Videozelfstudies voor Dropbox

We hebben tientallen videozelfstudies die je helpen snel de functies van Dropbox te gebruiken en problemen op te lossen. Elke video heeft een bijbehorende zelfgestuurde cursus als je meer informatie wilt. Kies een video uit de lijst hieronder om aan de slag te gaan.

Gedeelten in dit artikel:

Videozelfstudies over het opslaan van bestanden in Dropbox

Materiaal opslaan in Dropbox

Het is nog nooit zo makkelijk geweest om je materiaal op te slaan in Dropbox. Leer hoe je je materiaal opslaat en opent op meerdere apparaten.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het delen van Dropbox-bestanden of -mappen

Delen via de desktopapp

Je kunt bestanden en mappen beheren en delen via de nieuwe Dropbox-desktopapp. Leer de basisbeginselen van delen en toegangsbeheer.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Links delen en machtigingen instellen

Met gedeelde links kun je heel eenvoudig je bestanden delen met anderen. Bepaal wie die bestanden kan weergeven en voor hoelang. Je kunt zelfs de toegang beheren met wachtwoorden voor links.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Mappen delen en machtigingen instellen

Via Dropbox kun je bestanden en mappen delen met wie dan ook. Met machtigingen voor delen bepaal je of anderen die bestanden kunnen weergeven, downloaden of bewerken.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Tips en trucs voor het delen van bestanden

Gebruik gedeelde mappen om toegang tot je bestanden te verlenen en te beheren. Bekijk in deze video hoe je de naam van mappen wijzigt of mappen verwijdert nadat ze zijn gedeeld.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Materiaal in gedeelde mappen delen

Met gedeelde mappen kun je meerdere bestanden tegelijk delen. Je kunt de ontvangers ook machtigen de bestanden in die map te bewerken.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Dropbox gebruiken om bestanden van anderen aan te vragen

Met Dropbox kun je documenten, foto's en andere bestanden van mensen verzamelen met behulp van bestandsaanvragen. Aangevraagde bestanden worden toegevoegd aan een map die je opgeeft. Je kunt deze map delen of de aanvraag op elk gewenst moment sluiten. In deze video: een introductie tot bestandsaanvragen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Een bestandsaanvraag uitschakelen

Je kunt een bestandsaanvraag op elk gewenst moment sluiten. In deze korte video zie je hoe je dit doet.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Een submap van de teammap delen

Teammappen brengen het delen naar een heel nieuw niveau in Dropbox Business. Bekijk in deze video hoe je submappen deelt vanuit een teammap.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het synchroniseren van bestanden met Dropbox

Slimme synchronisatie gebruiken

Met Slimme synchronisatie kun je bestanden instellen als 'alleen-online'. Dit betekent dat je het bestand kunt zien in de Dropbox-desktopapp, maar dat het geen ruimte in beslag neemt op de harde schijf.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Selectieve synchronisatie gebruiken

Met selectieve synchronisatie kun je kiezen welke bestanden of mappen je wilt synchroniseren met je apparaten. De overige bestanden en mappen blijven beschikbaar op dropbox.com.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over Dropbox Business

Dropbox Business gebruiken om samen te werken met je team

In deze korte introductie laten we zien hoe je team Dropbox Business kan gebruiken om materialen overzichtelijk op te slaan, iedereen op één lijn te houden en het belangrijkste werk centraal te stellen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Introductie tot de beheerconsole van Dropbox Business

Als je een Dropbox Business-beheerder bent, kun je je team via één centraal punt beheren. In deze video krijg je een overzicht van de beheerconsole.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Dropbox Business-teams samenvoegen

Als je meerdere Dropbox Business-teams hebt, kun je die eenvoudig samenvoegen tot één team. Ontdek hoe je dit doet met deze stapsgewijze videogids.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Beheerders: Hoe je activiteit van teamleden kunt bekijken in Dropbox

Je kunt als beheerder eenvoudig het gebruik van Dropbox en de activiteiten van je teamleden bekijken via de beheerconsole. In deze korte video: een introductie tot rapportage over teamactiviteit

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Hoe je de Dropbox-badge kunt gebruiken om altijd de nieuwste versie van een bestand te zien

Met de Dropbox-badge krijg je snel toegang om Microsoft Office-bestanden te delen en op te slaan. Je kunt ook snel zien of een collega op dit moment een gedeeld bestand bekijkt, en het bestand bijwerken naar de nieuwste versie als de collega wijzigingen aanbrengt. In deze video: een introductie tot de Dropbox-badge.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Aanmelden voor vroege toegang tot functies van Dropbox

Dropbox ontwerpt voortdurend nieuwe functies voor ons product. In deze video leer je hoe je vroege toegang krijgt tot deze functies voor jezelf of voor je team.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Beheerders: Dropbox koppelen met Active Directory

Als je team gebruikmaakt van Active Directory om netwerktoegang te beheren, kun je het ook gebruiken om de toegang van teamleden tot Dropbox te beheren. In deze video krijg je een stapsgewijs overzicht van de Dropbox AD Connector.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Optreden als eigenaar van de domeinnaam van je bedrijf

Dropbox Business-beheerders zijn vaak belast met het beheer van de bedrijfsgegevens. Maar dat wordt moeilijk als teamleden een zakelijk e-mailadres gebruiken om aparte Dropbox-accounts te maken. In deze korte video leer je hoe je dit kunt oplossen met domeineigendom.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het oplossen van problemen met Dropbox

Problemen met synchronisatie oplossen

Synchronisatie heeft een centrale rol in Dropbox, maar er zijn talloze factoren waardoor het mis kan gaan. Dit overzicht bevat stappen waarmee je de meeste synchronisatieproblemen kunt oplossen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Een vorige versie van een bestand terugzetten

Met versiegeschiedenis in Dropbox heb je toegang tot de geschiedenis van een bestand en kun je een vorige versie terugzetten. In deze video krijg je een overzicht van de versiegeschiedenis.

Opmerking voor kijkers: In deze video wordt een versiegeschiedenis van 120 dagen genoemd. Het aantal dagen kan echter variëren en is afhankelijk van je Dropbox-abonnement.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Exemplaren met een conflict: problemen voorkomen bij het bewerken van een gedeeld bestand

Als twee of meer mensen op hetzelfde moment hetzelfde gedeelde bestand bewerken, slaat Dropbox de bewerkingen op in 'exemplaren met een conflict'. In deze video leer je hoe je om kunt gaan met exemplaren met een conflict en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over de Dropbox-apps (voor desktop en mobiel)

Samenwerken via de nieuwe desktopapp

De nieuwe Dropbox-desktopapp bevat functies die het samenwerken gemakkelijker maakt. Gebruik mappen en Dropbox Spaces om je werk te ordenen en je teams in de flow te houden.

Offline toegang krijgen tot bestanden, mappen en spaces

Open je bestanden op elk gewenst moment, ook wanneer je geen verbinding hebt. Bekijk in deze video hoe je bestanden offline beschikbaar maakt op al je apparaten.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Documenten scannen met de mobiele Dropbox-app

Met de documentscanner van Dropbox kun je via je telefoon documenten toevoegen aan Dropbox. Ontdek hoe je dit doet in deze korte videozelfstudie.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

De Dropbox-desktopapp aanpassen

De Dropbox-desktopapp geeft met één klik toegang tot alle bestanden die je team opslaat in Dropbox. Ontdek hoe je de desktopapp optimaal gebruikt voor je eigen workflow.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over Dropbox Paper

Aan de slag met Dropbox Paper

Paper helpt je creatieve proces (of dat van je team) op gang te brengen. Schrijf en bewerk documenten met anderen in real time, ontvang feedback, brainstorm, beoordeel werk en keur het goed en beheer projecten rechtstreeks vanaf je werkplek. In deze korte video leer je hoe je aan de slag kunt gaan met deze krachtige samenwerkingsfunctie.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het toevoegen van aantekeningen of opmerkingen aan bestanden

Feedback geven en krijgen

Ontdek hoe de nieuwe Dropbox-desktopapp opmerkingen en feedback op je werk stroomlijnt en ordent.

Een Dropbox-bestand van opmerkingen of aantekeningen voorzien

Je kunt een opmerking toevoegen aan elk bestand dat is opgeslagen in Dropbox. De mensen met wie je een bestand deelt, kunnen ook opmerkingen toevoegen. Het is een geweldige manier om specifieke feedback te krijgen over een bestand (ongeacht het bestandstype) en om die feedback op één plek bij elkaar te hebben. In deze korte video: een introductie tot opmerkingen en aantekeningen met Dropbox.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>