Veelgestelde vragen over Dropbox

In dit artikel vind je antwoorden op veelgestelde vragen van mensen met een Dropbox Plus-, Professional-, Basic- of Business-teamlidaccount.

Opmerking: vragen van teamleden vind je onderaan dit artikel.

Heb je vragen die hier niet worden beantwoord, registreer je dan voor een gratis, online Dropbox-training met een live instructeur

Ben je een Dropbox Business-teambeheerder, bekijk dan onze veelgestelde vragen voor teambeheerders

Waarom worden mijn bestanden niet gesynchroniseerd?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom je bestanden niet worden gesynchroniseerd. Controleer eerst of is voldaan aan de volgende voorwaarden:

• Je computer, telefoon of tablet is verbonden met internet.
  • Je bent op deze apparaten aangemeld bij hetzelfde Dropbox-account.
  • Het bestand of de map in de Dropbox-map staat op je computer.

Lees vervolgens dit artikel over het oplossen van veelvoorkomende synchronisatieproblemen

keuzevak met vinkjeJe kunt ook deze video over het oplossen van synchronisatieproblemen bekijken.

Waarom is het pictogram van de desktopapp niet altijd zichtbaar?

Het Dropbox-pictogram wordt alleen weergegeven als de Dropbox-desktopapp op dat moment actief is. Je kunt de Dropbox-desktopapp als volgt openen:

• Windows: klik op het menu Start, klik op Programma's en zoek en open de Dropbox-app.
  • Mac: open de map Programma's en zoek en open de Dropbox-app.
  • Linux: klik op het menu Toepassingen, open de map Internet en zoek en open de Dropbox-app.

keuzevak met vinkjeMeer informatie over Dropbox-pictogrammen op je desktop

Hoe controleer ik welk abonnement ik heb?

Je kunt op dropbox.com/account/plan nakijken welk abonnement je momenteel hebt.

Nemen items in mijn map met verwijderde bestanden opslagruimte in beslag?

Nee, verwijderde bestanden tellen niet mee voor je opslagruimte.

keuzevak met vinkjeMeer informatie over verwijderde bestanden

Kun je een gedeelde map in een gedeelde map hebben?

Je kunt een map in een andere gedeelde map alleen delen als je een Dropbox Business-account hebt.

Als je geen Dropbox Business-account hebt, kun je:

keuzevak met vinkjeMeer informatie over gedeelde mappen in andere gedeelde mappen

Hoe bewerk ik een bestand vanaf een mobiel apparaat?

Je kunt bepaalde typen bestanden rechtstreeks vanuit de mobiele Dropbox-app bewerken. Dat doe je zo:

1. Open de Dropbox-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Bestanden.
  3. Tik op het bestand dat je wilt bewerken.
  4. Tik op de cursorknop in de linkerbenedenhoek.

Zie je de cursorknop niet, dan heb je mogelijk geen bewerkingsrechten voor het bestand. Het kan ook zijn dat de app die nodig is om het bestand te bewerken, niet op je mobiele apparaat staat.

keuzevak met vinkjeMeer informatie over Dropbox op je mobiele apparaat

Waarin verschilt Dropbox Paper van Google Documenten?

Dropbox Paper is niet alleen een online tekstverwerker, het is een tool waarmee teamleden op één plek kunnen samenwerken.

Met Dropbox Paper kun je de volgende acties uitvoeren:

• Taken en vervaldatums toewijzen aan jezelf of aan teamgenoten.
  • Elk type media of bestand toevoegen aan een document.
  • Een document eenvoudig delen met anderen, ook als ze geen Dropbox-account hebben.

keuzevak met vinkjeMeer informatie over Dropbox Paper

Teamleden: waarom zie ik andere mappen in Dropbox dan mijn teamlid?

Teammappen kunnen worden gemaakt en gedeeld met verschillende mensen. Dat is waarschijnlijk de reden dat je een andere set mappen ziet dan je teamlid.

keuzevak met vinkjeMeer informatie over teammappen

Teamleden: wat is het verschil tussen de teammap en de gedeelde map?

Een gedeelde map is een map die door iedereen kan worden gemaakt om bestanden te delen.

Een teammap kan alleen worden gemaakt door een Dropbox Business-teambeheerder. De teambeheerder kan ook submappen in de teammap maken en kiezen welke leden toegang hebben tot welke map.

keuzevak met vinkjeMeer informatie over teammappen

Teamleden: hoe kom ik erachter wie een bestand heeft verwijderd?

Bestanden in je Dropbox-account kunnen alleen door jou worden verwijderd.

Bestanden in een gedeelde map kunnen worden verwijderd door elk ander lid met bewerkingsrechten voor de map. Je teambeheerder kan in het activiteitenlogboek zien wie een bestand in een teammap heeft verwijderd.

keuzevak met vinkjeMeer informatie over het activiteitenlogboek