Dropbox Replay gebruiken met DaVinci Resolve

Bijgewerkt Dec 15, 2023
Dropbox Replay is een beoordelings- en goedkeuringstool voor rijke media waarmee collega's opmerkingen, markeringen en tekeningen kunnen toevoegen aan video-, beeld- en audioprojecten. Dankzij de integratie van Dropbox Replay met DaVinci Resolve kun je de functies van Replay gebruiken in DaVinci Resolve.
highlight icon

Opmerking: De Replay-integratie is alleen beschikbaar voor betalende gebruikers van DaVinci Resolve.

De integratie van Dropbox Replay en DaVinci Resolve vereenvoudigt de bewerking en beoordeling van audio en video. Probeer Replay uit en beheer al je videoprojecten op één plek.

Dropbox Replay koppelen aan DaVinci Resolve

Je koppelt als volgt Dropbox Replay aan DaVinci Resolve:

1. Open DaVinci Resolve.
  2. Open je DaVinci Resolve-voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad System .
  4. Klik op Internet Accounts in de kolom links.
  5. Klik naast Replay op Aanmelden.
    • Er wordt een nieuw browservenster geopend.
  6. Meld je aan met je Dropbox-aanmeldgegevens.
  7. Klik op Toestaan om DaVinci Resolve te koppelen aan je Dropbox-account.
  8. Ga terug naar DaVinci Resolve en klik op Save.

Als je je Dropbox Replay-account hebt gekoppeld, word je de volgende keer dat je DaVinci Resolve opent automatisch aangemeld.

Bestanden uploaden naar Dropbox Replay vanuit DaVinci Resolve

Je kunt video-, afbeeldings- of audiobestanden uploaden naar Dropbox Replay vanuit DaVinci Resolve.

Je uploadt als volgt naar Dropbox Replay vanuit DaVinci Resolve:

1. Open je project in DaVinci Resolve.
  2. Klik op Workspace in de menubalk bovenaan.
  3. Selecteer Deliver onder Switch to Page.
  4. Klik in de Render Settings op het pictogram van Dropbox Replay (twee zwarte en blauwe pijlen die naar links wijzen).
  5. Kies je weergavevoorkeuren en klik vervolgens op Add to Render Queue onderaan het scherm.
  6. Klik in de Render Queue op het project dat je wilt weergeven.
  7. Klik op Render of Render all, afhankelijk van het aantal clips in het project.
  8. Als je naast je weergave in de Render Queue de tekst Upload Completed ziet staan, kun je met de rechtermuisknop op het item klikken en Reveal in Browser (Dropbox Replay) selecteren. Hiermee wordt de geüploade tijdlijn geopend in Dropbox Replay.

De volgende keer dat je Dropbox Replay opent, zie je het geëxporteerde bestand uit DaVinci Resolve in je account.

highlight icon

Opmerking: Er wordt een nieuwe versie gemaakt in Dropbox Replay als je je tijdlijn eerder hebt geüpload. Om een nieuw project te maken, selecteer je Nieuw project maken in de Dropbox Replay-instellingen.

Dropbox Replay-opmerkingen toevoegen in DaVinci Resolve

Je voegt als volgt Dropbox Replay-opmerkingen toe in DaVinci Resolve:

1. Verplaats de afspeelkop naar het frame waarop je een opmerking wilt achterlaten.
  2. Klik op de pijl naast het markeringspictogram in de werkbalk.
  3. Selecteer Dropbox in het vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op de markering die je zojuist hebt geplaatst.
  5. Typ je opmerking in het venster dat verschijnt.
  6. Klik op Opslaan.

Als je dit audio- of videobestand nu opent in Dropbox Replay, zie je de opmerking staan die je hebt geplaatst in DaVinci Resolve. Als je een Dropbox Replay-opmerking verwijdert in DaVinci Resolve, wordt die opmerking ook verwijderd in Dropbox Replay, en vice versa.