Hoe nodig je leden uit voor je Dropbox Business-team?

Voor een soepele overgang naar Dropbox Business is het essentieel dat iedereen goed van alles op de hoogte wordt gehouden. Om het toevoegen van teamleden zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een aantal e‑mailsjablonen gemaakt waarin de belangrijkste punten staan. Bekijk hier de lijst met berichtsjablonen of maak je eigen sjabloon.

Gedeelten in dit artikel:

Een e‑mail verzenden voorafgaand aan een uitnodiging

We raden alle beheerders aan om één tot twee weken voor de uitrol van Dropbox Business een vooraankondiging te sturen.

Onderwerp: Binnenkort: een centrale plek voor het openen en delen van bestanden

[BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] zal binnenkort Dropbox Business gaan gebruiken om ons team georganiseerd te houden, gemakkelijker samen te werken en onze bedrijfsinformatie veilig te bewaren. Je kunt een uitnodiging per e‑mail van Dropbox verwachten op [DATUM INVOEGEN].

Met Dropbox kun je:

• Al je werkbestanden opslaan en openen op één plek.
  • Gemakkelijk en veilig met iedereen samenwerken aan bestanden.
  • Je bestanden openen op afstand zonder VPN.

Wat moet je doen?

• Let op de e-mail van Dropbox en accepteer de uitnodiging.
  • Ga naar de instructies voor nieuwe gebruikers om een voorbeeld van het registratieproces te bekijken en ervoor te zorgen dat je bestaande gegevens naar de juiste plek gaan.
  • Als je al een Dropbox-account hebt voor je e‑mailadres bij [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN], upgrade je dit naar een Business-account zodat je toegang krijgt tot de extra functies en opslagruimte. Je kunt dan je zakelijke en persoonlijke bestanden gescheiden houden.
  • Volg onze zelfgestuurde training voor meer informatie over het gebruik van Dropbox.

Vragen? Neem contact op met BEHEERDER@BEDRIJFSNAAM.COM.

Teamleden uitnodigen via de beheerconsole

Stuur dit e‑mailbericht op de dag dat je je team uitnodigt (of een dag eerder) via de beheerconsole van Dropbox Business.

Onderwerp: Je hebt een uitnodiging! Word lid van het Dropbox-team van [BEDRIJF]

We hebben gekozen voor Dropbox Business voor het opslaan, openen en delen van bestanden van [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN]. Je ontvangt [VANDAAG/MORGEN] per e‑mail een uitnodiging om lid te worden van het team. Klik in de uitnodiging op Lid worden van het team en volg de aanwijzingen voor registratie, zodat je gebruik kunt maken van de geavanceerde samenwerkingsfuncties en de toegang op afstand.

Wat moet ik doen als ik Dropbox al gebruik voor mijn werk?

Dan hoef je hiervoor geen opslagruimte van je persoonlijke account meer te gebruiken. Door je een Dropbox Business-account te geven, maken we het gemakkelijker om grote bestanden te delen en binnen je team of met externe ontvangers samen te werken. Bij je aanmelding voor het team kun je kiezen waar de bestanden in je bestaande account naartoe gaan. Selecteer Mijn bestanden bewaren in mijn Dropbox bij [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] en je hoeft niets opnieuw te uploaden of te delen.

Wat moet ik doen als ik al betaald heb voor een persoonlijk Dropbox-account?

Geen probleem! Zodra je lid wordt van het Dropbox Business-account van [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN], zal Dropbox het resterende saldo van je account automatisch terugbetalen. Ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie over het overzetten van een bestaand account.

Wat moet ik doen als mijn persoonlijke bestanden in mijn Dropbox-account staan?

Als je je voor een persoonlijk account hebt geregistreerd met het e‑mailadres van je werk, kun je je bestanden verplaatsen naar een persoonlijk Dropbox-account met een persoonlijk e‑mailadres op het moment dat je lid wordt van het team. Bij de vraag waar je je bestanden wilt bewaren, selecteer je Mijn bestanden verplaatsen naar een nieuwe persoonlijke Dropbox.

Als je je voor een Dropbox-account hebt geregistreerd met een persoonlijk e‑mailadres, heeft je account bij [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] geen gevolgen voor je persoonlijke account. Je persoonlijke bestanden blijven alleen zichtbaar voor jou. Als je je accounts koppelt heb je overal toegang tot je persoonlijke en zakelijke bestanden, terwijl je ze toch gescheiden houdt.

Als je extra hulp nodig hebt bij je registratie voor het team, vind je hier de instructies voor nieuwe gebruikers.

Voor meer informatie over het gebruik van je nieuwe Dropbox Business-account, kun je onze zelfgestuurde training volgen.

Met vriendelijke groet,

[NAAM BEHEERDER]

Een herinnering verzenden voor een uitnodiging via de beheerconsole

Als er een week is verstreken en sommige teamleden de uitnodiging nog steeds niet hebben geaccepteerd, stuur je met dit sjabloon een vriendelijke herinnering.

Onderwerp: Herinnering: word vandaag nog lid van de Dropbox van [BEDRIJF]

[BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] heeft Dropbox Business geïmplementeerd om ons team georganiseerd en onze bedrijfsinformatie veilig te houden. Als het goed is heb je een e‑mail ontvangen met een uitnodiging om lid te worden van het zakelijke account, maar blijkbaar heb je je nog niet geregistreerd. Registreren is eenvoudig en binnen een paar tellen ben je lid.

Accepteer de uitnodiging voor Dropbox Business vóór [DATUM INVOEGEN] zodat je kunt gaan samenwerken met je collega's en op afstand toegang tot je bestanden krijgt. Als je meer hulp nodig hebt bij je registratie voor het team, kun je hier instructies vinden. Als je de uitnodiging niet kunt vinden of ergens problemen mee hebt, reageer je op dit e‑mailbericht of neem je contact op met [E‑MAILADRES INVOEGEN] voor hulp.

Waarom zou ik lid moeten worden van het Dropbox Business-team?

• Je hebt overal toegang tot je bestanden, op elk apparaat.
  • Je kunt verwijderde bestanden en eerdere versies terugzetten.
  • Je kunt grote bestanden delen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de bestandslimiet van de bijlage.
  • Je kunt bij meer dan 150 bestandstypen een voorbeeldweergave bekijken en opmerkingen toevoegen, zonder extra software te downloaden.
  • Je krijgt extra opslagruimte.

Voor meer informatie over het gebruik van je nieuwe Dropbox Business-account kun je onze zelfgestuurde training volgen.

Bedankt,

[NAAM BEHEERDER]

Teamleden uitnodigen via eenmalige aanmelding

Als je Dropbox hebt geïntegreerd met een leverancier van eenmalige aanmelding, gebruik je dit sjabloon om nieuwe leden voor je team uit te nodigen.

Onderwerp: Je hebt een uitnodiging! Word lid van het Dropbox-team van [BEDRIJF]

We hebben gekozen voor Dropbox Business voor het opslaan, openen en delen van bestanden van [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN]. Klik hier om gebruik te maken van de geavanceerde samenwerkingsfuncties en de toegang op afstand. Registreer je met je zakelijke e‑mailadres zodat je via eenmalige aanmelding wordt geverifieerd.

Wat moet ik doen als ik Dropbox al gebruik voor mijn werk?

Dan hoef je hiervoor geen opslagruimte van je persoonlijke account meer te gebruiken. Door je een Dropbox Business-account te geven, maken we het gemakkelijker om grote bestanden te delen en binnen je team of met externe ontvangers samen te werken. Bij je aanmelding voor het team kun je kiezen waar de bestanden in je bestaande account naartoe gaan. Selecteer Mijn bestanden bewaren in mijn Dropbox bij [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] en je hoeft niets opnieuw te uploaden of te delen.

Wat moet ik doen als ik al betaald heb voor een persoonlijk Dropbox-account?

Geen probleem! Zodra je lid wordt van het Dropbox Business-account van [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN], zal Dropbox het resterende saldo van je Pro- of Plus-account automatisch terugbetalen. Ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie over het overzetten van een bestaand account.

Wat moet ik doen als mijn persoonlijke bestanden in mijn Dropbox-account staan?

Als je je voor een persoonlijk account hebt geregistreerd met het e‑mailadres van je werk, kun je je bestanden verplaatsen naar een persoonlijk Dropbox-account met een persoonlijk e‑mailadres op het moment dat je lid wordt van het team. Bij de vraag waar je je bestanden wilt bewaren, selecteer je Mijn bestanden verplaatsen naar een nieuwe persoonlijke Dropbox.

Als je je voor een Dropbox-account hebt geregistreerd met een persoonlijk e‑mailadres, heeft je account bij [BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] geen gevolgen voor je persoonlijke account. Je persoonlijke bestanden blijven alleen zichtbaar voor jou. Als je je accounts koppelt heb je overal toegang tot je persoonlijke en zakelijke bestanden, terwijl je ze toch gescheiden houdt.

Voor meer informatie over het gebruik van je nieuwe Dropbox Business-account kun je onze zelfgestuurde training volgen.

Met vriendelijke groet,

[NAAM BEHEERDER]

Een herinnering verzenden voor een uitnodiging via eenmalige aanmelding

Als er een week is verstreken en sommige teamleden de uitnodiging nog steeds niet hebben geaccepteerd, stuur je met dit sjabloon een vriendelijke herinnering.

Onderwerp: Herinnering: word vandaag nog lid van de Dropbox van [BEDRIJF]

[BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] heeft Dropbox Business geïmplementeerd om ons team georganiseerd en onze bedrijfsinformatie veilig te houden. Als het goed is heb je een e‑mail ontvangen met een uitnodiging om lid te worden van het zakelijke account, maar blijkbaar heb je je nog niet geregistreerd. Registreren is eenvoudig en snel, dus maak even tijd vóór [DATUM INVOEGEN].

Om de samenwerking met de rest van je collega's te beginnen, ga je naar https://www.dropbox.com/sso en registreer je je met je zakelijke e‑mailadres. Als je meer hulp nodig hebt bij het aanmelden, kun je hier instructies vinden. Als het niet lukt om je te registreren, reageer je op dit e‑mailbericht of neem je contact op met [E‑MAILADRES INVOEGEN] voor hulp.

Waarom zou ik lid moeten worden van het Dropbox Business-team?

• Je hebt overal toegang tot je bestanden, op elk apparaat.
  • Je kunt verwijderde bestanden en eerdere versies terugzetten.
  • Je kunt grote bestanden delen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de bestandslimiet van de bijlage.
  • Je kunt bij meer dan 150 bestandstypen een voorbeeldweergave bekijken en opmerkingen toevoegen, zonder extra software te downloaden.
  • Je krijgt extra opslagruimte.

Voor meer informatie over het gebruik van je nieuwe Dropbox Business-account kun je onze zelfgestuurde training volgen.

Bedankt,

[NAAM BEHEERDER]

Je teamleden uitnodigen voor een Dropbox-training

Of je teamleden nu beginnende Dropbox-gebruikers of doorgewinterde professionals zijn, in ons Business-product zien ze niet alleen nieuwe maar ook complexere functies. Gelukkig bieden wij meerdere handleidingen en trainingen aan om je team aan boord te helpen. Zo bespaar jij tijd en weet je dat het product optimaal wordt gebruikt. Nodig je teamleden uit voor een training met deze sjabloon.

Onderwerpregel: Volg training voor Dropbox

[BEDRIJFSNAAM INVOEGEN] is onlangs aan de slag gegaan met Dropbox Business. Als het goed is heb je al een e‑mailuitnodiging ontvangen van Dropbox en ben je lid geworden van ons team.

Dropbox biedt verschillende geweldige trainingsopties om je te helpen het product beter te leren kennen. Als Dropbox helemaal nieuw voor je is, leer je de basisbeginselen. Als je Dropbox al eerder hebt gebruikt, leer je de specifieke functies van Dropbox Business, evenals enkele nieuwe, geavanceerde functies.

Er zijn drie verschillende trainingsopties:

Wat moet je doen?

• Schrijf je in voor een trainingssessie en neem op de geplande tijd deel.
  • Bekijk ook een van de andere opties als de tijd het toelaat.
  • Maak kennis met het Helpcentrum van Dropbox, zodat je antwoorden kunt vinden op eenvoudige vragen over producten en problemen kunt oplossen zodra ze zich voordoen.
  • Deel deze trainingen met andere leden van je team.

Vragen? Neem contact op met BEHEERDER@BEDRIJFSNAAM.COM.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur