Nieuwe functies en updates van Dropbox

Dit artikel bevat informatie over de nieuwste functies voor eindgebruikers en beheerders.

Juni 2020

Synchronisatiewachtrij

Via het Dropbox-pictogram in het Windows-systeemvak of de macOS-menubalk heb je nu toegang tot de synchronisatiewachtrij met informatie over je bestandsoverdrachten. De synchronisatiewachtrij toont de individuele voortgang van alle bestanden die momenteel worden gesynchroniseerd. Ook kun je hier belangrijke bestanden prioriteit geven, zodat ze sneller worden gesynchroniseerd.

Ondersteuning voor grotere uploads in bestandsaanvragen

Bestandsaanvragen die zijn gemaakt door gebruikers van Dropbox Enterprise bieden nu ondersteuning voor uploads van maar liefst 250 GB, een stijging van 100 GB per bestand ten opzichte van de vorige limiet.

Meer informatie over bestandsaanvragen in ons helpcentrum

Toegang tot Dropbox-bestanden in Jira

Met de nieuwe Smart Link-slashopdracht (/dropbox) in Jira kun je snel Dropbox-bestanden vinden en invoegen in je editor.

Gedeelde bestanden uit Slack opslaan in Dropbox

Gebruikers die hun Slack- en Dropbox-accounts hebben gekoppeld, kunnen bestandsbijlagen die in Slack zijn gedeeld nu rechtstreeks opslaan in Dropbox.

Meer informatie over het gebruik van Slack met Dropbox op onze integratiepagina

Belangrijke cijfers op het dashboard Inzichten

Het dashboard Inzichten heeft een nieuw gedeelte, genaamd Belangrijke cijfers. Beheerders kunnen in dit gedeelte gebruikersactiviteiten zien die mogelijk aandacht nodig hebben, zoals gedeelde links die zonder wachtwoord of vervaldatum zijn gemaakt.

Eenvoudiger gebruikerslicenties accepteren

Nieuwe gebruikers die worden uitgenodigd voor een Dropbox Business-team worden nu automatisch toegevoegd. Gebruikers hoeven niet zelf hun e‑mailuitnodiging te accepteren, maar moeten nog wel akkoord gaan met onze servicevoorwaarden wanneer ze zich voor het eerst aanmelden.

Deze functie is van toepassing op gebruikers die onlangs zijn uitgenodigd voor een Dropbox Business Advanced-, Education- of Enterprise-team met een geverifieerd domein en verplichte eenmalige aanmelding.

Meer informatie over het uitnodigen van gebruikers voor een Dropbox Business-team in ons helpcentrum

Uitnodigingslink voor teams

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen nieuwe leden nu uitnodigen door een link te sturen, zonder dat ze hiervoor het e‑mailadres van die leden nodig hebben. De link kan worden gedeeld in Slack en biedt beheerders niet alleen de mogelijkheid om een groot aantal nieuwe teamleden in één keer toe te voegen, maar ook om inzicht te krijgen in het gebruik van de link. Daarnaast kan de uitnodigingslink voor teams worden gedeeld met teamleden, zodat ook zij nieuwe gebruikers kunnen uitnodigen.

Mei 2020

Updates voor media-integraties

Met deze nieuwe en bijgewerkte integraties kun je je Dropbox-materiaal gemakkelijk overbrengen naar de tools die je elke dag gebruikt:

• Draag sneller bestanden over met FileCatalyst
  • Werk samen aan Adobe Creative Cloud-materiaal met CI HUB
  • Gebruik het op AI gebaseerde Curio-platform van GrayMeta voor het ontgrendelen van materiaalgegevens en de Iris-player van GrayMeta voor kwaliteitscontrole en samenwerking
  • Stroomlijn feedback met Wipster
  • Breng automatische transcripties over naar Adobe Premiere Pro met ascribe.ai van axle ai
  • Voeg Dropbox-materiaal toe aan je socialemediaberichten met Sprout Social
  • Beheer mediabestanden op de set en in postproductie met Kyno van Lesspain Software

Meer informatie over deze media-integraties vind je in ons blog.

Twee nieuwe functies toegevoegd aan Trello-integratie

Dankzij een nog nauwere integratie met Trello blijf je via Dropbox op de hoogte van je projecten en krijg je nuttige context bij je materiaal. Je kunt nu updates van Trello-projecten bekijken in je Dropbox-activiteitenfeed. En je ziet nu ook voorbeeldweergaven van Dropbox-bestanden in opmerkingen die zijn toegevoegd aan Trello-kaarten.

Dropbox_Trello-Integration-Still-Images

Virtuele trainingen voor thuiswerktools

In onze gratis live trainingen wordt uitgelegd hoe je vanuit huis kunt werken. Ontdek hoe je met de desktopapp en de mobiele apps van Dropbox je bestanden beheert en samenwerkt met collega's op verschillende locaties. De stapsgewijze begeleiding en live vraag- en antwoordsessies bieden alle hulp en training die je nodig hebt om je werk gedaan te krijgen.

Dropbox verkennen en registreren voor een gratis virtuele training

Het State of Collaboration-rapport van Dropbox

Dropbox heeft samen met onderzoeksbureau Vanson Bourne het eerste wereldwijde rapport over samenwerking gemaakt. Download het rapport als je interesse hebt in de volgende informatie:

• Hoe organisaties samenwerken in de VS, Australië, Frankrijk, Duitsland en het VK
  • Met welke uitdagingen organisaties worden geconfronteerd en welke verbeteringen nodig zijn om meer omzet te genereren

Vorige aankondigingen van nieuwe functies

Maart 2020

Updates voor de integratie met Zoom

Opnamen en transcripten van Zoom-vergaderingen kun je nu eenvoudig rechtstreeks opslaan in Dropbox vanuit de nieuwe desktopapp. De opnamen worden opgeslagen als MP4-bestanden en de transcripties worden opgeslagen in VTT-indeling en geïndexeerd. Dankzij deze indexering kun je een onderwerp makkelijk terugvinden door te zoeken op een woord of begrip dat ter sprake is gekomen tijdens de vergadering. Ook kun je nu rechtstreeks vanuit Dropbox onmiddellijk een vergadering starten met de krachtige Zoom-functie voor instant meetings.

Meer informatie over de Zoom-integratie in ons helpcentrum

Automatisch ruimte vrijmaken op de harde schijf

Onze ruimtebesparende functie voor de harde schijf is nu beschikbaar voor alle Dropbox Business-teams. Teamleden kunnen nu inactieve bestanden automatisch van hun computer naar de cloud laten verplaatsen. Deze verplaatste bestanden worden dan nog steeds op je computer weergegeven, maar nemen maar een fractie van de oorspronkelijke ruimte op de harde schijf in beslag. En als je zo'n bestand later toch weer nodig hebt, kun je er eenvoudig op dubbelklikken om het meteen te downloaden.

Meer informatie over het automatisch besparen van ruimte vind je in ons helpcentrum.

Nieuw in de Dropbox-app: persoonspagina's

De Dropbox-app biedt nu persoonspagina's die automatisch worden gemaakt voor de teamleden met wie je het meest samenwerkt. Op een persoonspagina kun je zien aan welke bestanden jij en je teamgenoot samenwerken en welke bewerkingen je teamgenoot onlangs heeft uitgevoerd. Zo kun je de draad van het werk sneller weer oppakken.

Meer informatie over persoonspagina's vind je in ons helpcentrum.

Vergrendeling van gedeelde bestanden

Er is een nieuwe functie voor bestandsvergrendeling beschikbaar voor Dropbox Business. Wanneer je een bestand vergrendelt, kunnen anderen die toegang tot het bestand hebben niet tegelijk met jou bewerkingen uitvoeren. Ze kunnen het bestand wel bekijken, delen en er opmerkingen aan toevoegen. Als deze gebruikers toegang nodig hebben, kunnen ze op een knop klikken om een melding naar de oorspronkelijke gebruiker te sturen met het verzoek om het bestand te ontgrendelen. Beheerders kunnen bestanden ook ontgrendelen vanuit de beheerconsole.

Meer informatie over bestandsvergrendeling vind je in ons helpcentrum.

Dashboard Inzichten

Met het dashboard Inzichten kunnen alle Dropbox Business-beheerders nu eenvoudig gebeurtenissen in hun implementaties beoordelen en erop reageren. Het vernieuwde dashboard Inzichten biedt een handig overzicht van belangrijke gebruikersactiviteiten, zoals het gebruik van opslagruimte, gegevens over de samenwerking en informatie over delen. Beheerders kunnen aan de hand van deze informatie het team effectiever beheren.

Meer informatie over het dashboard Inzichten vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor premium support

Teams van elke omvang kunnen nu betere support, hulp en aanbiedingen krijgen. Onze add-on voor premium support biedt 24/7 telefonische support, trainingssessies voor nieuwe en bestaande functies, een reactietijd van één uur en continue updates over bedrijfskritieke tickets. Premium support is momenteel alleen beschikbaar in het Engels voor Dropbox Business-accounts met een Standard-, Advanced- of Enterprise-abonnement.

Meer informatie over premium support vind je in ons helpcentrum.

Dropbox Terugdraaien beschikbaar voor alle teams

Beheerders kunnen nu materiaal van het team terugzetten naar een eerder tijdstip met Dropbox Terugdraaien. Met deze functie kunnen bestanden en mappen van het team heel eenvoudig tot 180 dagen worden teruggedraaid, zodat het team in geval van nood snel weer aan het werk kan. Dropbox Terugdraaien is beschikbaar voor teams met alle Dropbox Business- en Education-abonnementen.

Meer informatie over terugdraaien vind je in ons helpcentrum.

Mapgeschiedenis

Je kunt nu in het venster met de mapgeschiedenis alle acties zien die zijn uitgevoerd in een specifieke map of de submappen van die map. In dit nieuwe venster kun je bijhouden wanneer iemand een bestand uit de map verplaatst, bewerkt, toevoegt, verwijdert of een andere naam geeft. Voor de meeste gebruikers is een mapgeschiedenis van maximaal 180 dagen beschikbaar. Accounts met een uitgebreide versiegeschiedenis hebben maximaal 10 jaar toegang tot de mapgeschiedenis.

Meer informatie over de mapgeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Uitgelichte zoekresultaten

De zoekresultaten in Dropbox tonen nu tekstfragmenten uit elk bestand waarin de zoekterm voorkomt. Zo kun je snel het materiaal vinden waar je naar op zoek bent. De functie voor uitgelichte zoekresultaten is beschikbaar voor het Plus-, Professional- en Business-abonnement.

Meer informatie over het zoeken van bestanden vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor gegevensbeheer

Met onze nieuwe add-on voor gegevensbeheer kunnen IT-beheerders hun Dropbox Business-teams een uitgebreide versiegeschiedenis bieden plus de mogelijkheid om wettelijke bewaarplichten in te stellen. Dankzij de uitgebreide versiegeschiedenis kunnen teams elk bewerkt of verwijderd bestand van de afgelopen 10 jaar terugzetten. En dat betekent ook dat alle versies van niet-verwijderde bestanden maximaal 10 jaar lang beschikbaar blijven voor controle- en nalevingsvereisten. Beheerders kunnen met de functie voor wettelijke bewaarplichten al het materiaal bekijken en exporteren dat door een bepaald lid is gemaakt. Een lid waarvoor een wettelijke bewaarplicht is ingesteld, kan gewoon bestanden maken, bewerken en verwijderen, maar wordt niet op de hoogte gesteld van de bewaarplicht.

Meer informatie over wettelijke bewaarplichten en de uitgebreide versiegeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername

Beheerders van Business-teams met een Enterprise-abonnement kunnen nu een e‑mailmelding instellen om individuele Dropbox-gebruikers binnen het bedrijf over te zetten naar het teamaccount. Deze individuele gebruikers kunnen via de e‑mail kiezen of ze lid willen worden van het bedrijfsaccount of dat ze het e‑mailadres van hun bestaande Dropbox-account willen wijzigen in een persoonlijk e‑mailadres. Beheerders kunnen zelf een bericht toevoegen, de e‑mail een onbeperkt aantal keer verzenden en controleren wanneer de e‑mail voor het laatst is verzonden.

Meer informatie over interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername vind je in ons helpcentrum.

Instellingen van de bedrijfsconsole vergrendelen

Bedrijfsbeheerders die toezicht houden op meerdere Dropbox Business-implementaties kunnen nu bedrijfskritieke instellingen voor de hele organisatie vergrendelen, zodat individuele instellingen niet door teambeheerders kunnen worden gewijzigd. Naast elke instelling staat nu een slotpictogram dat bedrijfsbeheerders kunnen gebruiken om te voorkomen dat teambeheerders de instelling aanpassen voor hun team.

Meer informatie over het vergrendelen van de instellingen van de bedrijfsconsole vind je in ons helpcentrum.

Opmerking: De hierboven beschreven producten of functies zijn mogelijk nog niet uitgebracht. Dit betekent dat de timing en exacte werking van deze producten of functies kunnen afwijken van wat hier staat vermeld. We kunnen ook niet garanderen dat deze producten of functies voor jou of in je eigen taal beschikbaar zijn. De beslissing om onze services aan te schaffen, moet worden genomen op basis van de functies die momenteel beschikbaar zijn.

gloeilamp Ideeën zijn van harte welkom

Heb je een goed idee voor een nieuwe Dropbox-functie? Deel het met ons!

Juni 2020

Ondersteuning voor grotere uploads in bestandsaanvragen

Bestandsaanvragen die zijn gemaakt door gebruikers van Dropbox Enterprise bieden nu ondersteuning voor uploads van maar liefst 250 GB, een stijging van 100 GB per bestand ten opzichte van de vorige limiet.

Meer informatie over bestandsaanvragen in ons helpcentrum

Synchronisatiewachtrij

Via het Dropbox-pictogram in het Windows-systeemvak of de macOS-menubalk heb je nu toegang tot de synchronisatiewachtrij met informatie over je bestandsoverdrachten. De synchronisatiewachtrij toont de individuele voortgang van alle bestanden die momenteel worden gesynchroniseerd. Ook kun je hier belangrijke bestanden prioriteit geven, zodat ze sneller worden gesynchroniseerd.

Gedeelde bestanden uit Slack opslaan in Dropbox

Gebruikers die hun Slack- en Dropbox-accounts hebben gekoppeld, kunnen bestandsbijlagen die in Slack zijn gedeeld nu rechtstreeks opslaan in Dropbox.

Meer informatie over het gebruik van Slack met Dropbox op onze integratiepagina

Mei 2020

Updates voor media-integraties

Met deze nieuwe en bijgewerkte integraties kun je je Dropbox-materiaal gemakkelijk overbrengen naar de tools die je elke dag gebruikt:

• Draag sneller bestanden over met FileCatalyst
  • Werk samen aan Adobe Creative Cloud-materiaal met CI HUB
  • Gebruik het op AI gebaseerde Curio-platform van GrayMeta voor het ontgrendelen van materiaalgegevens en de Iris-player van GrayMeta voor kwaliteitscontrole en samenwerking
  • Stroomlijn feedback met Wipster
  • Breng automatische transcripties over naar Adobe Premiere Pro met ascribe.ai van axle ai
  • Voeg Dropbox-materiaal toe aan je socialemediaberichten met Sprout Social
  • Beheer mediabestanden op de set en in postproductie met Kyno van Lesspain Software

Meer informatie over deze media-integraties vind je in ons blog.

Twee nieuwe functies toegevoegd aan Trello-integratie

Dankzij een nog nauwere integratie met Trello blijf je via Dropbox op de hoogte van je projecten en krijg je nuttige context bij je materiaal. Je kunt nu updates van Trello-projecten bekijken in je Dropbox-activiteitenfeed. En je ziet nu ook voorbeeldweergaven van Dropbox-bestanden in opmerkingen die zijn toegevoegd aan Trello-kaarten.

Dropbox_Trello-Integration-Still-Images

Virtuele trainingen voor thuiswerktools

In onze gratis live trainingen wordt uitgelegd hoe je vanuit huis kunt werken. Ontdek hoe je met de desktopapp en de mobiele apps van Dropbox je bestanden beheert en samenwerkt met collega's op verschillende locaties. De stapsgewijze begeleiding en live vraag- en antwoordsessies bieden alle hulp en training die je nodig hebt om je werk gedaan te krijgen.

Dropbox verkennen en registreren voor een gratis virtuele training

Het State of Collaboration-rapport van Dropbox

Dropbox heeft samen met onderzoeksbureau Vanson Bourne het eerste wereldwijde rapport over samenwerking gemaakt. Download het rapport als je interesse hebt in de volgende informatie:

• Hoe organisaties samenwerken in de VS, Australië, Frankrijk, Duitsland en het VK
  • Met welke uitdagingen organisaties worden geconfronteerd en welke verbeteringen nodig zijn om meer omzet te genereren

Eerdere aankondigingen van functies voor eindgebruikers

Maart 2020

Updates voor de integratie met Zoom

Opnamen en transcripten van Zoom-vergaderingen kun je nu eenvoudig rechtstreeks opslaan in Dropbox vanuit de nieuwe desktopapp. De opnamen worden opgeslagen als MP4-bestanden en de transcripties worden opgeslagen in VTT-indeling en geïndexeerd. Dankzij deze indexering kun je een onderwerp makkelijk terugvinden door te zoeken op een woord of begrip dat ter sprake is gekomen tijdens de vergadering. Ook kun je nu rechtstreeks vanuit Dropbox onmiddellijk een vergadering starten met de krachtige Zoom-functie voor instant meetings.

Meer informatie over de Zoom-integratie in ons helpcentrum

Automatisch ruimte vrijmaken op de harde schijf

Onze ruimtebesparende functie voor de harde schijf is nu beschikbaar voor alle Dropbox Business-teams. Teamleden kunnen nu inactieve bestanden automatisch van hun computer naar de cloud laten verplaatsen. Deze verplaatste bestanden worden dan nog steeds op je computer weergegeven, maar nemen maar een fractie van de oorspronkelijke ruimte op de harde schijf in beslag. En als je zo'n bestand later toch weer nodig hebt, kun je er eenvoudig op dubbelklikken om het meteen te downloaden.

Meer informatie over het automatisch besparen van ruimte vind je in ons helpcentrum.

Nieuw in de Dropbox-app: persoonspagina's

De Dropbox-app biedt nu persoonspagina's die automatisch worden gemaakt voor de teamleden met wie je het meest samenwerkt. Op een persoonspagina kun je zien aan welke bestanden jij en je teamgenoot samenwerken en welke bewerkingen je teamgenoot onlangs heeft uitgevoerd. Zo kun je de draad van het werk sneller weer oppakken.

Meer informatie over persoonspagina's vind je in ons helpcentrum.

Vergrendeling van gedeelde bestanden

Er is een nieuwe functie voor bestandsvergrendeling beschikbaar voor Dropbox Business. Wanneer je een bestand vergrendelt, kunnen anderen die toegang tot het bestand hebben niet tegelijk met jou bewerkingen uitvoeren. Ze kunnen het bestand wel bekijken, delen en er opmerkingen aan toevoegen. Als deze gebruikers toegang nodig hebben, kunnen ze op een knop klikken om een melding naar de oorspronkelijke gebruiker te sturen met het verzoek om het bestand te ontgrendelen. Beheerders kunnen bestanden ook ontgrendelen vanuit de beheerconsole.

Meer informatie over bestandsvergrendeling vind je in ons helpcentrum.

Mapgeschiedenis

Je kunt nu in het venster met de mapgeschiedenis alle acties zien die zijn uitgevoerd in een specifieke map of de submappen van die map. In dit nieuwe venster kun je bijhouden wanneer iemand een bestand uit de map verplaatst, bewerkt, toevoegt, verwijdert of een andere naam geeft. Voor de meeste gebruikers is een mapgeschiedenis van maximaal 180 dagen beschikbaar. Accounts met een uitgebreide versiegeschiedenis hebben maximaal 10 jaar toegang tot de mapgeschiedenis.

Meer informatie over de mapgeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Uitgelichte zoekresultaten

De zoekresultaten in Dropbox tonen nu tekstfragmenten uit elk bestand waarin de zoekterm voorkomt. Zo kun je snel het materiaal vinden waar je naar op zoek bent. De functie voor uitgelichte zoekresultaten is beschikbaar voor het Plus-, Professional- en Business-abonnement.

Meer informatie over het zoeken van bestanden vind je in ons helpcentrum.

Opmerking: De hierboven beschreven producten of functies zijn mogelijk nog niet uitgebracht. Dit betekent dat de timing en exacte werking van deze producten of functies kunnen afwijken van wat hier staat vermeld. We kunnen ook niet garanderen dat deze producten of functies voor jou of in je eigen taal beschikbaar zijn. De beslissing om onze services aan te schaffen, moet worden genomen op basis van de functies die momenteel beschikbaar zijn.

gloeilamp Ideeën zijn van harte welkom

Heb je een goed idee voor een nieuwe Dropbox-functie? Deel het met ons!

Juni 2020

Belangrijke cijfers op het dashboard Inzichten

Het dashboard Inzichten heeft een nieuw gedeelte, genaamd Belangrijke cijfers. Beheerders kunnen in dit gedeelte gebruikersactiviteiten zien die mogelijk aandacht nodig hebben, zoals gedeelde links die zonder wachtwoord of vervaldatum zijn gemaakt.

Uitnodigingslink voor teams

Beheerders van Dropbox Business-teams kunnen nieuwe leden nu uitnodigen door een link te sturen, zonder dat ze hiervoor het e‑mailadres van die leden nodig hebben. De link kan worden gedeeld in Slack en biedt beheerders niet alleen de mogelijkheid om een groot aantal nieuwe teamleden in één keer toe te voegen, maar ook om inzicht te krijgen in het gebruik van de link. Daarnaast kan de uitnodigingslink voor teams worden gedeeld met teamleden, zodat ook zij nieuwe gebruikers kunnen uitnodigen.

Eenvoudiger gebruikerslicenties accepteren

Nieuwe gebruikers die worden uitgenodigd voor een Dropbox Business-team worden nu automatisch toegevoegd. Gebruikers hoeven niet zelf hun e‑mailuitnodiging te accepteren, maar moeten nog wel akkoord gaan met onze servicevoorwaarden wanneer ze zich voor het eerst aanmelden.

Deze functie is van toepassing op gebruikers die onlangs zijn uitgenodigd voor een Dropbox Business Advanced-, Education- of Enterprise-team met een geverifieerd domein en verplichte eenmalige aanmelding.

Meer informatie over het uitnodigen van gebruikers voor een Dropbox Business-team in ons helpcentrum

Toegang tot Dropbox-bestanden in Jira

Met de nieuwe Smart Link-slashopdracht (/dropbox) in Jira kun je snel Dropbox-bestanden vinden en invoegen in je editor.

Eerdere aankondigingen van functies voor beheerders

Maart 2020

Dashboard Inzichten

Met het dashboard Inzichten kunnen alle Dropbox Business-beheerders nu eenvoudig gebeurtenissen in hun implementaties beoordelen en erop reageren. Het vernieuwde dashboard Inzichten biedt een handig overzicht van belangrijke gebruikersactiviteiten, zoals het gebruik van opslagruimte, gegevens over de samenwerking en informatie over delen. Beheerders kunnen aan de hand van deze informatie het team effectiever beheren.

Meer informatie over het dashboard Inzichten vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor premium support

Teams van elke omvang kunnen nu betere support, hulp en aanbiedingen krijgen. Onze add-on voor premium support biedt 24/7 telefonische support, trainingssessies voor nieuwe en bestaande functies, een reactietijd van één uur en continue updates over bedrijfskritieke tickets. Premium support is momenteel alleen beschikbaar in het Engels voor Dropbox Business-accounts met een Standard-, Advanced- of Enterprise-abonnement.

Meer informatie over premium support vind je in ons helpcentrum.

Dropbox Terugdraaien beschikbaar voor alle teams

Beheerders kunnen nu materiaal van het team terugzetten naar een eerder tijdstip met Dropbox Terugdraaien. Met deze functie kunnen bestanden en mappen van het team heel eenvoudig tot 180 dagen worden teruggedraaid, zodat het team in geval van nood snel weer aan het werk kan. Dropbox Terugdraaien is beschikbaar voor teams met alle Dropbox Business- en Education-abonnementen.

Meer informatie over terugdraaien vind je in ons helpcentrum.

Add-on voor gegevensbeheer

Met onze nieuwe add-on voor gegevensbeheer kunnen IT-beheerders hun Dropbox Business-teams een uitgebreide versiegeschiedenis bieden plus de mogelijkheid om wettelijke bewaarplichten in te stellen. Dankzij de uitgebreide versiegeschiedenis kunnen teams elk bewerkt of verwijderd bestand van de afgelopen 10 jaar terugzetten. En dat betekent ook dat alle versies van niet-verwijderde bestanden maximaal 10 jaar lang beschikbaar blijven voor controle- en nalevingsvereisten. Beheerders kunnen met de functie voor wettelijke bewaarplichten al het materiaal bekijken en exporteren dat door een bepaald lid is gemaakt. Een lid waarvoor een wettelijke bewaarplicht is ingesteld, kan gewoon bestanden maken, bewerken en verwijderen, maar wordt niet op de hoogte gesteld van de bewaarplicht.

Meer informatie over wettelijke bewaarplichten en de uitgebreide versiegeschiedenis vind je in ons helpcentrum.

Interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername

Beheerders van Business-teams met een Enterprise-abonnement kunnen nu een e‑mailmelding instellen om individuele Dropbox-gebruikers binnen het bedrijf over te zetten naar het teamaccount. Deze individuele gebruikers kunnen via de e‑mail kiezen of ze lid willen worden van het bedrijfsaccount of dat ze het e‑mailadres van hun bestaande Dropbox-account willen wijzigen in een persoonlijk e‑mailadres. Beheerders kunnen zelf een bericht toevoegen, de e‑mail een onbeperkt aantal keer verzenden en controleren wanneer de e‑mail voor het laatst is verzonden.

Meer informatie over interactieve e‑mailmeldingen voor accountovername vind je in ons helpcentrum.

Instellingen van de bedrijfsconsole vergrendelen

Bedrijfsbeheerders die toezicht houden op meerdere Dropbox Business-implementaties kunnen nu bedrijfskritieke instellingen voor de hele organisatie vergrendelen, zodat individuele instellingen niet door teambeheerders kunnen worden gewijzigd. Naast elke instelling staat nu een slotpictogram dat bedrijfsbeheerders kunnen gebruiken om te voorkomen dat teambeheerders de instelling aanpassen voor hun team.

Meer informatie over het vergrendelen van de instellingen van de bedrijfsconsole vind je in ons helpcentrum.

Opmerking: De hierboven beschreven producten of functies zijn mogelijk nog niet uitgebracht. Dit betekent dat de timing en exacte werking van deze producten of functies kunnen afwijken van wat hier staat vermeld. We kunnen ook niet garanderen dat deze producten of functies voor jou of in je eigen taal beschikbaar zijn. De beslissing om onze services aan te schaffen, moet worden genomen op basis van de functies die momenteel beschikbaar zijn.

gloeilamp Andere beheerders ontmoeten

Wil je leren van andere beheerders en zien hoe zij Dropbox gebruiken? Kijk eens rond in de beheerderslounge!