Dropbox toevoegen aan de app Bestanden op je iPhone of iPad

Bijgewerkt Dec 14, 2023

Je kunt de app Bestanden gebruiken om op één plek in bestanden te bladeren die zijn opgeslagen op je apparaat en in je Dropbox-account. Voorwaarde is wel dat je de Dropbox-app voor iOS op je apparaat hebt geïnstalleerd.

Om Dropbox in te schakelen als locatie in de app Bestanden:

1. Open de app Bestanden.
  2. Tik in het scherm Bladeren, op de ellips '...' in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Bewerken.
  4. Zet Dropbox op Aan.
  5. Tik op Gereed.

Toegang krijgen tot je Dropbox-account in de app Bestanden:

1. Open de app Bestanden.
  2. Je Dropbox-map is zichtbaar onder Locaties.
  3. Tik op je Dropbox-map.
highlight icon

Opmerking: Als je de Dropbox-app voor iOS verwijdert, wordt je Dropbox-map verwijderd uit de app Bestanden.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig vanuit de versiegeschiedenis bestanden kunt herstellen.

Welke Dropbox-functies zijn beschikbaar in de app Bestanden?

In je Dropbox-map in de app Bestanden kun je het volgende doen:

• blader door je bestanden
  • Bestanden bekijken.
highlight icon

Opmerking: Als je een bestand offline wilt bekijken, maak je het bestand offline beschikbaar in de Dropbox-app voor iOS.

• Bestanden downloaden
highlight icon

Opmerking: Om een bestand te downloaden, heb je toegang tot wifi of mobiele data nodig.

• Bestanden kopiëren
  • Bestanden verplaatsen
  • Naam van een bestand wijzigen
  • Bestanden bewerken.
  • Bestanden rechtstreeks uploaden naar Dropbox vanuit ondersteunde apps

Als je je zakelijke en persoonlijke Dropbox-accounts hebt gekoppeld op je telefoon, zie je beide mappen.

Welke Dropbox-functies zijn niet beschikbaar in de app Bestanden?

Sommige Dropbox-functies zijn niet beschikbaar in de app Bestanden, zoals:

• Instellingen voor delen voor gedeelde mappen beheren
  • Zoeken naar bestanden in Dropbox-mappen
  • In real time samenwerken aan bestanden (momenteel worden er exemplaren met conflicten gemaakt als twee mensen tegelijk een bestand bewerken).
  • 'Favorieten' synchroniseren van de Dropbox-app voor iOS naar de app Bestanden
  • Opmerkingen toevoegen aan bestanden.
  • Mappen openen met meer dan 10.000 bestanden of mappen
  • Onlangs verwijderde Dropbox-bestanden terugzetten via het menu Onlangs verwijderd.
  • Voorvertoning van "bundelbestanden", zoals GarageBand, OmniOutliner en iWork '09 documenten (mogelijk zie je Authenticatiefout wanneer je deze bestanden probeert te openen)
  • Bestanden of mappen verplaatsen naar een map die je nog niet hebt geopend (sommige mappen worden niet vermeld als mogelijke locatie, tenzij je zo'n map opent voordat je de verplaatsing uitvoert)
  • Toegang krijgen tot de Dropbox-map in de app Bestanden als er een toegangscode is ingesteld voor de Dropbox-app.
  • Bestanden openen in de Dropbox-map terwijl je offline bent.
  • Tags of kleuren synchroniseren in de app Bestanden

We zijn druk bezig om de Dropbox-integratie met de app Bestanden te verbeteren. Misschien kun je ondertussen de Dropbox-app voor iOS gebruiken om op de normale wijze toegang te krijgen tot sommige van deze functies.