Nieuwe functies en updates van Dropbox

Dit artikel bevat informatie over de nieuwste functies voor eindgebruikers en beheerders.

Oktober 2020

Nieuw Dropbox Family-abonnement is nu beschikbaar

Met Dropbox Family kunnen gezinnen georganiseerd blijven met één abonnement voor iedereen. Family heeft aparte accounts voor maximaal zes personen en bevat alle functies van Dropbox Plus. Alle leden van het abonnement hebben toegang tot de map Gezinsruimte om gedeeld materiaal op te slaan en te bekijken. Dropbox Family omvat 2000 GB versleutelde cloudopslag, Dropbox Passwords, Dropbox Vault, computerback-up en meer.

Lever bestanden rechtstreeks vanuit Adobe Creative Cloud

Met Dropbox Transfer voor Creative Cloud kunnen gebruikers van Adobe Creative Cloud de levering van eindprojecten aan belanghebbenden stroomlijnen. Je ziet een nieuw item genaamd Dropbox Transfer in het menu Plug‑ins van Adobe Photoshop. Via die optie kun je in enkele klikken je bestand verpakken en versturen Deze plug‑in is momenteel beschikbaar voor Adobe Photoshop en binnenkort in meer Creative Cloud-apps.

Selectieve synchronisatie is nu standaard ingeschakeld voor teams

Selectieve synchronisatie, een functie in de Dropbox-desktopapp waarmee je mappen kunt kiezen om automatisch te synchroniseren met de cloud, is nu standaard ingeschakeld voor alle teamleden. Hierdoor krijgen gebruikers meer controle over de ruimte op hun harde schijf. Alle mappen die worden verwijderd van de harde schijven, blijven opgeslagen op dropbox.com.

Meer informatie over selectieve synchronisatie in ons helpcentrum

Verwijderde bestanden weergeven met de zoekfunctie op het tabblad Inhoud

Het tabblad Inhoud is bijgewerkt met een functie waarmee beheerders verwijderde bestanden in teammappen kunnen identificeren. Je kunt nu snel per ongeluk verwijderde bestanden doorzoeken en snel weer terugzetten.

Meer informatie over het beheren van teammateriaal in ons helpcentrum

Dropbox Vault is nu beschikbaar in Dropbox Professional

Dropbox Vault, een map met pincodebeveiliging voor het opslaan en organiseren van gevoelige documenten in de cloud, is nu beschikbaar voor alle Dropbox Professional-gebruikers.

September 2020

Gestroomlijnde workflows voor mediagebruikers

Onze nieuwste add-on Creatieve tools bevordert de samenwerking en stroomlijnt de workflows van mediagebruikers, zonder dat je Dropbox hoeft te verlaten:

• Grote bestandsoverdrachten: verzend en volg bestanden tot 250 GB (voorheen 100 GB) zonder dat ze ruimte innemen in je Dropbox-account en consolideer en stroomlijn zelfstandige tools voor het overdragen van bestanden.
  • Opmerkingen per frame: plaats opmerkingen bij exact het juiste videoframe.
  • Voorbeeldweergaven van grote bestanden: stream en bekijk videobestanden tot 150 GB zonder de originele toepassing te downloaden.

Facebook-foto's en -video's overbrengen naar Dropbox

Dankzij onze nieuwe integratie met Facebook kun je foto's en video's rechtstreeks overbrengen naar Dropbox. En zodra de bestanden in Dropbox staan, kun je ze ordenen en bepalen met wie je ze wilt delen.

Meer controle en meer beveiliging voor extern delen

Je kunt nu een nieuwe instelling gebruiken om domeinen, teams en gebruikers waarmee je team materialen kan delen, goed te keuren of te verwijderen. De instellingen voor extern delen zijn van toepassing op gedeelde bestanden, mappen en koppelingen op internet, desktop en mobiel, maar hebben geen invloed op eerdere deelrelaties.

Meer informatie over extern delen in ons helpcentrum

Nieuwe mogelijkheden voor Geavanceerde team- en materiaalfuncties

De add-on Geavanceerde team- en materiaalfuncties heeft een aantal nieuwe mogelijkheden. Je kunt je nu aanmelden bij BetterCloud met je Dropbox-aanmeldgegevens en zelf reguliere expressies maken om bestanden te scannen op klantspecifieke gegevenstypen (die buiten de meer dan 95 vooraf ingestelde gegevenstypen vallen).

Nieuwe integratie met leerbeheersysteem Canvas

Studenten en docenten kunnen nu cursusmateriaal, zoals dia's van colleges, huiswerkopdrachten en leerplannen, rechtstreeks vanuit Dropbox delen met Canvas. Ook hebben gebruikers vanuit Canvas rechtstreeks toegang tot hun eigen Dropbox-bestanden.

Einde ondersteuning voor Internet Explorer 11

Vanaf oktober 2020 wordt de browser Internet Explorer 11 niet meer ondersteund door Dropbox. Leden van je team die momenteel gebruikmaken van Internet Explorer 11 raden we aan te upgraden naar de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Apple Safari.

Meer informatie over onze systeemvereisten in ons helpcentrum

Vorige aankondigingen van nieuwe functies

Augustus 2020

Documenten rechtstreeks vanuit Dropbox ondertekenen

Je kunt nu met Dropbox volledig papierloos documenten ondertekenen via onze HelloSign-oplossing voor e-handtekeningen. Verzend, onderteken en bewaar contracten in je account zonder Dropbox te verlaten.

Meer informatie over het gebruik van Dropbox met HelloSign in ons helpcentrum

Nieuwe functies voor delen in Dropbox Professional

Dropbox Professional bevat nu twee nieuwe functies voor delen. Via Delen in je eigen huisstijl kun je bestanden aanbieden met je logo, bedrijfsnaam en een achtergrondafbeelding. En met onze nieuwe functies voor verkeer en inzichten kun je interacties op gedeelde links volgen en bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je bestand hebben bekeken en gedownload.

Meer informatie over functies voor delen in Dropbox Professional in ons helpcentrum

Ondersteuning voor de OS Bestanden-app

Chrome OS-gebruikers kunnen nu Dropbox toevoegen als service in de Bestanden-app. Door Dropbox toe te voegen kun je bestanden in je account toevoegen, zoeken en in de voorbeeldweergave bekijken. Je kunt ze ook kopiëren naar andere gekoppelde services. Klanten die een Chromebook kopen, ontvangen gedurende één jaar 100 GB Dropbox-ruimte gratis

Meer informatie over het gebruik van Dropbox in de Chrome OS Bestanden-app in ons helpcentrum

Nieuwe mobiele functies en apps

De mobiele Dropbox-app bevat nu de Dropbox Transfer-tool voor bestandsverzending, de mogelijkheid om op trefwoord naar afbeeldingen te zoeken en ondersteuning voor de donkere modus. Bovendien hebben we twee nieuwe mobiele apps geïntroduceerd: Dropbox Scan, waarmee je fysieke documenten kunt omzetten in PDF's van hoge kwaliteit, en Dropbox Passwords, waarmee je wachtwoorden kunt opslaan en synchroniseren op al je apparaten.

Dropbox Transfer is nu beschikbaar voor iOS-gebruikers met een Professional-abonnement. Binnenkort is deze tool ook beschikbaar voor andere abonnementen en Android-gebruikers. De zoekfunctie voor afbeeldingen is onderdeel van ons Professional- en Business-abonnement. De donkere modus is nu beschikbaar voor alle iOS-gebruikers en wordt in de komende maanden uitgerold naar Android-gebruikers. Scan is beschikbaar voor alle iOS-gebruikers. Passwords is inbegrepen bij onze Plus- en Professional-abonnementen.

Meer informatie over onze mobiele functies en apps in ons blog

Automatische tekstherkenning in afbeeldingen

Automatische tekstherkenning in afbeeldingen is nu beschikbaar voor Dropbox Business Standard-teams via ons programma voor vroege toegang. Beheerders kunnen instellingen voor hun teams aanpassen in de beheerconsole.

Meer informatie over automatische tekstherkenning in afbeeldingen in ons helpcentrum

Zoeken op persoon

Je kunt nu zoeken op naam of e‑mailadres van een collega om een lijst te zien van alle bestanden waartoe je toegang hebt en waaraan een andere persoon heeft gewerkt.

Meer informatie over zoeken in Dropbox in ons helpcentrum

Dropbox Passwords

Dropbox Passwords, onze nieuwe tool voor het opslaan en synchroniseren van wachtwoorden, is nu beschikbaar voor alle Dropbox Plus- en Professional-gebruikers.

Meer informatie over Dropbox Passwords in ons helpcentrum

Computerback-up

Dropbox Basic-, Plus- en Professional-gebruikers kunnen nu een back-up maken van mappen op hun pc of Mac (inclusief van Desktop, Downloads en Documenten), rechtstreeks in Dropbox.

Meer informatie over computerback-up in ons helpcentrum

Dropbox Vault

Dropbox Vault, een nieuwe tool voor het beveiligen en organiseren van gevoelige documenten in de cloud, is beschikbaar voor alle Dropbox Plus-gebruikers.

Meer informatie over Dropbox Vault in ons helpcentrum

Een Dropbox Business-team vinden en lid worden

Dropbox Basic-gebruikers kunnen nu gemakkelijker het Dropbox Business-team van hun bedrijf vinden en er lid van worden. Vanaf de Dropbox-startpagina kunnen gebruikers met een e‑mailadres met het bedrijfsdomein Business-teams zien en verzoeken om lid te worden van Business-teams die voor hen beschikbaar zijn.

Bijgewerkte navigatie op dropbox.com

We hebben de linkernavigatiebalk op dropbox.com vereenvoudigd voor snellere toegang tot de bestanden en tools die je nodig hebt. Alle bestanden, gedeelde bestanden, bestandsaanvragen en verwijderde bestanden worden nu weergegeven in de sectie Bestanden, gevolgd door de sectie Tools met daarin Dropbox Paper, HelloSign, Transfer, Showcase en App Center.

Add-on voor gegevensmigratie

Dropbox Business-teams kunnen nu snel bestanden en bijbehorende machtigingen migreren vanaf lokale bestandsservers en bestaande cloudopslagoplossingen met onze add‑on Cloud FastPath voor gegevensmigratie. Deze nieuwe add‑on automatiseert en versnelt migraties en biedt rapportage en monitoring voor, tijdens en na taken. Bovendien kunnen klanten met de add‑on voor gegevensmigratie optioneel Cloud FastPath Professional Services aanschaffen voor aanvullende technische functies en expertise. De add‑on voor gegevensmigratie is beschikbaar voor teams met een van de Dropbox Business- of Education-abonnementen.

Meer informatie over de add-on voor gegevensmigratie in ons helpcentrum

Ondersteuning voor meerdere Slack-werkruimten

Je kunt nu je Dropbox-account koppelen aan meerdere Slack-werkruimten. Dankzij de integratie met Slack kun je rechtstreeks vanuit Dropbox materiaal delen naar Slack en materiaal vanuit Slack opslaan in Dropbox. Ondersteuning voor meerdere Slack-werkruimten is ook beschikbaar voor gebruikers met Slack Enterprise Grid.

Meer informatie over de integratie met Slack in ons helpcentrum

Dropbox Extensions Platform staat open voor alle ontwikkelaars

We hebben het Dropbox Extensions Platform opengesteld voor alle ontwikkelaars. Nu kan elke ontwikkelaar Extensions in een app inbouwen, zodat Dropbox-gebruikers workflows kunnen activeren vanuit hun bestanden.

Meer informatie over het Dropbox Extensions Platform op het Dropbox.Tech-blog

Juni 2020

Synchronisatiewachtrij

Via het Dropbox-pictogram in het Windows-systeemvak of de macOS-menubalk heb je nu toegang tot de synchronisatiewachtrij met informatie over je bestandsoverdrachten. De synchronisatiewachtrij toont de individuele voortgang van alle bestanden die momenteel worden gesynchroniseerd. Ook kun je hier belangrijke bestanden prioriteit geven, zodat ze sneller worden gesynchroniseerd.

Meer informatie over de synchronisatiewachtrij in ons helpcentrum

Ondersteuning voor grotere uploads in bestandsaanvragen

Bestandsaanvragen die zijn gemaakt door gebruikers van Dropbox Enterprise bieden nu ondersteuning voor uploads van maar liefst 250 GB, een stijging van 100 GB per bestand ten opzichte van de vorige limiet.

Meer informatie over bestandsaanvragen in ons helpcentrum

Toegang tot Dropbox-bestanden in Jira

Met de nieuwe Smart Link-slashopdracht (/dropbox) in Jira kun je snel Dropbox-bestanden vinden en invoegen in je editor.

Meer informatie over de slimme link '/dropbox' in het Atlassian Community-blog

Gedeelde bestanden uit Slack opslaan in Dropbox

Gebruikers die hun Slack- en Dropbox-accounts hebben gekoppeld, kunnen bestandsbijlagen die in Slack zijn gedeeld nu rechtstreeks opslaan in Dropbox.

Meer informatie over het gebruik van Slack met Dropbox op onze integratiepagina

Belangrijke cijfers op het dashboard Inzichten

Het dashboard Inzichten heeft een nieuw gedeelte, genaamd Belangrijke cijfers. Beheerders kunnen in dit gedeelte gebruikersactiviteiten zien die mogelijk aandacht nodig hebben, zoals gedeelde links die zonder wachtwoord of vervaldatum zijn gemaakt.

Meer informatie over het dashboard Inzichten in ons helpcentrum

Eenvoudiger gebruikerslicenties accepteren

Nieuwe gebruikers die worden uitgenodigd voor een Dropbox Business-team worden nu automatisch toegevoegd. Gebruikers hoeven niet zelf hun e‑mailuitnodiging te accepteren, maar moeten nog wel akkoord gaan met onze servicevoorwaarden wanneer ze zich voor het eerst aanmelden.

Deze functie is van toepassing op gebruikers die onlangs zijn uitgenodigd voor een Dropbox Business Advanced-, Education- of Enterprise-team met een geverifieerd domein en verplichte eenmalige aanmelding.

Meer informatie over het uitnodigen van gebruikers voor een Dropbox Business-team in ons helpcentrum

Uitnodigingslink voor teams

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen nieuwe leden nu uitnodigen door een link te sturen, zonder dat ze hiervoor het e‑mailadres van die leden nodig hebben. De link kan worden gedeeld in Slack en biedt beheerders niet alleen de mogelijkheid om een groot aantal nieuwe teamleden in één keer toe te voegen, maar ook om inzicht te krijgen in het gebruik van de link. Daarnaast kan de uitnodigingslink voor teams worden gedeeld met teamleden, zodat ook zij nieuwe gebruikers kunnen uitnodigen.

Meer informatie over de uitnodigingslink voor teams in ons helpcentrum

Mei 2020

Updates voor media-integraties

Met deze nieuwe en bijgewerkte integraties kun je je Dropbox-materiaal gemakkelijk overbrengen naar de tools die je elke dag gebruikt:

• Draag sneller bestanden over met FileCatalyst
  • Werk samen aan Adobe Creative Cloud-materiaal met CI HUB
  • Gebruik het op AI gebaseerde Curio-platform van GrayMeta voor het ontgrendelen van materiaalgegevens en de Iris-player van GrayMeta voor kwaliteitscontrole en samenwerking
  • Stroomlijn feedback met Wipster
  • Breng automatische transcripties over naar Adobe Premiere Pro met ascribe.ai van axle ai
  • Voeg Dropbox-materiaal toe aan je socialemediaberichten met Sprout Social
  • Beheer mediabestanden op de set en in postproductie met Kyno van Lesspain Software

Meer informatie over deze media-integraties op ons blog

Twee nieuwe functies toegevoegd aan Trello-integratie

Dankzij een nog nauwere integratie met Trello blijf je via Dropbox op de hoogte van je projecten en krijg je nuttige context bij je materiaal. Je kunt nu updates van Trello-projecten bekijken in je Dropbox-activiteitenfeed. En je ziet nu ook voorbeeldweergaven van Dropbox-bestanden in opmerkingen die zijn toegevoegd aan Trello-kaarten.

​Meer informatie over het gebruik van Trello met Dropbox

Virtuele trainingen voor thuiswerktools

In onze gratis live trainingen wordt uitgelegd hoe je vanuit huis kunt werken. Ontdek hoe je met de desktopapp en de mobiele apps van Dropbox je bestanden beheert en samenwerkt met collega's op verschillende locaties. De stapsgewijze begeleiding en live vraag- en antwoordsessies bieden alle hulp en training die je nodig hebt om je werk gedaan te krijgen.

Dropbox verkennen en registreren voor een gratis virtuele training

Het State of Collaboration-rapport van Dropbox

Dropbox heeft samen met onderzoeksbureau Vanson Bourne het eerste wereldwijde rapport over samenwerking gemaakt. Download het rapport als je interesse hebt in de volgende informatie:

• Hoe organisaties samenwerken in de VS, Australië, Frankrijk, Duitsland en het VK
  • Met welke uitdagingen organisaties worden geconfronteerd en welke verbeteringen nodig zijn om meer omzet te genereren

Het State of Collaboration-rapport downloaden voor meer informatie

Maart 2020

Updates voor de integratie met Zoom

Opnamen en transcripten van Zoom-vergaderingen kun je nu eenvoudig rechtstreeks opslaan in Dropbox vanuit de nieuwe desktopapp. De opnamen worden opgeslagen als MP4-bestanden en de transcripties worden opgeslagen in VTT-indeling en geïndexeerd. Dankzij deze indexering kun je een onderwerp makkelijk terugvinden door te zoeken op een woord of begrip dat ter sprake is gekomen tijdens de vergadering. Ook kun je nu rechtstreeks vanuit Dropbox onmiddellijk een vergadering starten met de krachtige Zoom-functie voor instant meetings.

Meer informatie over de Zoom-integratie in ons helpcentrum

Automatisch ruimte vrijmaken op de harde schijf

Onze ruimtebesparende functie voor de harde schijf is nu beschikbaar voor alle Dropbox Business-teams. Teamleden kunnen nu inactieve bestanden automatisch van hun computer naar de cloud laten verplaatsen. Deze verplaatste bestanden worden dan nog steeds op je computer weergegeven, maar nemen maar een fractie van de oorspronkelijke ruimte op de harde schijf in beslag. En als je zo'n bestand later toch weer nodig hebt, kun je er eenvoudig op dubbelklikken om het meteen te downloaden.

Meer informatie over het automatisch besparen van ruimte vind je in ons helpcentrum.

Nieuw in de Dropbox-app: persoonspagina's

De Dropbox-app biedt nu persoonspagina's die automatisch worden gemaakt voor de teamleden met wie je het meest samenwerkt. Op een persoonspagina kun je zien aan welke bestanden jij en je teamgenoot samenwerken en welke bewerkingen je teamgenoot onlangs heeft uitgevoerd. Zo kun je de draad van het werk sneller weer oppakken.

Meer informatie over persoonspagina's vind je in ons helpcentrum.

Vergrendeling van gedeelde bestanden

Er is een nieuwe functie voor bestandsvergrendeling beschikbaar voor Dropbox Business. Wanneer je een bestand vergrendelt, kunnen anderen die toegang tot het bestand hebben niet tegelijk met jou bewerkingen uitvoeren. Ze kunnen het bestand wel bekijken, delen en er opmerkingen aan toevoegen. Als deze gebruikers toegang nodig hebben, kunnen ze op een knop klikken om een melding naar de oorspronkelijke gebruiker te sturen met het verzoek om het bestand te ontgrendelen. Beheerders kunnen bestanden ook ontgrendelen vanuit de beheerconsole.

Meer informatie over bestandsvergrendeling vind je in ons helpcentrum.

Dashboard Inzichten

Met het dashboard Inzichten kunnen alle Dropbox Business-beheerders nu eenvoudig gebeurtenissen in hun implementaties beoordelen en erop reageren. Het vernieuwde dashboard Inzichten biedt een handig overzicht van belangrijke gebruikersactiviteiten, zoals het gebruik van opslagruimte, gegevens over de samenwerking en informatie over delen. Beheerders kunnen aan de hand van deze informatie het team effectiever beheren.

Meer informatie over het dashboard Inzichten vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor premium support

Teams van elke omvang kunnen nu betere support, hulp en aanbiedingen krijgen. Onze add-on voor premium support biedt 24/7 telefonische support, trainingssessies voor nieuwe en bestaande functies, een reactietijd van één uur en continue updates over bedrijfskritieke tickets. Premium support is momenteel alleen beschikbaar in het Engels voor Dropbox Business-accounts met een Standard-, Advanced- of Enterprise-abonnement.

Meer informatie over premium support vind je in ons helpcentrum.

Dropbox Terugdraaien beschikbaar voor alle teams

Beheerders kunnen nu materiaal van het team terugzetten naar een eerder tijdstip met Dropbox Terugdraaien. Met deze functie kunnen bestanden en mappen van het team heel eenvoudig tot 180 dagen worden teruggedraaid, zodat het team in geval van nood snel weer aan het werk kan. Dropbox Terugdraaien is beschikbaar voor teams met alle Dropbox Business- en Education-abonnementen.

Meer informatie over terugdraaien vind je in ons helpcentrum.

Mapgeschiedenis

Je kunt nu in het venster met de mapgeschiedenis alle acties zien die zijn uitgevoerd in een specifieke map of de submappen van die map. In dit nieuwe venster kun je bijhouden wanneer iemand een bestand uit de map verplaatst, bewerkt, toevoegt, verwijdert of een andere naam geeft. Voor de meeste gebruikers is een mapgeschiedenis van maximaal 180 dagen beschikbaar. Accounts met een uitgebreide versiegeschiedenis hebben maximaal 10 jaar toegang tot de mapgeschiedenis.

Meer informatie over de mapgeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Uitgelichte zoekresultaten

De zoekresultaten in Dropbox tonen nu tekstfragmenten uit elk bestand waarin de zoekterm voorkomt. Zo kun je snel het materiaal vinden waar je naar op zoek bent. De functie voor uitgelichte zoekresultaten is beschikbaar voor het Plus-, Professional- en Business-abonnement.

Meer informatie over het zoeken van bestanden vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor gegevensbeheer

Met onze nieuwe add-on voor gegevensbeheer kunnen IT-beheerders hun Dropbox Business-teams een uitgebreide versiegeschiedenis bieden plus de mogelijkheid om wettelijke bewaarplichten in te stellen. Dankzij de uitgebreide versiegeschiedenis kunnen teams elk bewerkt of verwijderd bestand van de afgelopen 10 jaar terugzetten. En dat betekent ook dat alle versies van niet-verwijderde bestanden maximaal 10 jaar lang beschikbaar blijven voor controle- en nalevingsvereisten. Beheerders kunnen met de functie voor wettelijke bewaarplichten al het materiaal bekijken en exporteren dat door een bepaald lid is gemaakt. Een lid waarvoor een wettelijke bewaarplicht is ingesteld, kan gewoon bestanden maken, bewerken en verwijderen, maar wordt niet op de hoogte gesteld van de bewaarplicht.

Meer informatie over wettelijke bewaarplichten en de uitgebreide versiegeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername

Beheerders van Business-teams met een Enterprise-abonnement kunnen nu een e‑mailmelding instellen om individuele Dropbox-gebruikers binnen het bedrijf over te zetten naar het teamaccount. Deze individuele gebruikers kunnen via de e‑mail kiezen of ze lid willen worden van het bedrijfsaccount of dat ze het e‑mailadres van hun bestaande Dropbox-account willen wijzigen in een persoonlijk e‑mailadres. Beheerders kunnen zelf een bericht toevoegen, de e‑mail een onbeperkt aantal keer verzenden en controleren wanneer de e‑mail voor het laatst is verzonden.

Meer informatie over interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername vind je in ons helpcentrum.

Instellingen van de bedrijfsconsole vergrendelen

Bedrijfsbeheerders die toezicht houden op meerdere Dropbox Business-implementaties kunnen nu bedrijfskritieke instellingen voor de hele organisatie vergrendelen, zodat individuele instellingen niet door teambeheerders kunnen worden gewijzigd. Naast elke instelling staat nu een slotpictogram dat bedrijfsbeheerders kunnen gebruiken om te voorkomen dat teambeheerders de instelling aanpassen voor hun team.

Meer informatie over het vergrendelen van de instellingen van de bedrijfsconsole vind je in ons helpcentrum.

Opmerking: De hierboven beschreven producten of functies zijn mogelijk nog niet uitgebracht. Dit betekent dat de timing en exacte werking van deze producten of functies kunnen afwijken van wat hier staat vermeld. We kunnen ook niet garanderen dat deze producten of functies voor jou of in je eigen taal beschikbaar zijn. De beslissing om onze services aan te schaffen, moet worden genomen op basis van de functies die momenteel beschikbaar zijn.

gloeilamp Ideeën zijn van harte welkom

Heb je een goed idee voor een nieuwe Dropbox-functie? Deel het met ons!

Oktober 2020

Nieuw Dropbox Family-abonnement is nu beschikbaar

Met Dropbox Family kunnen gezinnen georganiseerd blijven met één abonnement voor iedereen. Family heeft aparte accounts voor maximaal zes personen en bevat alle functies van Dropbox Plus. Alle leden van het abonnement hebben toegang tot de map Gezinsruimte om gedeeld materiaal op te slaan en te bekijken. Dropbox Family omvat 2000 GB versleutelde cloudopslag, Dropbox Passwords, Dropbox Vault, computerback-up en meer.

Lever bestanden rechtstreeks vanuit Adobe Creative Cloud

Met Dropbox Transfer voor Creative Cloud kunnen gebruikers van Adobe Creative Cloud de levering van eindprojecten aan belanghebbenden stroomlijnen. Je ziet een nieuw item genaamd Dropbox Transfer in het menu Plug‑ins van Adobe Photoshop. Via die optie kun je in enkele klikken je bestand verpakken en versturen Deze plug‑in is momenteel beschikbaar voor Adobe Photoshop en binnenkort in meer Creative Cloud-apps.

Dropbox Vault is nu beschikbaar in Dropbox Professional

Dropbox Vault, een map met pincodebeveiliging voor het opslaan en organiseren van gevoelige documenten in de cloud, is nu beschikbaar voor alle Dropbox Professional-gebruikers.

September 2020

Facebook-foto's en -video's overbrengen naar Dropbox

Dankzij onze nieuwe integratie met Facebook kun je foto's en video's rechtstreeks overbrengen naar Dropbox. En zodra de bestanden in Dropbox staan, kun je ze ordenen en bepalen met wie je ze wilt delen.

Gestroomlijnde workflows voor mediagebruikers

Onze nieuwste add-on Creatieve tools bevordert de samenwerking en stroomlijnt de workflows van mediagebruikers, zonder dat je Dropbox hoeft te verlaten:

• Grote bestandsoverdracht: verstuur en volg bestanden tot 250 GB (voorheen 100 GB) zonder dat ze ruimte innemen in je Dropbox-account en stel wachtwoorden en vervaldatums in.
  • Opmerkingen per frame: plaats opmerkingen bij exact het juiste videoframe.
  • Voorbeeldweergaven van grote bestanden: stream en bekijk videobestanden tot 150 GB zonder de originele toepassing te downloaden.

Eerdere aankondigingen van functies voor eindgebruikers

Augustus 2020

Documenten rechtstreeks vanuit Dropbox ondertekenen

Je kunt nu met Dropbox volledig papierloos documenten ondertekenen via onze HelloSign-oplossing voor e-handtekeningen. Verzend, onderteken en bewaar contracten in je account zonder Dropbox te verlaten.

Meer informatie over het gebruik van Dropbox met HelloSign in ons helpcentrum

Nieuwe functies voor delen in Dropbox Professional

Dropbox Professional bevat nu twee nieuwe functies voor delen. Via Delen in je eigen huisstijl kun je bestanden aanbieden met je logo, bedrijfsnaam en een achtergrondafbeelding. En met onze nieuwe functies voor verkeer en inzichten kun je interacties op gedeelde links volgen en bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je bestand hebben bekeken en gedownload.

Meer informatie over functies voor delen in Dropbox Professional in ons helpcentrum

Ondersteuning voor de OS Bestanden-app

Chrome OS-gebruikers kunnen nu Dropbox toevoegen als service in de Bestanden-app. Door Dropbox toe te voegen kun je bestanden in je account toevoegen, zoeken en in de voorbeeldweergave bekijken. Je kunt ze ook kopiëren naar andere gekoppelde services. Klanten die een Chromebook kopen, ontvangen gedurende één jaar 100 GB Dropbox-ruimte gratis

Meer informatie over het gebruik van Dropbox in de Chrome OS Bestanden-app in ons helpcentrum

Nieuwe mobiele functies en apps

De mobiele Dropbox-app bevat nu de Dropbox Transfer-tool voor bestandsverzending, de mogelijkheid om op trefwoord naar afbeeldingen te zoeken en ondersteuning voor de donkere modus. Bovendien hebben we twee nieuwe mobiele apps geïntroduceerd: Dropbox Scan, waarmee je fysieke documenten kunt omzetten in PDF's van hoge kwaliteit, en Dropbox Passwords, waarmee je wachtwoorden kunt opslaan en synchroniseren op al je apparaten.

Dropbox Transfer is nu beschikbaar voor iOS-gebruikers met een Professional-abonnement. Binnenkort is deze tool ook beschikbaar voor andere abonnementen en Android-gebruikers. De zoekfunctie voor afbeeldingen is onderdeel van ons Professional- en Business-abonnement. De donkere modus is nu beschikbaar voor alle iOS-gebruikers en wordt in de komende maanden uitgerold naar Android-gebruikers. Scan is beschikbaar voor alle iOS-gebruikers. Passwords is inbegrepen bij onze Plus- en Professional-abonnementen.

Meer informatie over onze mobiele functies en apps in ons blog

Automatische tekstherkenning in afbeeldingen

Automatische tekstherkenning in afbeeldingen is nu beschikbaar voor Dropbox Business Standard-teams via ons programma voor vroege toegang. Beheerders kunnen instellingen voor hun teams aanpassen in de beheerconsole.

Meer informatie over automatische tekstherkenning in afbeeldingen in ons helpcentrum

Zoeken op persoon

Je kunt nu zoeken op naam of e‑mailadres van een collega om een lijst te zien van alle bestanden waartoe je toegang hebt en waaraan een andere persoon heeft gewerkt.

Meer informatie over zoeken in Dropbox in ons helpcentrum

Dropbox Passwords

Dropbox Passwords, onze nieuwe tool voor het opslaan en synchroniseren van wachtwoorden, is nu beschikbaar voor alle Dropbox Plus- en Professional-gebruikers.

Meer informatie over Dropbox Passwords in ons helpcentrum

Computerback-up

Dropbox Basic-, Plus- en Professional-gebruikers kunnen nu een back-up maken van mappen op hun pc of Mac (inclusief van Desktop, Downloads en Documenten), rechtstreeks in Dropbox.

Meer informatie over computerback-up in ons helpcentrum

Dropbox Vault

Dropbox Vault, een nieuwe tool voor het beveiligen en organiseren van gevoelige documenten in de cloud, is beschikbaar voor alle Dropbox Plus-gebruikers.

Meer informatie over Dropbox Vault in ons helpcentrum

Een Dropbox Business-team vinden en lid worden

Dropbox Basic-gebruikers kunnen nu gemakkelijker het Dropbox Business-team van hun bedrijf vinden en er lid van worden. Vanaf de Dropbox-startpagina kunnen gebruikers met een e‑mailadres met het bedrijfsdomein Business-teams zien en verzoeken om lid te worden van Business-teams die voor hen beschikbaar zijn.

Bijgewerkte navigatie op dropbox.com

We hebben de linkernavigatiebalk op dropbox.com vereenvoudigd voor snellere toegang tot de bestanden en tools die je nodig hebt. Alle bestanden, gedeelde bestanden, bestandsaanvragen en verwijderde bestanden worden nu weergegeven in de sectie Bestanden, gevolgd door de sectie Tools met daarin Dropbox Paper, HelloSign, Transfer, Showcase en App Center.

Juni 2020

Ondersteuning voor grotere uploads in bestandsaanvragen

Bestandsaanvragen die zijn gemaakt door gebruikers van Dropbox Enterprise bieden nu ondersteuning voor uploads van maar liefst 250 GB, een stijging van 100 GB per bestand ten opzichte van de vorige limiet.

Meer informatie over bestandsaanvragen in ons helpcentrum

Synchronisatiewachtrij

Via het Dropbox-pictogram in het Windows-systeemvak of de macOS-menubalk heb je nu toegang tot de synchronisatiewachtrij met informatie over je bestandsoverdrachten. De synchronisatiewachtrij toont de individuele voortgang van alle bestanden die momenteel worden gesynchroniseerd. Ook kun je hier belangrijke bestanden prioriteit geven, zodat ze sneller worden gesynchroniseerd.

Meer informatie over de synchronisatiewachtrij in ons helpcentrum

Gedeelde bestanden uit Slack opslaan in Dropbox

Gebruikers die hun Slack- en Dropbox-accounts hebben gekoppeld, kunnen bestandsbijlagen die in Slack zijn gedeeld nu rechtstreeks opslaan in Dropbox.

Meer informatie over het gebruik van Slack met Dropbox op onze integratiepagina

Mei 2020

Updates voor media-integraties

Met deze nieuwe en bijgewerkte integraties kun je je Dropbox-materiaal gemakkelijk overbrengen naar de tools die je elke dag gebruikt:

• Draag sneller bestanden over met FileCatalyst
  • Werk samen aan Adobe Creative Cloud-materiaal met CI HUB
  • Gebruik het op AI gebaseerde Curio-platform van GrayMeta voor het ontgrendelen van materiaalgegevens en de Iris-player van GrayMeta voor kwaliteitscontrole en samenwerking
  • Stroomlijn feedback met Wipster
  • Breng automatische transcripties over naar Adobe Premiere Pro met ascribe.ai van axle ai
  • Voeg Dropbox-materiaal toe aan je socialemediaberichten met Sprout Social
  • Beheer mediabestanden op de set en in postproductie met Kyno van Lesspain Software

Meer informatie over deze media-integraties in ons blog

Twee nieuwe functies toegevoegd aan Trello-integratie

Dankzij een nog nauwere integratie met Trello blijf je via Dropbox op de hoogte van je projecten en krijg je nuttige context bij je materiaal. Je kunt nu updates van Trello-projecten bekijken in je Dropbox-activiteitenfeed. En je ziet nu ook voorbeeldweergaven van Dropbox-bestanden in opmerkingen die zijn toegevoegd aan Trello-kaarten.

​Meer informatie over het gebruik van Trello met Dropbox

Virtuele trainingen voor thuiswerktools

In onze gratis live trainingen wordt uitgelegd hoe je vanuit huis kunt werken. Ontdek hoe je met de desktopapp en de mobiele apps van Dropbox je bestanden beheert en samenwerkt met collega's op verschillende locaties. De stapsgewijze begeleiding en live vraag- en antwoordsessies bieden alle hulp en training die je nodig hebt om je werk gedaan te krijgen.

Dropbox verkennen en registreren voor een gratis virtuele training

Het State of Collaboration-rapport van Dropbox

Dropbox heeft samen met onderzoeksbureau Vanson Bourne het eerste wereldwijde rapport over samenwerking gemaakt. Download het rapport als je interesse hebt in de volgende informatie:

• Hoe organisaties samenwerken in de VS, Australië, Frankrijk, Duitsland en het VK
  • Met welke uitdagingen organisaties worden geconfronteerd en welke verbeteringen nodig zijn om meer omzet te genereren

Het State of Collaboration-rapport downloaden voor meer informatie

Maart 2020

Updates voor de integratie met Zoom

Opnamen en transcripten van Zoom-vergaderingen kun je nu eenvoudig rechtstreeks opslaan in Dropbox vanuit de nieuwe desktopapp. De opnamen worden opgeslagen als MP4-bestanden en de transcripties worden opgeslagen in VTT-indeling en geïndexeerd. Dankzij deze indexering kun je een onderwerp makkelijk terugvinden door te zoeken op een woord of begrip dat ter sprake is gekomen tijdens de vergadering. Ook kun je nu rechtstreeks vanuit Dropbox onmiddellijk een vergadering starten met de krachtige Zoom-functie voor instant meetings.

Meer informatie over de Zoom-integratie in ons helpcentrum

Automatisch ruimte vrijmaken op de harde schijf

Onze ruimtebesparende functie voor de harde schijf is nu beschikbaar voor alle Dropbox Business-teams. Teamleden kunnen nu inactieve bestanden automatisch van hun computer naar de cloud laten verplaatsen. Deze verplaatste bestanden worden dan nog steeds op je computer weergegeven, maar nemen maar een fractie van de oorspronkelijke ruimte op de harde schijf in beslag. En als je zo'n bestand later toch weer nodig hebt, kun je er eenvoudig op dubbelklikken om het meteen te downloaden.

Meer informatie over het automatisch besparen van ruimte vind je in ons helpcentrum.

Nieuw in de Dropbox-app: persoonspagina's

De Dropbox-app biedt nu persoonspagina's die automatisch worden gemaakt voor de teamleden met wie je het meest samenwerkt. Op een persoonspagina kun je zien aan welke bestanden jij en je teamgenoot samenwerken en welke bewerkingen je teamgenoot onlangs heeft uitgevoerd. Zo kun je de draad van het werk sneller weer oppakken.

Meer informatie over persoonspagina's vind je in ons helpcentrum.

Vergrendeling van gedeelde bestanden

Er is een nieuwe functie voor bestandsvergrendeling beschikbaar voor Dropbox Business. Wanneer je een bestand vergrendelt, kunnen anderen die toegang tot het bestand hebben niet tegelijk met jou bewerkingen uitvoeren. Ze kunnen het bestand wel bekijken, delen en er opmerkingen aan toevoegen. Als deze gebruikers toegang nodig hebben, kunnen ze op een knop klikken om een melding naar de oorspronkelijke gebruiker te sturen met het verzoek om het bestand te ontgrendelen. Beheerders kunnen bestanden ook ontgrendelen vanuit de beheerconsole.

Meer informatie over bestandsvergrendeling vind je in ons helpcentrum.

Mapgeschiedenis

Je kunt nu in het venster met de mapgeschiedenis alle acties zien die zijn uitgevoerd in een specifieke map of de submappen van die map. In dit nieuwe venster kun je bijhouden wanneer iemand een bestand uit de map verplaatst, bewerkt, toevoegt, verwijdert of een andere naam geeft. Voor de meeste gebruikers is een mapgeschiedenis van maximaal 180 dagen beschikbaar. Accounts met een uitgebreide versiegeschiedenis hebben maximaal 10 jaar toegang tot de mapgeschiedenis.

Meer informatie over de mapgeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Uitgelichte zoekresultaten

De zoekresultaten in Dropbox tonen nu tekstfragmenten uit elk bestand waarin de zoekterm voorkomt. Zo kun je snel het materiaal vinden waar je naar op zoek bent. De functie voor uitgelichte zoekresultaten is beschikbaar voor het Plus-, Professional- en Business-abonnement.

Meer informatie over het zoeken van bestanden vind je in ons helpcentrum.

Opmerking: De hierboven beschreven producten of functies zijn mogelijk nog niet uitgebracht. Dit betekent dat de timing en exacte werking van deze producten of functies kunnen afwijken van wat vermeld wordt. We kunnen ook niet garanderen dat deze producten of functies voor jou of in je eigen taal beschikbaar zijn. De beslissing om onze services aan te schaffen, moet worden genomen op basis van de functies die momenteel beschikbaar zijn.

gloeilamp Ideeën zijn van harte welkom

Heb je een goed idee voor een nieuwe Dropbox-functie? Deel het met ons!

Oktober 2020

Selectieve synchronisatie is nu standaard ingeschakeld voor teams

Selectieve synchronisatie, een functie in de Dropbox-desktopapp waarmee je mappen kunt kiezen om automatisch te synchroniseren met de cloud, is nu standaard ingeschakeld voor alle teamleden. Hierdoor krijgen gebruikers meer controle over de ruimte op hun harde schijf. Alle mappen die worden verwijderd van de harde schijven, blijven opgeslagen op dropbox.com.

Meer informatie over selectieve synchronisatie in ons helpcentrum

Verwijderde bestanden weergeven met de zoekfunctie op het tabblad Inhoud

Het tabblad Inhoud is bijgewerkt met een functie waarmee beheerders verwijderde bestanden in teammappen kunnen identificeren. Je kunt nu snel per ongeluk verwijderde bestanden doorzoeken en snel weer terugzetten.

Meer informatie over het beheren van teammateriaal in ons helpcentrum

September 2020

Gestroomlijnde workflows voor mediagebruikers

Onze nieuwste add-on Creatieve tools bevordert de samenwerking en stroomlijnt de workflows van mediagebruikers, zonder dat je Dropbox hoeft te verlaten:

• Grote bestandsoverdrachten: verzend en volg bestanden tot 250 GB (voorheen 100 GB) zonder dat ze ruimte innemen in je Dropbox-account en consolideer en stroomlijn zelfstandige tools voor het overdragen van bestanden.
  • Opmerkingen per frame: plaats opmerkingen bij exact het juiste videoframe.
  • Voorbeeldweergaven van grote bestanden: stream en bekijk videobestanden tot 150 GB zonder de originele toepassing te downloaden.

Meer controle en meer beveiliging voor extern delen

Je kunt nu een nieuwe instelling gebruiken om domeinen, teams en gebruikers waarmee je team materialen kan delen, goed te keuren of te verwijderen. De instellingen voor extern delen zijn van toepassing op gedeelde bestanden, mappen en koppelingen op internet, desktop en mobiel, maar hebben geen invloed op eerdere deelrelaties.

Meer informatie over extern delen in ons helpcentrum

Nieuwe mogelijkheden voor Geavanceerde team- en materiaalfuncties

De add-on Geavanceerde team- en materiaalfuncties heeft een aantal nieuwe mogelijkheden. Je kunt je nu aanmelden bij BetterCloud met je Dropbox-aanmeldgegevens en zelf reguliere expressies maken om bestanden te scannen op klantspecifieke gegevenstypen (die buiten de meer dan 95 vooraf ingestelde gegevenstypen vallen).

Nieuwe integratie met leerbeheersysteem Canvas

Studenten en docenten kunnen nu cursusmateriaal, zoals dia's van colleges, huiswerkopdrachten en leerplannen, rechtstreeks vanuit Dropbox delen met Canvas. Ook hebben gebruikers vanuit Canvas rechtstreeks toegang tot hun eigen Dropbox-bestanden.

Einde ondersteuning voor Internet Explorer 11

Vanaf oktober 2020 wordt de browser Internet Explorer 11 niet meer ondersteund door Dropbox. Leden van je team die momenteel gebruikmaken van Internet Explorer 11 raden we aan te upgraden naar de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Apple Safari.

Meer informatie over onze systeemvereisten in ons helpcentrum

Eerdere aankondigingen van functies voor beheerders

Augustus 2020

Add-on voor gegevensmigratie

Dropbox Business-teams kunnen nu snel bestanden en bijbehorende machtigingen migreren vanaf lokale bestandsservers en bestaande cloudopslagoplossingen met onze add‑on Cloud FastPath voor gegevensmigratie. Deze nieuwe add‑on automatiseert en versnelt migraties en biedt rapportage en monitoring voor, tijdens en na taken. Bovendien kunnen klanten met de add‑on voor gegevensmigratie optioneel Cloud FastPath Professional Services aanschaffen voor aanvullende technische functies en expertise. De add‑on voor gegevensmigratie is beschikbaar voor teams met een van de Dropbox Business- of Education-abonnementen.

Meer informatie over de add-on voor gegevensmigratie in ons helpcentrum

Ondersteuning voor meerdere Slack-werkruimten

Je kunt nu je Dropbox-account koppelen aan meerdere Slack-werkruimten. Dankzij de integratie met Slack kun je rechtstreeks vanuit Dropbox materiaal delen naar Slack en materiaal vanuit Slack opslaan in Dropbox. Ondersteuning voor meerdere Slack-werkruimten is ook beschikbaar voor gebruikers met Slack Enterprise Grid.

Meer informatie over de integratie met Slack in ons helpcentrum

Dropbox Extensions Platform staat open voor alle ontwikkelaars

We hebben het Dropbox Extensions Platform opengesteld voor alle ontwikkelaars. Nu kan elke ontwikkelaar Extensions in een app inbouwen, zodat Dropbox-gebruikers workflows kunnen activeren vanuit hun bestanden.

Meer informatie over het Dropbox Extensions Platform op het Dropbox.Tech-blog

Juni 2020

Belangrijke cijfers op het dashboard Inzichten

Het dashboard Inzichten heeft een nieuw gedeelte, genaamd Belangrijke cijfers. Beheerders kunnen in dit gedeelte gebruikersactiviteiten zien die mogelijk aandacht nodig hebben, zoals gedeelde links die zonder wachtwoord of vervaldatum zijn gemaakt.

Meer informatie over het dashboard Inzichten in ons helpcentrum

Uitnodigingslink voor teams

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen nieuwe leden nu uitnodigen door een link te sturen, zonder dat ze hiervoor het e‑mailadres van die leden nodig hebben. De link kan worden gedeeld in Slack en biedt beheerders niet alleen de mogelijkheid om een groot aantal nieuwe teamleden in één keer toe te voegen, maar ook om inzicht te krijgen in het gebruik van de link. Daarnaast kan de uitnodigingslink voor teams worden gedeeld met teamleden, zodat ook zij nieuwe gebruikers kunnen uitnodigen.

Meer informatie over de uitnodigingslink voor teams in ons helpcentrum

Eenvoudiger gebruikerslicenties accepteren

Nieuwe gebruikers die worden uitgenodigd voor een Dropbox Business-team worden nu automatisch toegevoegd. Gebruikers hoeven niet zelf hun e‑mailuitnodiging te accepteren, maar moeten nog wel akkoord gaan met onze servicevoorwaarden wanneer ze zich voor het eerst aanmelden.

Deze functie is van toepassing op gebruikers die onlangs zijn uitgenodigd voor een Dropbox Business Advanced-, Education- of Enterprise-team met een geverifieerd domein en verplichte eenmalige aanmelding.

Meer informatie over het uitnodigen van gebruikers voor een Dropbox Business-team in ons helpcentrum

Toegang tot Dropbox-bestanden in Jira

Met de nieuwe Smart Link-slashopdracht (/dropbox) in Jira kun je snel Dropbox-bestanden vinden en invoegen in je editor.

Meer informatie over de slimme link '/dropbox' in het Atlassian Community-blog

Maart 2020

Dashboard Inzichten

Met het dashboard Inzichten kunnen alle Dropbox Business-beheerders nu eenvoudig gebeurtenissen in hun implementaties beoordelen en erop reageren. Het vernieuwde dashboard Inzichten biedt een handig overzicht van belangrijke gebruikersactiviteiten, zoals het gebruik van opslagruimte, gegevens over de samenwerking en informatie over delen. Beheerders kunnen aan de hand van deze informatie het team effectiever beheren.

Meer informatie over het dashboard Inzichten vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor premium support

Teams van elke omvang kunnen nu betere support, hulp en aanbiedingen krijgen. Onze add-on voor premium support biedt 24/7 telefonische support, trainingssessies voor nieuwe en bestaande functies, een reactietijd van één uur en continue updates over bedrijfskritieke tickets. Premium support is momenteel alleen beschikbaar in het Engels voor Dropbox Business-accounts met een Standard-, Advanced- of Enterprise-abonnement.

Meer informatie over premium support vind je in ons helpcentrum.

Dropbox Terugdraaien beschikbaar voor alle teams

Beheerders kunnen nu materiaal van het team terugzetten naar een eerder tijdstip met Dropbox Terugdraaien. Met deze functie kunnen bestanden en mappen van het team heel eenvoudig tot 180 dagen worden teruggedraaid, zodat het team in geval van nood snel weer aan het werk kan. Dropbox Terugdraaien is beschikbaar voor teams met alle Dropbox Business- en Education-abonnementen.

Meer informatie over terugdraaien vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor gegevensbeheer

Met onze nieuwe add-on voor gegevensbeheer kunnen IT-beheerders hun Dropbox Business-teams een uitgebreide versiegeschiedenis bieden plus de mogelijkheid om wettelijke bewaarplichten in te stellen. Dankzij de uitgebreide versiegeschiedenis kunnen teams elk bewerkt of verwijderd bestand van de afgelopen 10 jaar terugzetten. En dat betekent ook dat alle versies van niet-verwijderde bestanden maximaal 10 jaar lang beschikbaar blijven voor controle- en nalevingsvereisten. Beheerders kunnen met de functie voor wettelijke bewaarplichten al het materiaal bekijken en exporteren dat door een bepaald lid is gemaakt. Een lid waarvoor een wettelijke bewaarplicht is ingesteld, kan gewoon bestanden maken, bewerken en verwijderen, maar wordt niet op de hoogte gesteld van de bewaarplicht.

Meer informatie over wettelijke bewaarplichten en de uitgebreide versiegeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername

Beheerders van Business-teams met een Enterprise-abonnement kunnen nu een e‑mailmelding instellen om individuele Dropbox-gebruikers binnen het bedrijf over te zetten naar het teamaccount. Deze individuele gebruikers kunnen via de e‑mail kiezen of ze lid willen worden van het bedrijfsaccount of dat ze het e‑mailadres van hun bestaande Dropbox-account willen wijzigen in een persoonlijk e‑mailadres. Beheerders kunnen zelf een bericht toevoegen, de e‑mail een onbeperkt aantal keer verzenden en controleren wanneer de e‑mail voor het laatst is verzonden.

Meer informatie over interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername vind je in ons helpcentrum.

Instellingen van de bedrijfsconsole vergrendelen

Bedrijfsbeheerders die toezicht houden op meerdere Dropbox Business-implementaties kunnen nu bedrijfskritieke instellingen voor de hele organisatie vergrendelen, zodat individuele instellingen niet door teambeheerders kunnen worden gewijzigd. Naast elke instelling staat nu een slotpictogram dat bedrijfsbeheerders kunnen gebruiken om te voorkomen dat teambeheerders de instelling aanpassen voor hun team.

Meer informatie over het vergrendelen van de instellingen van de bedrijfsconsole vind je in ons helpcentrum.

Opmerking: De hierboven beschreven producten of functies zijn mogelijk nog niet uitgebracht. Dit betekent dat de timing en exacte werking van deze producten of functies kunnen afwijken van wat hier staat vermeld. We kunnen ook niet garanderen dat deze producten of functies voor jou of in je eigen taal beschikbaar zijn. De beslissing om onze services aan te schaffen, moet worden genomen op basis van de functies die momenteel beschikbaar zijn.

gloeilamp Andere beheerders ontmoeten

Wil je leren van andere beheerders en zien hoe zij Dropbox gebruiken? Kijk eens rond in de beheerderslounge!