Slack in Dropbox gebruiken

Dankzij de integratie van Dropbox met Slack kun je:

• Bestanden delen en berichten sturen naar mensen in Slack. Allemaal rechtstreeks vanuit een bestand in Dropbox.
  • Zien wie je bestanden in Slack heeft gedeeld, via welke kanalen ze zijn gedeeld en wanneer ze zijn gedeeld. Deze informatie vind je in het gedeelte Activiteit in de voorbeeldweergave van het bestand.
    • Opmerking: Slack-activiteit wordt zonder specifieke details weergegeven als je geen toegang hebt tot het kanaal of het bericht waarin het is gedeeld.

Meer informatie over de integratie van Dropbox met Slack in het helpcentrum van Slack

Ben je een Dropbox Business-teambeheerder?

Kijk hier hoe je app-integraties zoals Slack kunt beheren voor je hele team.

Slack koppelen aan je Dropbox-account

Je kunt Slack als volgt koppelen aan je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Slack op Koppelen aan Slack en volg de aanwijzingen.

Je kunt de koppeling ook vanuit Slack tot stand brengen door de Dropbox-app toe te voegen aan je werkruimte.

Bestanden uit Dropbox in Slack delen

Een bestand in Slack delen vanaf dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het bestand aan.
    • Wil je liever delen in Slack vanuit een voorbeeldweergave van het bestand, klik dan één keer op het bestand.
  3. Klik op de pijl-omlaag naast Delen.
  4. Klik op Delen in Slack. Je kunt ook nog een bericht toevoegen als je dat wilt.
  5. Klik op Verzenden naast het kanaal waarin je het bestand wilt delen of naast de persoon met wie je het bestand wilt delen.

Een bestand in Slack delen vanuit de Dropbox-desktopapp:

1. Klik op het bestand dat je wilt delen in Slack.
  2. Klik op Delen.
  3. Klik op Slack
  4. Klik op Verzenden naast het kanaal waarin je het bestand wilt delen of naast de persoon met wie je het bestand wilt delen.

Er verschijnt een link naar het bestand in het gekozen Slack-kanaal of in een rechtstreeks bericht aan de persoon met wie je het bestand hebt gedeeld. Nadat je een bestand in Dropbox hebt gedeeld via Slack, kun je de bestandsnaam invullen in de zoekbalk van Slack om het te vinden.

Vanuit Dropbox berichten via Slack versturen

Je kunt iemand met wie je een bestand deelt in Slack, rechtstreeks vanuit  de voorbeeldweergave van een bestand in Dropbox een bericht sturen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het bestand van waaruit je een bericht wilt verzenden.
  3. Klik bovenaan op de cirkel met de profielfoto of de initialen van de persoon die je een bericht wilt sturen.
    • Zie je de gewenste persoon niet, klik dan op de overlooplijst (de cirkel met het nummer erin) en vervolgens op de persoon die je een bericht wilt sturen.
    • Staat het bestand in een gedeelde map, klik dan op de overlooplijst (de cirkel met het nummer erin), vervolgens op de map en tot slot op de persoon die je een bericht wilt sturen.
  4. Klik op het tekstvak Bericht in Slack en typ je bericht. Er wordt een link naar het bestand naar die persoon gestuurd. Wil je de link verwijderen, klik dan op de x naast het bestand.
    • Als je Bericht via Slack niet ziet, klik je op de pijl-omlaag en vervolgens op Slack.
  5. Klik op Verzenden.

Slack ontkoppelen van je Dropbox-account

Je kunt Slack als volgt ontkoppelen van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Slack op Ontkoppelen.