Dropbox-support voor macOS met Bestandsaanbieder

Bijgewerkt Jan 23, 2024

Dropbox werkt aan de uitbreiding van volledige ondersteuning voor macOS 12.5 en hoger. Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder is onze nieuwste update die gebruik maakt van Apple's bijgewerkte Bestandsaanbieder-API. Hiermee worden een aantal problemen opgelost met betrekking tot het openen van alleen-online bestanden in toepassingen van derden. De vernieuwde ervaring is beter geïntegreerd in macOS en bevat enkele wijzigingen die zijn vereist door de API.

Dropbox werkt hard om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze synchronisatie-ervaring te behouden bij deze wijzigingen.De meeste klanten komen nu in aanmerking voor Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.

Doe het volgende om na te gaan of je in aanmerking komt voor de update naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk rechtsboven op je scherm.
  2. Klik rechtsboven op je initialen.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Synchroniseren.
  5. Klik op Aan de slag.

Als je niet in aanmerking komt voor de update, wordt het menu-item Aan de slag niet weergegeven. In plaats daarvan zie je een korte uitleg waarom je op dit moment niet in aanmerking komt voor de update.

highlight icon

Opmerkingen:

• We werken nu ook rechtstreeks samen met een kleine groep macOS-gebruikers met complexe configuraties, om ervoor te zorgen dat hun migratie zo soepel mogelijk verloopt.
  • Sommige macOS-gebruikers met complexe configuraties, zoals gebruikers die hun Dropbox-map op een externe schijf hebben gezet, worden op dit moment niet gemigreerd. Deze gebruikers blijven werken met hun bestaande Dropbox-versie. Meer informatie over Dropbox voor macOS en externe schijven vind je hieronder.

We raden je aan om bij te werken naar de nieuwste versie van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder, maar de migratie is niet verplicht om Dropbox te kunnen blijven gebruiken. Als je niet wil bijwerken naar de nieuwste versie, kun je alleen-online bestanden nog steeds direct openen in Finder.

Je krijgt een melding van het Dropbox-pictogram in je menubalk wanneer er een update voor Dropbox voor macOS met ondersteuning voor de Bestandsaanbieder-API beschikbaar is. Als je in de tussentijd geïnteresseerd bent in bètaversies, kun je als volgt deelnemen:

• Gebruikers van Dropbox Basic, Plus, Professional en Family: schakel bètaversies in en wacht tot je een melding krijgt om deel te nemen.
  • Gebruikers van Dropbox Standard, Advanced, Enterprise en Education: neem contact op met je accountteam of de klantensupport voor meer informatie.

Externe schijven gebruiken met Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder

Als onderdeel van de update naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder wordt het wijzigen van de locatie van je Dropbox-map niet langer ondersteund. Dit komt doordat Apple vereist dat alle mappen van cloudopslagproviders worden verplaatst naar de bibliotheekmap van de gebruiker.

We werken samen met Apple aan een oplossing hiervoor terwijl we gebruikers migreren naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.

De meeste gebruikers van externe schijven komen niet in aanmerking om te migreren naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder. Een kleine groep gebruikers van externe schijven komt nog wel in aanmerking voor deze update. Als je hebt geüpdatet naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder, maar de locatie van je Dropbox-map weer wilt wijzigen naar je externe schijf, kun je dit doen door de onderstaande instructies te volgen.

Je meldt je als volgt af melden bij je account:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  2. Klik op je profielfoto of initialen.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op Account.
  5. Klik op Afmelden.

Je wordt vervolgens gevraagd om je accountgegevens opnieuw op te geven.

Je meldt je als volgt opnieuw aan bij je account:

1. Klik op Aanmelden bij Dropbox.
  2. Geef aan op welke manier je bestanden wilt opslaan (lokaal of alleen-online).
  3. Klik op Volgende.
  4. Klik op Geavanceerde instellingen wanneer 'Je bent bijna klaar' wordt weergegeven.
  5. Selecteer onder Dropbox-locatie een maplocatie.
    • Vanuit dit scherm kun je ervoor kiezen om de Dropbox-map op je externe schijf op te slaan.
  6. Klik op Gereed.
highlight icon

Opmerking: Wijziging van de locatie van je Dropbox-map kan problemen veroorzaken bij het openen van alleen-online bestanden in toepassingen van derden. Deze bestanden moeten mogelijk opnieuw worden gekoppeld.

Meer informatie over de aankomende wijzigingen met Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.

Heb je support nodig, of wil je je feedback delen over Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder? Praat mee op ons communityforum.