Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties maken en delen in Dropbox

Bijgewerkt Dec 13, 2023

Met Dropbox voor Google Workspace kun je Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties maken, ordenen en delen op dropbox.com.

Alle Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties die zijn gemaakt vanuit Dropbox, worden opgeslagen in je Google-account. De snelkoppelingen naar de Google-bestanden worden geordend in je Dropbox-account. Snelkoppelingen voor Google-bestanden in je Dropbox-account tellen niet mee voor je Dropbox-opslagruimte.

Ben je beheerder van een Dropbox-teamaccount?

Kijk hier hoe je apps voor bestandsbewerking zoals Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties kunt beheren voor je hele team.

Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties maken op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de map waarin je het bestand wilt opslaan.
  3. Klik op Maken.
  4. Beweeg met je muis over Document, Spreadsheet of Presentatie, afhankelijk van het type bestand dat je wilt maken.
  5. Klik op Google Documenten, Google Spreadsheets of Google Presentaties.
highlight icon

Opmerking: In Internet Explorer 11 werkt deze functie mogelijk niet zoals verwacht.

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties openen op de mobiele Dropbox-app

In de mobiele Dropbox-app kun je voorbeeldweergaven van Google-documenten, -spreadsheets en -presentaties openen en opslaan om ze offline te bekijken, maar je kunt ze daar niet aanmaken of bewerken.

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties delen

Ontdek hoe je Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kan delen.

Ik ondervind problemen bij het maken van Google-documenten, -spreadsheets of -presentaties in Dropbox

Als je Dropbox voor Google Workspace wilt gebruiken, moet het e-mailadres van je Google-account hetzelfde zijn als het e-mailadres van je Dropbox-account. Als het adres niet hetzelfde is, kun je een ander e-mailadres aan je Dropbox-account koppelen.

Als je problemen ondervindt met de functie:

• Zorg dat je bent aangemeld bij het Google-account dat hetzelfde e-mailadres gebruikt als je Dropbox-account.
  • Schakel cookies van derden in je browserinstellingen in.