Hoe download je de Dropbox-app voor Windows in de Microsoft app store

Bijgewerkt Mar 28, 2024
person icon

Dit artikel beschrijft een functie die beschikbaar is voor klanten met een apparaat met Windows 10 en hoger. De Dropbox-app in de Microsoft app store is in bèta en hieraan zijn aanvullende voorwaarden verbonden.

In dit artikel wordt de Dropbox-app in de Microsoft app store besproken.
highlight icon

Let op: De Dropbox-desktop-app die beschikbaar is in de Microsoft Store is niet dezelfde als de Dropbox-app voor Windows in S-modus (Dropbox Lite).

Geschiktheid

Deze app zal beschikbaar zijn voor gebruikers op een Windows-apparaat met toegang tot de Microsoft app store. Je moet beschikken over Windows 10 21H2 (10.0.19044.0) of hoger om de Dropbox-app uit de Microsoft app store te installeren.

highlight icon

Opmerking: Op dit moment raden we beheerde teams aan om de Dropbox-desktop-app te blijven gebruiken in plaats van de Dropbox-app uit de Microsoft app store te installeren.

Hoe installeer ik de Dropbox-app uit de Microsoft app store?

Je kunt de Dropbox-app voor Windows installeren vanuit de Microsoft Store.

Als je de Dropbox-desktop-app al op je apparaat hebt geïnstalleerd, word je gevraagd de huidige versie te verwijderen voordat de Dropbox-app-versie uit de Microsoft app store wordt geïnstalleerd.

highlight icon

Opmerking: als je Windows 10 op je apparaat gebruikt, moet je mogelijk de Dropbox-desktop-app die momenteel op je apparaat staat handmatig verwijderen voordat je de Microsoft app store-versie kunt installeren.

Nadat je de Dropbox-app uit de Microsoft app store hebt geïnstalleerd, word je gevraagd een nieuwe locatie voor je Dropbox-map op je apparaat te kiezen om de installatie te voltooien. Je materiaal hervat de synchronisatie op deze nieuwe locatie.
highlight icon

Opmerkingen

• Als je een groot aantal bestanden en mappen hebt, kan dit proces enige tijd duren.
  • Je kunt de Dropbox-app niet installeren op een andere locatie dan waar je Windows hebt geïnstalleerd.
  • Het verplaatsen van de Dropbox-map naar OneDrive wordt niet ondersteund.

Veelgestelde vragen over de Dropbox-app in de Microsoft app store

Waarom zijn er twee Dropbox-apps in de Microsoft app store?

Als je zoekt naar 'Dropbox' in de Microsoft app store, wordt de Dropbox-app voor Windows 10+ en Dropbox Lite weergegeven. Het zijn twee verschillende versies van Dropbox voor Windows.

De ervaring met de Dropbox Lite-app is vergelijkbaar met het gebruik van Dropbox web of mobiele voorbeeldweergaven. Je kunt je bestanden en mappen en voorbeeldmateriaal bekijken, maar je kunt je materiaal niet synchroniseren.

De Dropbox-app in de Microsoft app store biedt dezelfde functionaliteit als de Dropbox-desktop-app die je kunt downloaden van dropbox.com. Als je ervoor kiest om deze versie van de Dropbox-app te gebruiken, ontvang je toekomstige productupdates van de Microsoft app store.

Meer informatie over de Dropbox-app voor Windows in S-modus (Dropbox Lite).

Kan ik de Dropbox-app en de Microsoft Store-app tegelijkertijd gebruiken?

Het is niet mogelijk om zowel de Dropbox-desktop-app als de Dropbox-app uit de Microsoft app store tegelijkertijd te installeren.

Als je ervoor kiest om de Dropbox-app uit de Microsoft Store te downloaden, moet de bestaande Dropbox-desktop-app op je apparaat worden verwijderd. Voordat de vorige app wordt verwijderd, ontvang je een waarschuwing en word je gevraagd te bevestigen dat je de winkel-app wilt installeren. Nadat de eerste app is verwijderd, wordt de nieuwe automatisch geïnstalleerd. Je materiaal wordt tijdens dit proces niet beïnvloed.

Leer hoe je Dropbox verwijdert van je computer.

Kan ik Dropbox Lite en de Microsoft Store-app nog steeds tegelijkertijd gebruiken?

De bovenstaande beperking geldt niet voor de Dropbox S-Mode (of Dropbox Lite)-app. Je kunt deze app zonder problemen naast de Microsoft Store-app blijven gebruiken.

Waarom staat Dropbox niet meer in mijn Office Places?

Op dit moment ondersteunen de Dropbox-app in de Microsoft app store de Microsoft Office-add-on niet.