Dropbox-ondersteuning voor macOS 12.3 en nieuwer

Volledige ondersteuning voor macOS 12.5 en nieuwer is begonnen met uitrollen. Deze update verhelpt problemen gerelateerd aan het openen van alleen online-bestanden in externe applicaties voor gebruikers op macOS 12.3 en 12.4.

Bredere beschikbaarheid komt vanaf november wanneer we werken om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze synchronisatie-ervaring te behouden. Als je in aanmerking komt, ontvang je een melding bij het Dropbox-pictogram in je menubalk. Als tijdelijke oplossing kunnen gebruikers van deze versies van macOS hun alleen online-bestanden rechtstreeks in Finder openen.

We hebben momenteel een gesloten bèta, die breder beschikbaar zal worden in oktober. Als je interesse hebt om hieraan deel te nemen, kun je bètaversies inschakelen.

Alleen-online bestanden openen

Opmerking: alleen online-bestanden op macOS 12.3 en nieuwer worden weergegeven alsof ze nul bytes groot zijn.

Alleen-online bestanden openen:

Opmerking: Naast alleen-online bestanden staat een cloudpictogram.

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Dubbelklik op het bestand dat je wilt openen.
  3. Het bestand wordt gedownload in je Dropbox-map en wordt geopend in zijn standaard app.

Een alleen-online bestand beschikbaar maken om te openen in toepassingen van derden:

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je beschikbaar wilt maken.
  3. Klik op Offline beschikbaar maken.
  4. Het bestand zal worden gedownloaded in je Dropbox-map.

Opmerking: wanneer het alleen online-bestand is gedownloaded, zal het bestandspictogram veranderen in een groen vinkje.

Het gedownloade bestand kan dan worden geopend via een externe applicatie.