Slack in Dropbox gebruiken

Dankzij de integratie van Dropbox met Slack kun je:

• Bestanden delen en berichten sturen naar mensen in Slack. Allemaal rechtstreeks vanuit een bestand in Dropbox.
  • Zien wie je bestanden in Slack heeft gedeeld, wanneer deze zijn gedeeld en via welke kanalen deze zijn gedeeld. Deze informatie vind je in het gedeelte Activiteit in de voorbeeldweergave van het bestand.

Meer informatie over de integratie van Dropbox met Slack in het helpcentrum van Slack

Slack koppelen aan je Dropbox-account

Je kunt Slack als volgt koppelen aan je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Slack op Koppelen aan Slack en volg de aanwijzingen.

Je kunt de koppeling ook vanuit Slack tot stand brengen door de Dropbox-app toe te voegen aan je werkruimte.

Bestanden uit Dropbox in Slack delen

Een Dropbox-bestand op dropbox.com delen in Slack:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een bestand aan en klik op de pijl-omlaag naast Delen.
  3. Klik op Delen in Slack
  4. Klik op Verzenden naast het kanaal waarin je het wilt delen of de persoon met wie je het wilt delen.

Er verschijnt een link naar het bestand in het gekozen Slack-kanaal of in een rechtstreeks bericht aan de persoon met wie je het bestand hebt gedeeld. Nadat je een bestand in Dropbox hebt gedeeld via Slack, kun je de bestandsnaam invullen in de zoekbalk van Slack om het te vinden.

Vanuit Dropbox berichten via Slack versturen

Je kunt iemand met wie je een bestand deelt in Slack, rechtstreeks vanuit  de voorbeeldweergave van een bestand in Dropbox een bericht sturen. Dit doe je als volgt op dropbox.com:

1. Klik bovenaan de voorbeeldweergave van het bestand op de profielfoto of initialen van de persoon die je een bericht wilt sturen.
  2. Klik dan op Bericht via Slack en typ je bericht.
    • Als je Bericht via Slack niet ziet, klik je op de pijl-omlaag en vervolgens op Slack.
  3. Klik op Verzenden.

Je kunt ook op de pijl-omlaag en Slack klikken om het bestand via een rechtstreeks bericht te delen met die persoon.

Slack ontkoppelen van je Dropbox-account

Je kunt Slack als volgt ontkoppelen van je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto (of de grijze cirkel).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Gekoppelde apps.
  5. Klik naast Slack op Ontkoppelen.