Verwachte wijzigingen in Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder

Bijgewerkt Jan 16, 2024
person icon

In dit artikel wordt een update beschreven die beschikbaar is voor alle Dropbox-abonnementen.

Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder is onze nieuwst update, waarbij de bijgewerkte Bestandsaanbieder-API van Apple wordt gebruikt om dieper te integreren met macOS, en problemen bij het openen van alleen-online bestanden in toepassingen van derden te verhelpen. Deze geüpdatete ervaring brengt ook door API vereiste wijzigingen met zich mee die hieronder worden beschreven.

Op je apparaat moet macOS 12.5 of hoger geïnstalleerd zijn om de nieuwste versie van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder te kunnen gebruiken. We raden echter ten zeerste aan om macOS 13+ te gebruiken.

Meer informatie over hoe je kunt nagaan of je in aanmerking komt voor deze update.

highlight icon

Opmerking: We raden je aan om bij te werken naar de nieuwste versie van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder, maar de migratie is niet verplicht om Dropbox te kunnen blijven gebruiken.

De diagrammen hieronder bieden een overzicht van de wijzigingen die je kunt verwachten als je Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder gebruikt. We blijven deze lijst bijwerken aan de hand van de wijzigingen die we doorvoeren om de gebruikservaring van Dropbox voor macOS te verbeteren.

Veranderingen die zijn geïntroduceerd door de Bestandsaanbieder-API

De onderstaande wijzigingen zijn vaste vereisten van de Bestandsaanbieder-API en worden bepaald door macOS.

Updates Extra informatie
De synchronisatiepictogrammen zijn gewijzigd zodat ze passen bij de geüpdatete macOS pictogrammen.
Synchronisatieprestaties worden nu gereguleerd door macOS.
  • Synchronisatieprestaties worden mogelijk vertraagd om de accuduur te verlengen wanneer uw computer een laag accuniveau heeft, niet is aangesloten op het stroom of te heet wordt.
Het wijzigen van de locatie van je Dropbox-map wordt niet langer ondersteund door Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.
  • Je Dropbox-map wordt verplaatst naar ~/Library/CloudStorage.
  • Vanwege de gewijzigde locatie van de Dropbox-map moeten bestanden die eerder gekoppeld waren in sommige toepassingen van derden opnieuw worden gekoppeld.
  • Je Dropbox-map in de Finder is nu te vinden onder Locaties in plaats van onder Favorieten.
  • Individuele mappen kunnen van je Dropbox-map verplaatst worden naar Favorieten voor snelle toegang.
  • Gebruikers met externe schrijven worden niet gemigreerd naar de nieuwe versie van Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder. Meer informatie over Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder en externe schijven.
Het weergeven van Dropbox in de Finder-werkbalk wordt niet ondersteund door Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.
Pakketten gedragen zich nu als gewone bestanden in plaats van als directories.
  • Nieuwe macOS-pakketten lijken op gewone bestanden, maar zijn eigenlijk bundels die andere bestandstypen bevatten.
    • Voorbeelden van macOS-pakketen zijn .pages, .numbers, en .key.
  • Deze nieuwe indeling heeft dezelfde functionaliteit als eerdere pakketbestanden.
  • Bestaande pakketten worden bij de volgende wijziging en synchronisatie bijgewerkt naar de nieuwe indeling.
  • Nieuwe macOS-pakketten zijn alleen toegankelijk op apparaten met Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.
Sommige bestandstypen worden niet ondersteund in Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.
Dropbox-bestanden of -mappen die niet eerder zijn ingesteld op Offline beschikbaar maken worden mogelijk automatisch ingesteld op alleen online wanneer je harde schijf weinig opslagruimte heeft.
  • Specifieke bestanden of mappen instellen op Offline beschikbaar maken:
    • Selecteer alle bestanden en mappen waarop u deze optie wilt toepassen, klik met de rechtermuisknop en kies Offline beschikbaar maken of
  • Maak je hele Dropbox-map offline beschikbaar:
    • Ga naar de Dropbox-map in ~/Library/CloudStorage, klik met de rechtermuisknop en kies Offline beschikbaar maken.
Van sommige gedownloade bestanden wordt de schijfruimte die ze in beslag nemen niet weergegeven.
  • Door een alleen-online bestand te openen vanuit de Dropbox-desktop-app wordt een bestand gedownload naar je computer, maar macOS neemt deze bestanden niet mee in de berekening van de gebruikte schijfruimte.
    • Bestanden die niet expliciet zijn gemarkeerd als 'offline beschikbaar', worden automatisch 'alleen-online' gemaakt zodra er te weinig schijfruimte op je harde schijf beschikbaar is.
    • Door bestanden als 'offline beschikbaar' te markeren, wordt deze geautomatiseerde wijziging voorkomen. Je ziet dan precies hoeveel opslagruimte in beslag is genomen.

Beperkingen

We zijn bezig met het verwerken van feedback van onze klanten. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt naarmate er updates beschikbaar zijn voor de Bestandsaanbieder-API of voor Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.

Updates Extra informatie
Dropbox Transfer ondersteunt de nieuwe macOS-pakketten niet.
  • De nieuwe pakketten worden op dit moment niet ondersteun door Dropbox Transfer.
Voor acties waarmee een groot aantal bestanden gemoeid is, kan de wachttijd langer zijn dan normaal.
  • Het synchroniseren of bijwerken van een Dropbox-account met meer dan 300.000 bestanden kan langer duren dan bij vorige versies.
    • Het gebruik van selectieve synchronisatie kan migratie versnellen door het aantal bestanden die op je harde schijf zijn opgeslagen terug te dringen.
Bepaalde typen bestanden kunnen niet worden gesynchroniseerd op macOS 12.
  • Bestanden of mappen worden mogelijk niet gesynchroniseerd als de naam een bytevolgordemarkering (byte-order mark; BOM) bevat.
  • Bestanden of mappen kunnen niet worden gesynchroniseerd als de naam begint met een spatie gevolgd door één cijfer.
  • De bovenstaande problemen zijn opgelost in macOS 13 en hoger.
Als je meerdere versies van de Dropbox desktop-app gebruikt op je apparaat, dan kan dit synchronisatieproblemen veroorzaken.
Het kan langer duren voordat de Dropbox desktop-app synchroniseert of de synchronisatie loopt vast na de update naar macOS 14.
  • Sommige gebruikers zien een eenmalige hersynchronisatie die uren kan duren bij het updaten naar macOS 14.0.
    • Mogelijk wordt er een melding synchronisatie vastgelopen weergegeven.
    • Dit is een bekend probleem waar Dropbox geen invloed op heeft.
    • Momenteel heeft dit alleen gevolgen voor gebruikers die op een bepaald moment Bestandsaanbieder gebruikten op macOS 12.5-13.2 en nu een update hebben uitgevoerd naar macOS 14.0.
    • Je kunt dit probleem oplossen door je computer opnieuw op te starten.
    • Als het probleem een paar uur na het opnieuw opstarten zich opnieuw voordoet, neem dan contact op met de support van Dropbox.
LAN-synchronisatie wordt momenteel niet ondersteund.
Bepaalde bestanden of mappen die zeer lange namen hebben of zich in diep geneste mapstructuren bevinden, worden niet gesynchroniseerd.
  • De maximale lengte van een bestands- of mapnaam is afhankelijk van het volledige pad.
  • Het huidige pad mag maximaal 8096 tekens bevatten.
Sommige typen bestanden worden mogelijk niet gesynchroniseerd wanneer ze worden bewerkt door een toepassing.
  • In macOS 13 worden deze bestanden duidelijk geïdentificeerd in het venster Synchronisatieproblemen weergeven in de Dropbox-desktop-app.
    • Sluit de toepassingen die deze bestanden bewerken om de synchronisatie te hervatten.
AirDrop werkt niet als Dropbox Backup is ingeschakeld.
  • Dit is een bekend probleem, dat Dropbox-technici proberen op te lossen.
    • Neem contact op met Dropbox-support voor hulp bij het oplossen van dit probleem op je apparaat.
Het gelijktijdige gebruik van CrowdStrike Falcon Endpoint Security Extension en Dropbox kan systeemfouten veroorzaken.
  • Als je gebruik maakt van CrowdStrike Falcon Endpoint Security Extension op macOS 13.2 of lager zullen we je momenteel niet migreren naar de bijgewerkte Dropbox voor macOS.
    • Dit probleem is opgelost in macOS 13.3 en hoger.
Safari kan .html- of .css- bestanden openen zonder machtiging van volledige schijftoegang.
  • Het openen van een .html- of .css- bestand van Dropbox kan leiden tot een foutmelding in Safari.
  • Als je Safari wilt blijven gebruiken:
    • Klik op het Apple-logo linksbovenaan in je scherm.
    • Open Systeeminstellingen.
    • Klik op Privacy en beveiliging.
    • Klik op Volledige schijftoegang.
    • Klik op + (plusteken)
    • Selecteer Safari.
    • Klik op Openen.
Dropbox Vault kan geen bestanden of mappen openen vanuit de Dropbox-desktop-app.
  • Je hebt geen toegang tot bestanden en mappen die zijn opgeslagen in Dropbox Vault in de Dropbox-desktop-app.
    • Je hebt online wel nog steeds toegang tot je Vault-bestanden.
Gekoppelde Dropbox-accounts kunnen niet verschillende migratiestatussen hebben op hetzelfde apparaat.
  • Als je twee Dropbox-accounts hebt gekoppeld op één apparaat, moeten beide accounts voldoen aan de geschiktheidsvereisten om op dat apparaat te migreren naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder.
    • Als beide accounts in aanmerking komen, worden beide accounts, nadat je hebt gekozen om te migreren naar Dropbox voor macOS met Bestandsaanbieder, bijgewerkt bij het starten van de Dropbox desktop-app.
    • Als één account niet in aanmerking komt, houden beide accounts de oude Dropbox voor macOS-status (zonder Bestandsaanbieder).
  • Als je twee gekoppelde accounts hebt, maar er slechts één is aangemeld bij de Dropbox-app op je apparaat, kun je dat account migreren als het hiervoor in aanmerking komt.