Tips en trucs voor Dropbox

Als je dat nog niet hebt gedaan, vink dan alle items in de checklists Bouwstenen en Dropbox voor gevorderden aan. Gedaan? Dan is het nu tijd voor een aantal geavanceerde tips en trucs.

1. Bestandsaanvraag maken

Je kunt bestanden van anderen ontvangen, zelfs als ze niet beschikken over een Dropbox-account.

Doen!

keuzevak met vinkje Bestandsaanvraag maken

gloeilamp Hint

Nadat je bestanden van anderen hebt ontvangen, kun je een link naar de betreffende map maken en die delen (ook als degenen met wie je de map deelt, geen Dropbox-account hebben).

bouwconstructie Bouwsteen

Delen en opslagruimte van leden: Gedeelde mappen nemen opslagruimte in beslag in het account van iedereen die toegang tot die map heeft. Gedeelde links nemen alleen opslagruimte in beslag in het account van de eigenaar (tenzij je de map downloadt).

2. Je Dropbox-opslagruimte beheren

Of je nu te weinig opslagruimte hebt in je Dropbox-account of de ruimte op de harde schijf van je computer opraakt, er zijn oplossingen.

Doen!

keuzevak met vinkje Meer opslagruimte voor je account krijgen

keuzevak met vinkje Upgraden naar Dropbox Plus of Professional voor meer opslagruimte

keuzevak met vinkje Opslagruimte op de harde schijf van je computer besparen met selectieve synchronisatie

gloeilamp Hint

Als je een Dropbox Plus-, Professional- of Business-account hebt, kun je Slimme synchronisatie ook gebruiken om ruimte op de harde schijf van je computer te besparen. Met Slimme synchronisatie worden alle bestanden in je Dropbox-account weergegeven in de map Dropbox op je computer, maar bespaar je toch ruimte op je harde schijf.

bouwconstructie Bouwsteen

Accountopslag: Afhankelijk van het soort abonnement dat je hebt, heeft je Dropbox-account een bepaalde capaciteit (bijvoorbeeld 2 GB of 1 TB). Om deze capaciteit te beschrijven, gebruiken we woorden als opslagruimte, ruimte en quota, maar die hebben allemaal dezelfde betekenis.

3. Screenshots uploaden

Als je de Dropbox-desktopapp gebruikt, kun je die zo instellen dat schermafdrukken automatisch worden geüpload naar je Dropbox. Je krijgt ook een link naar deze schermafdruk, zodat je die gemakkelijk kunt delen met anderen.

Doen!

keuzevak met vinkje Instellen dat schermafdrukken automatisch worden geüpload naar Dropbox

gloeilamp Hint

Gedeelde links naar een schermafdruk werken geweldig in Dropbox Paper. Je plakt gewoon de link en de schermafdruk komt tevoorschijn.

bouwconstructie Bouwsteen

Desktopapp en quota voor opslagruimte: de bestanden in de map Dropbox op je computer nemen nog steeds ruimte in op de harde schijf.

4. De facturering van je account beheren

Als je een betaald Dropbox-account hebt, kun je eenvoudig factureringsgegevens bijwerken, facturen opvragen of zelfs een afschrijving opzoeken.

Doen!

keuzevak met vinkje Je betalingsmethode of factureringsgevens (zoals je adres) wijzigen of je factureringscyclus van maandelijks in jaarlijks wijzigen

keuzevak met vinkje Facturen en ontvangstbewijzen vinden

keuzevak met vinkje Een afschrijving op je creditcard opzoeken

gloeilamp Hint

Als je je abonnement via een mobiele app store hebt aangeschaft, kun je je Dropbox-account rechtstreeks wijzigen via die app store.

bouwconstructie Bouwsteen

De desktopapp en bestandssynchronisatie: Als je een bestand wijzigt in de Dropbox-map op je computer, wordt deze wijziging ook weer gesynchroniseerd met Dropbox. Als je iets wilt wijzigen maar niet wilt dat die wijziging wordt gesynchroniseerd, ontkoppel je eerst je computer van Dropbox.

5. Showcase

Je kunt Showcase gebruiken om gedeelde bestanden te bundelen in één compacte, georganiseerde pagina. (Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Professional en klanten met de Dropbox Business-abonnementen Advanced en Enterprise.)

Doen!

keuzevak met vinkje Een showcase maken

gloeilamp Hint

Ook al ziet een showcase er uit als een gepolijste webpagina, de bestanden die erin staan werken op dezelfde manier als elk ander gedeeld bestand: wanneer je een bestand in een showcase hebt bewerkt, ziet de lezer altijd de nieuwste versie.

bouwconstructie Bouwsteen

Delen en lezersinfo: De mensen met wie je bestanden deelt, hebben standaard de optie om opmerkingen toe te voegen en te zien wie het bestand nog meer bekijkt. Als je wilt, kun je beide functies uitschakelen.

Volgende stappen

Bedankt voor het lezen van de bouwstenen, het gedeelte voor gevorderden en de handleiding met tips en trucs. Je bent klaar om Dropbox te gebruiken en je eigen creatieve energie de vrije loop te laten. Als je ooit een opfriscursus nodig hebt, raadpleeg dan vooral nog een keer deze handleidingen.

Nieuw bij Dropbox?

Of je nu een beginnende Dropbox-gebruiker bent of alleen je kennis wat wilt opfrissen, je kunt meer uit je Dropbox-account halen door gebruik te maken van onze zelfgestuurde training of virtuele training onder leiding van een instructeur

Antwoorden uit de community
  1. Start Dropbox in batch file - Windows10