Google Cloud Identity koppelen aan Dropbox Business

Bijgewerkt Nov 23, 2023

Dankzij de integratie van Dropbox met Google Cloud Identity kun je je Dropbox Business-team centraal beheren via Google Cloud Identity. Wanneer je Dropbox met Google Cloud Identity gebruikt, kun je:

• Eenmalige aanmelding (SSO, single sign-on) configureren voor je Dropbox-teamaccount
  • Inrichting en verwijdering van gebruikers van Dropbox-teamaccounts beheren via de Google-beheerdersconsole

Om eenmalige aanmelding en gebruikersinrichting in te stellen moet je beheerder van een Dropbox-teamaccount en een Google-superbeheerder zijn. Je moet zijn aangemeld bij beide accounts.

Eenmalige aanmelding instellen voor je team

1. Meld je aan bij de Google-beheerdersconsole met je Google-beheerdersaccount.
  2. Klik op Apps.
    • Opmerking: om de apps op de homepage weer te geven, moet je mogelijk onderaan klikken op Meer functies
  3. Klik op SAML-apps
  4. Klik op Een service/app toevoegen aan uw domein.
  5. Typ 'Dropbox Business' in het zoekvak Apps filteren. De app wordt weergegeven in de onderstaande lijst.
  6. Klik op Dropbox Business.
  7. Klik naast Certificaat op Downloaden. (Je hebt dit later nodig).
  8. Markeer de URL naast URL voor eenmalige aanmelding en kopieer deze naar je klembord. (Die heb je ook nodig). Houd deze pagina geopend in je browser.
  9. Ga naar de Dropbox-beheerconsole. Je kunt die gewoon in een nieuw tabblad in je browser openen.
  10. Meld je aan als beheerder.
  11. Klik op Instellingen.
  12. Klik op Eenmalige aanmelding.
  13. Klik op de vervolgkeuzelijst naast Eenmalige aanmelding om Uit te wijzigen in Optioneel of Verplicht.
  14. Klik naast Aanmeldings-URL van identiteitsprovider op Aanmeldings-URL toevoegen en plak hier de URL die je in stap 8 hebt gekopieerd.
  15. Klik op Gereed.
  16. Klik op Certificaat uploaden.
  17. Klik op Link kopiëren.
  18. Ga opnieuw naar de Google-beheerdersconsole.
  19. Klik op Volgende.
  20. Klik op Voltooien.

Gebruikersinrichting instellen

Ga naar dit helpartikel voor Google Workspace-beheerdersl voor meer informatie over:

• Het configureren van de inrichting voor de Dropbox-app
  • Het weergeven van de gebruikersinrichting
  • Het bewerken van het inrichtingsbereik
  • Het bepalen van het tijdsbestek voor het ongedaan maken van de inrichting
  • Het verwijderen van de gebruikersinrichting
highlight icon

Opmerking: Bij het inrichten worden groepen niet gekopieerd.