Dropbox Replay gebruiken met Apple Final Cut Pro

Bijgewerkt Nov 13, 2023
highlight icon

Dropbox Replay is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

Dropbox Replay is een tool voor het beoordelen en goedkeuren van rijke media, waarmee collega's opmerkingen en markeringen kunnen toevoegen aan video-, afbeeldings- en audioprojecten. Met de Dropbox Replay-extensie voor Apple Final Cut Pro kun je de functies van Replay gebruiken in Final Cut Pro.

Inbegrepen functies:

• Opmerkingen toevoegen, beantwoorden en oplossen
  • Afspeelkoppen synchroniseren
  • Bestandsversies uploaden die in beide applicaties gesynchroniseerd worden
  • Sleep om Replay-opmerkingen als markeringen in je Final Cut Pro-tijdlijn te importeren
highlight icon

Opmerkingen:

• Je moet een Dropbox-account hebben om de Dropbox Replay-extensie voor Apple Final Cut Pro te kunnen gebruiken. Maak een gratis Dropbox-account op dropbox.com
  • De Dropbox Replay-extensie in Final Cut Pro werkt alleen als je de Dropbox Replay-app downloadt.

Dropbox Replay-app installeren

De Dropbox Replay-app is beschikbaar voor alle gebruikers en je moet deze downloaden om de Final Cut Pro-integratie te gebruiken.

De Dropbox Replay-app installeren:

1. Klik op de link om Dropbox Replay te downloaden. Er verschijnt een venster waarin je wordt gevraagd de Dropbox Replay-app te downloaden.
  2. Klik op de knop Downloaden voor macOS
    • Er wordt een zip-bestand op je computer gedownload.
  3. Klik op het zip-bestand om het te openen.
    • Je vindt het zip-bestand in de downloadmap van je browser.
  4. Dubbelklik op Dropbox Replay bij de opties die worden weergegeven.
    • Je krijgt de melding dat Dropbox Replay een app-download is.
  5. Klik op Openen.
  6. Meld je aan met je aanmeldgegevens van Dropbox om je account te koppelen aan de Replay-app.

De Dropbox Replay-extensie openen in Apple Final Cut Pro

De Dropbox Replay-app bevat een extensie voor Final Cut Pro, dus wanneer je Final Cut Pro opent vindt het automatisch de Replay-extensie.

De Dropbox Replay-extensie openen in Apple Final Cut Pro:

1. Open Final Cut Pro.
  2. Klik op de knop Extensies linksboven in de Final Cut Pro-werkbalk.
    • Opmerkingen:
      • De extensieknop is alleen zichtbaar wanneer er extensies zijn geïnstalleerd.
      • Als je alleen de Dropbox Replay-extensie hebt geïnstalleerd, is de extensieknop het Replay-pictogram (twee zwarte en blauwe pijlen die naar links wijzen).
      • Als je meerdere extensies hebt geïnstalleerd ziet de extensieknop eruit als een puzzelstukje.
  3. Klik op Dropbox Replay in het vervolgkeuzemenu.
    • Opmerking: Wanneer je de Replay-extensie voor het eerst opent in Final Cut Pro, moet je toestemming geven voor toegang tot je Dropbox-account.

Er wordt een Replay-venster geopend op het tabblad Werkruimte.

highlight icon

Opmerking: Om het Replay-extensievenster te sluiten, klik je op de extensieknop in Apple Final Cut Pro of sluit je het Replay-venster.

Opmerkingen van Dropbox Replay importeren naar Apple Final Cut Pro

Je kunt opmerkingen van collega's op je videobestand in Dropbox Replay importeren naar hetzelfde bestand in Apple Final Cut Pro.

Opmerkingen van Dropbox Replay importeren naar Apple Final Cut Pro:

1. Open je bestand in Apple Final Cut Pro.
  2. Klik op de knop Extensie linksboven in de Final Cut Pro-werkbalk.
  3. Klik op Dropbox Replay in het vervolgkeuzemenu.
  4. Open in het Replay-venster het Replay-videobestand waarvan je opmerkingen wilt importeren.
  5. Sleep het tekstballonicoon Opmerkingen rechtsonder in je Replay-video naar de tijdlijn van Final Cut Pro.

Je kunt op een van de opmerkingsmarkeringen in de Final Cut Pro-tijdlijn klikken om opmerkingen weer te geven die zijn gemaakt in Replay. Je kunt ook reageren op opmerkingen in de Replay-tijdlijn vanuit het Replay-extensievenster.

Afspelen synchroniseren in Dropbox Replay en Final Cut Pro

Je synchroniseert afspelen als volgt in Replay en Final Cut Pro:

1. Open je video in Apple Final Cut Pro.
  2. Klik op de knop Extensie linksboven in de Final Cut Pro-werkbalk.
  3. Klik op Dropbox Replay in het vervolgkeuzemenu.
  4. Open in het Replay-venster dezelfde video die je hebt geopend in Final Cut Pro.
  5. Klik in het Replay-venster op het pictogram Afspeelkoppen koppelen (kettinglink) rechtsonder.
  6. Klik op de knop Afspelen in het Replay-venster. Het afspelen in Replay en Final Cut Pro wordt nu gesynchroniseerd om beide video's tegelijkertijd af te spelen.

Wanneer je nu ergens op de Replay-tijdlijn of op een opmerkingsmarkering klikt, stopt het afspelen van de video in de Final Cut Pro-editor op het betreffende punt op de tijdlijn, zodat je wijzigingen kunt aanbrengen.