Overstappen naar de nieuwe Dropbox

De vernieuwde Dropbox bestaat uit één werkruimte waarin je al je materiaal kunt ordenen, je tools kunt koppelen en iedereen in je team bij elkaar kunt brengen. Deze Dropbox omvat een nieuwe desktopapp, een nieuwe manier om je materiaal te ordenen genaamd Dropbox Spaces, en slimmere functies en integratie van tools, zodat je sneller kunt werken. Laten we eens kijken naar wat er is veranderd en hoe de desktopapp er nu uitziet.

Maak kennis met de nieuwe Dropbox-desktopapp

Stap 1

Breng je mappen tot leven met Spaces

Stap 2

Integreer tools in je nieuwe werkruimte

Stap 3

1. Maak kennis met de nieuwe Dropbox-desktopapp

Wanneer je met je team overstapt naar de nieuwe Dropbox-desktopapp, zie je nog steeds het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk en de Dropbox-map in Verkenner (Windows) of Finder (Mac), precies zoals voorheen. Maar je hebt nu ook een speciale desktopapp. Je opent de app door Dropbox te openen. Het pictogram wordt weergegeven op de taakbalk (Windows) of in het Dock (Mac).  Je ziet ook dat er slimme functies zijn toegevoegd aan Dropbox in het systeemvak of de menubalk, in het tabblad Voor jou.

Pijl-rechts Meer informatie over de nieuwe Dropbox-desktopapp

In de nieuwe versie zie je Dropbox in Verkenner en Finder (links), Dropbox in je systeemvak/menubalk (rechts) en een nieuwe Dropbox-desktopapp (midden).

gloeilampVeelgestelde vragen over de desktopapp

Worden mijn bestanden in de nieuwe Dropbox op een andere manier gesynchroniseerd?

In de nieuwe Dropbox verandert er niets aan de manier waarop je bestanden worden gesynchroniseerd tussen je Dropbox-account en je computer. De synchronisatie verloopt nog net als voorheen.

Kan ik me afmelden voor de nieuwe desktopapp?

Als je de nieuwe desktopapp gaat gebruiken, kun je je er niet meer voor afmelden. Je kunt de Dropbox-map echter precies zo blijven gebruiken als je gewend bent en je kunt zelfs je instellingen wijzigen, zodat je gewoon je mappen kunt blijven openen in Finder of Verkenner in plaats van de nieuwe app.

Voor beheerders: kunnen beheerders bijhouden of bepalen wie de nieuwe desktopapp gebruikt?

Op dit moment is er geen centrale plek waar beheerders kunnen volgen of bepalen wie in hun team de nieuwe desktopapp gebruikt.

Gebruikt de nieuwe desktopapp meer CPU of RAM?

De nieuwe desktopapp kan meer CPU en RAM verbruiken, maar de minimale Dropbox-systeemvereisten voor de desktopapp zijn niet gewijzigd. Mocht je problemen hebben, neem dan contact op met Support.

Is de nieuwe desktopapp beschikbaar voor Linux?

De nieuwe Dropbox-desktopapp is niet beschikbaar voor Linux.

Kun je de volgorde van de mappen met ster wijzigen of voorgestelde mensen kiezen?

De suggesties in de lijsten Voorgestelde personen en Mappen met ster links in de nieuwe desktopapp worden bepaald door je accountactiviteit. Je kunt de prioriteit van mappen met ster niet wijzigen en zelf geen voorgestelde personen kiezen.

Kan ik de opmaak, dichtheid of kolombreedte van de nieuwe desktopapp wijzigen?

Je kunt momenteel de opties voor dichtheid, opmaak of kolombreedte niet wijzigen in de nieuwe desktopapp, maar we werken eraan voor een toekomstige release.

Kan ik teammappen maken in de nieuwe desktopapp?

Je kunt geen teammappen of Dropbox-groepen maken in de nieuwe desktopapp. Je kunt die alleen maken vanuit je account op dropbox.com.

2. Breng je mappen tot leven met Spaces

In de nieuwe Dropbox-desktop zie je bovenaan elke map een ruimte waar je extra functies kunt toevoegen, zoals een tekstbeschrijving van de map, vastgemaakte bestanden en mappen, links en lijsten (om er slechts een paar te noemen). Wanneer je in die ruimte typt en een van deze functies toevoegt, wordt de map een dynamische werkomgeving die een Dropbox Space wordt genoemd.

Pijl-rechts Meer informatie over Dropbox Spaces

Klik op de ruimte bovenaan de map om extra functies toe te voegen, zoals tekst, vastgemaakte bestanden en mappen, en links.

gloeilampVeelgestelde vragen over Spaces

Hoe verandert een map in een Dropbox Space?

Een Dropbox Space is hoe we een map noemen nadat deze extra functies (zoals lijsten) eraan zijn toegevoegd. Spaces hebben exact dezelfde mogelijkheden als mappen en je kunt elk type map veranderen in een Space. Je kunt op elk gewenst moment de functies verwijderen die van de map een Space hebben gemaakt.

Hoe werken Spaces voor mensen die geen Dropbox hebben?

Een Space heeft exact dezelfde weergave- en bewerkingsmachtigingen als toen het een map was. Als je een Space deelt met iemand die niet de nieuwe Dropbox gebruikt, kan hij de Space bekijken op dropbox.com, maar om de Space te bewerken is de nieuwe Dropbox nodig.

Kan ik wijzigingen in een Dropbox Space ongedaan maken?

Er is momenteel geen manier om je Space terug te zetten naar een oudere versie of om functies op te halen van een Space die je hebt verwijderd. Maar je kunt dit laten doen als je contact opneem met Support.

Worden Dropbox Spaces weergegeven in Finder?

Dropbox Spaces zijn alleen zichtbaar in de Dropbox-desktopapp en op dropbox.com. Ze worden niet weergegeven in Finder.

Kan ik opmerkingen in een Dropbox Space uitschakelen?

Net als in een map kunnen opmerkingen die in je Dropbox Space worden geplaatst, worden bekeken in de desktopapp en op dropbox.com. Er is op dit moment geen manier om opmerkingen uit te schakelen.

3. Integreer al je tools in je nieuwe werkruimte

De nieuwe Dropbox kan naadloos worden geïntegreerd met alle tools die je team dagelijks gebruikt, zoals Slack, Zoom, Google Documenten/Spreadheets/Presentaties en Microsoft Office. Met deze nieuwe integraties houd je je projecten aan de gang en je werk gefocust.

sleutel Werk sneller dankzij snelle toegang tot apps

In de nieuwe desktopapp en op dropbox.com kun je een voorbeeld van een willekeurig type bestand bekijken voordat je dit opent in de app. Klik vervolgens op de knop Openen om het bestand te openen in een beschikbare app, zowel online als op je computer. Klik in de een map of Space op de knop Maken en je kunt rechtstreeks in Dropbox bestanden maken met Google Documenten/Spreadsheets/Presentaties en Microsoft Office Word/Excel/PowerPoint. Zo ben je minder tijd kwijt met het schakelen tussen apps en het zoeken naar bestanden.

Pijl-rechts Meer informatie over het openen en bewerken van bestanden in andere apps

Pijl-rechts Meer informatie over het maken van bestanden in Google Documenten / Spreadsheets / Presentaties vanuit Dropbox

sleutel Zet al je vergaderingen, agenda's en bestanden bij elkaar op één plek

Nadat je je Google- of Outlook-agenda hebt gekoppeld, suggereren de nieuwe functies in het systeemvak of op de menubalk op intelligente wijze bestanden voor je komende vergadering. Je kunt vanaf hier ook deelnemen aan je vergaderingen en bestanden toevoegen aan je komende vergaderingen.

Pijl-rechts Meer informatie over het gebruiken van je agenda's en vergaderingen met Dropbox

sleutel Blijf gefocust dankzij handige integraties

Nadat je Slack en Zoom hebt gekoppeld, kun je vanaf dropbox.com mensen in Slack berichten sturen en Slack-activiteit in bestanden bekijken gewoon vanuit de voorbeeldweergave. Op dropbox.com kun je bestanden in Zoom presenteren, berichten sturen naar mensen in Zoom, activiteit bekijken over Zoom-vergaderingen en Zoom-vergaderingen maken en eraan deelnemen, gewoon vanuit een bestandsvoorbeeld.

Pijl-rechts Meer informatie over de nieuwe integratie van Dropbox en Slack

Pijl-rechts Meer informatie over de nieuwe integratie van Dropbox en Zoom

Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk om deel te nemen aan je vergadering en de voorgestelde bestanden te bekijken.

gloeilampVeelgestelde vragen over de integratie van tools

Kan ik integraties uitschakelen?

Dropbox-teambeheerders kunnen integraties in- en uitschakelen voor hun hele team

Individuele teamleden kunnen integraties ook zelf in- en uitschakelen in het tabblad Gekoppelde apps van hun instellingen.

Opmerking: Als een teamlid zelf al een koppeling met een app of extensie tot stand heeft gebracht, wordt deze koppeling niet ongedaan gemaakt door deze optie uit te schakelen. Je voorkomt hiermee alleen dat teamleden die de koppeling nog niet tot stand hebben gebracht, dit in de toekomst nog kunnen doen. Omgekeerd wordt de koppeling ook niet voor alle teamleden automatisch tot stand gebracht als je deze optie inschakelt. Je biedt hen hiermee alleen de mogelijkheid om in de toekomst de koppeling tot stand te brengen.

Wat is er nodig om de Outlook-agenda te integreren?

Er moet een koppeling met elke app in je instellingen zijn om de integraties te zien in Dropbox. Dit geldt ook voor Slack, Zoom en integraties met agenda's/vergaderingen.

Voor de integratie van Outlook-agenda heb je een geldig Office 365-abonnement nodig waarvoor OAuth 2.0-aanmelding is ingeschakeld.

Kan ik Office Online-bestanden openen vanuit de nieuwe desktopapp?

Je kunt momenteel geen bestanden in Office Online openen vanuit de nieuwe desktopapp, maar je kunt ze wel openen in Microsoft Word, Excel of Powerpoint op je computer.

Heeft mijn team licenties nodig voor de integraties?

Elk teamlid heeft een Office 365-licentie nodig om Microsoft-bestanden te maken en een GSuite-licentie om Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties te maken vanuit de nieuwe desktopapp.

Welke typen bestanden kan ik in de nieuwe desktopapp bekijken in de voorbeeldweergave?

Niet alle bestanden die kunnen worden weergegeven in een volledige voorbeeldweergave op dropbox.com, kunnen ook in de nieuwe desktopapp worden weergegeven in de voorbeeldweergave. Hier is een volledige lijst van wat wel of niet kan worden weergegeven in de voorbeeldweergave. (Alles met een ** in deze lijst kan alleen op dropbox.com en niet in de desktopapp worden bekeken in de voorbeeldweergave.) Wanneer je een bestand wilt bekijken dat je op de desktopapp niet kunt weergeven in de voorbeeldweergave, open je het bestand in een app of op dropbox.com.

Kan ik Paper-documenten maken in de nieuwe desktopapp?

Je kunt Dropbox Paper-bestanden maken in de de nieuwe Dropbox, en ook in de app. Het is mogelijk dat je team de 2020-release van Dropbox Paper gebruikt, waarmee je Paper-documenten bij je andere bestanden en mappen kunt opslaan in je Dropbox-mappen op dropbox.com. Heeft je team deze release niet, dan worden Paper-documenten afzonderlijk opgeslagen op paper.dropbox.com.

Worden Slack-opmerkingen weergegeven in voorbeeldweergaven?

Slack-opmerkingen worden momenteel niet weergegeven in voorbeeldweergaven.

Word een expert in de nieuwe Dropbox

Dropbox biedt gratis scholing om je te helpen focussen op het werk dat ertoe doet. We hebben live trainingen, zelfgestuurde cursussen, videozelfstudies en startershandleidingen. Het is maar waar je de voorkeur aan geeft.

keuzevak met vinkje Bekijk onze startershandleidingen

Ga binnen vijf minuten aan de slag met Dropbox. Kies uit de handleiding voor teambeheerders of de handleiding voor teamleden

keuzevak met vinkje Bekijk een videozelfstudie

In onze videozelfstudies laten we je zien hoe de Dropbox-functies werken en hoe je problemen kunt oplossen.

keuzevak met vinkje Registreer je voor een trainingsessie

Heb je vragen die moeten worden beantwoord? Registreer je voor een gratis, online trainingsessie met een live instructeur.

keuzevak met vinkje Volg een zelfgestuurde cursus

Krijg Dropbox in je eigen tempo onder de knie met korte videocursussen.

keuzevak met vinkje Word lid van de community

Stel vragen en praat met andere gebruikers in onze Dropbox-community