergeven geven voor je Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, ook als je de bestanden deelt via een link. Wil je de toegang tot je gedeelde links verder beperken? Je kunt dit doen in de Linkinstellingen van het bestand of door de link te deactiveren nadat je die hebt gemaakt.

Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden openen en bewerken in Google

Je kunt rechtstreeks vanuit Dropbox je Microsoft-bestanden (Word, Excel, en PowerPoint) bewerken in Google (Documenten, Spreadsheets en Presentaties). Wijzigingen die je in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties aanbrengt, worden automatisch opgeslagen in het Microsoft Office-bestand.

Je kunt als volgt vanuit je Dropbox-account een Microsoft Office-bestand openen en bewerken in Google:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een Word- (.docx), Excel- (.xlsx) of PowerPoint-bestand (.pptx) aan.
  3. Klik op Openen met.
  4. Klik op Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.

Opmerking: dit geldt niet voor .doc-, .xls- en .ppt-bestanden.

Je kunt ook instellen dat Microsoft-bestanden standaard worden geopend in Google.

Ik ondervind problemen bij het maken van Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties in Dropbox

Als je Dropbox voor G Suite wilt gebruiken, moet het e‑mailadres van je Google-account hetzelfde zijn als het e‑mailadres van je Dropbox-account.

Als je problemen ondervindt met de functie:

• Schakel cookies van derden in je browserinstellingen in.
  • Zorg dat je bent aangemeld bij het Google-account dat hetzelfde e‑mailadres gebruikt als je Dropbox-account.