Videozelfstudies voor Dropbox

We hebben tientallen videozelfstudies die je helpen snel de functies van Dropbox te gebruiken en problemen op te lossen. Elke video heeft een bijbehorende zelfgestuurde cursus als je meer informatie wilt. Kies een video uit de lijst hieronder om aan de slag te gaan.

Gedeelten in dit artikel:

Videozelfstudies over het opslaan van bestanden in Dropbox

Bestanden opslaan in Dropbox

Je kunt op meerdere manieren bestanden toevoegen aan Dropbox. In deze video krijg je een overzicht van de mogelijkheden, waaronder uploads via de Dropbox-desktopapp, mobiele app en dropbox.com.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het delen van Dropbox-bestanden of -mappen

Bestanden delen via de Dropbox-desktopapp

Je kunt bestanden en mappen delen via de Dropbox-map op de harde schijf van je computer. In deze video leer je hoe je bestanden en mappen kunt delen en de toegang tot gedeelde bestanden beheert.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Gedeelde links gebruiken

Met gedeelde links kun je heel eenvoudig je bestanden delen met anderen. Je kunt ook kiezen wie die bestanden kan weergeven, op welke manier en tot wanneer. Je kunt zelfs de toegang beheren met wachtwoorden voor links. Meer informatie vind je in deze videozelfstudie.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Mappen delen en mapinstellingen selecteren

Met gedeelde mappen kun je meerdere bestanden tegelijk delen. Je kunt ook de ontvangers machtigen de bestanden in die map te bewerken. In deze video krijg je een korte inleiding over gedeelde mappen en mapinstellingen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

De naam van gedeelde mappen wijzigen of gedeelde mappen verplaatsen

Gedeelde mappen bieden een handige manier om anderen toegang te geven tot enkele van je bestanden en die toegang te beheren. Maar wat als je de naam van een gedeelde map wilt wijzigen of de map wilt verplaatsen? Ontdek hoe je dit doet in deze korte videozelfstudie.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Machtigingen instellen voor bestanden en mappen

Met Dropbox kun je bestanden en mappen delen met wie dan ook. Je kunt ook kiezen of de andere gebruiker die bestanden kan weergeven, downloaden of bewerken. In deze korte video krijg je een overzicht van machtigingen voor delen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Dropbox gebruiken om bestanden van anderen aan te vragen

Met Dropbox kun je documenten, foto's en andere bestanden van mensen verzamelen met behulp van bestandsaanvragen. Aangevraagde bestanden worden toegevoegd aan een map die je opgeeft. Je kunt deze map delen of de aanvraag op elk gewenst moment sluiten. In deze video: een introductie tot bestandsaanvragen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Een bestandsaanvraag uitschakelen

Je kunt een bestandsaanvraag op elk gewenst moment sluiten. In deze korte video zie je hoe je dit doet.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Een submap van de teammap delen

Met Dropbox kun je eenvoudig bestanden ordenen in mappen en submappen. Alleen Business-teams kunnen submappen delen. Meer informatie vind je in deze video van één minuut.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het synchroniseren van bestanden met Dropbox

Slimme synchronisatie van Dropbox gebruiken

Met Slimme synchronisatie kun je bestanden instellen als alleen-online. Dit betekent dat je het bestand kunt zien op de Dropbox-desktopapp, maar dat het geen ruimte in beslag neemt op de harde schijf. (Geen zorgen, er staat nog steeds veilig een back-up in de cloud.) In deze korte video krijg je een inleiding over Slimme synchronisatie.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Selectieve synchronisatie gebruiken

Met selectieve synchronisatie kun je kiezen welke bestanden of mappen je wilt synchroniseren met je apparaten. De overige bestanden en mappen blijven beschikbaar op dropbox.com. In deze video leer je hoe je selectieve synchronisatie gebruikt.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over Dropbox Business

Dropbox Business gebruiken om samen te werken met je team

Samenwerken is niet altijd even makkelijk. Je team heeft mogelijk te veel documenten en vergaderingen, met feedback verspreid over meerdere apps. Maar gelukkig kan Dropbox je helpen. In deze korte introductie zie je hoe samenwerking met Dropbox Business heel eenvoudig wordt.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Introductie tot de beheerconsole van Dropbox Business

Als je een Dropbox Business-beheerder bent, kun je je team via één centraal punt beheren. In deze video krijg je een overzicht van de beheerconsole.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Dropbox Business-teams samenvoegen

Als je meerdere Dropbox Business-teams hebt, kun je die eenvoudig samenvoegen tot één team. Ontdek hoe je dit doet met deze stapsgewijze videogids.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Beheerders: Hoe je activiteit van teamleden kunt bekijken in Dropbox

Je kunt als beheerder eenvoudig het gebruik van Dropbox en de activiteiten van je teamleden bekijken via de beheerconsole. In deze korte video: een introductie tot rapportage over teamactiviteit

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Hoe je de Dropbox-badge kunt gebruiken om altijd de nieuwste versie van een bestand te zien

Met de Dropbox-badge krijg je snel toegang om Microsoft Office-bestanden te delen en op te slaan. Je kunt ook snel zien of een collega op dit moment een gedeeld bestand bekijkt, en het bestand bijwerken naar de nieuwste versie als de collega wijzigingen aanbrengt. In deze video: een introductie tot de Dropbox-badge.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Aanmelden voor vroege toegang tot functies van Dropbox

Dropbox ontwerpt voortdurend nieuwe functies voor ons product. In deze video leer je hoe je vroege toegang krijgt tot deze functies voor jezelf of voor je team.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Beheerders: Dropbox koppelen met Active Directory

Als je team gebruikmaakt van Active Directory om netwerktoegang te beheren, kun je het ook gebruiken om de toegang van teamleden tot Dropbox te beheren. In deze video krijg je een stapsgewijs overzicht van de Dropbox AD Connector.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Optreden als eigenaar van de domeinnaam van je bedrijf

Dropbox Business-beheerders zijn vaak belast met het beheer van de bedrijfsgegevens. Maar dat wordt moeilijk als teamleden een zakelijk e-mailadres gebruiken om aparte Dropbox-accounts te maken. In deze korte video leer je hoe je dit kunt oplossen met domeineigendom.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het oplossen van problemen met Dropbox

Oplossen van een probleem met synchronisatie

Synchronisatie heeft een centrale rol in Dropbox, maar er zijn talloze factoren waardoor het mis kan gaan. In deze korte video krijg je een overzicht van de stappen voor probleemoplossing waarmee je de meeste synchronisatieproblemen kunt oplossen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Een vorige versie van een bestand terugzetten

Wanneer we documenten bewerken, maken we er unieke nieuwe versies van. Met Dropbox heb je toegang tot een geschiedenis van deze versies en kun je een vorige versie zo nodig terugzetten. In deze korte video krijg je een overzicht van de versiegeschiedenis.

In deze video wordt een versiegeschiedenis van 120 dagen genoemd. Het aantal dagen kan echter variëren en is afhankelijk van je Dropbox-abonnement.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Exemplaren met een conflict: problemen voorkomen bij het bewerken van een gedeeld bestand

Als twee of meer mensen op hetzelfde moment hetzelfde gedeelde bestand bewerken, slaat Dropbox de bewerkingen op in 'exemplaren met een conflict'. In deze video leer je hoe je om kunt gaan met exemplaren met een conflict en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over de Dropbox-apps (voor desktop en mobiel)

Dropbox-bestanden offline beschikbaar maken

Je kunt Dropbox-bestanden op elk moment bekijken, ook als je niet online bent. In deze korte video leer je hoe je bestanden offline beschikbaar maakt op je mobiele apparaat.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Documenten scannen met de mobiele Dropbox-app

Met de documentscanner van Dropbox kun je via je telefoon documenten toevoegen aan Dropbox. Ontdek hoe je dit doet in deze korte videozelfstudie.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

De Dropbox-desktopapp aanpassen

In de Dropbox-desktopapp heb je met één klik toegang tot alle bestanden die jij en je team hebben opgeslagen in Dropbox, en een veilige back-up in de cloud. In deze korte video leer je hoe je de desktopapp optimaal gebruikt voor je eigen workflow.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over Dropbox Paper

Aan de slag met Dropbox Paper

Paper is meer dan alleen maar een document. Het is een flexibele werkruimte die mensen en teams bij elkaar brengt. In deze korte video leer je hoe je aan de slag kunt gaan met deze krachtige samenwerkingsfunctie.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>

Videozelfstudies over het toevoegen van aantekeningen of opmerkingen aan bestanden

Een Dropbox-bestand van opmerkingen of aantekeningen voorzien

Je kunt een opmerking toevoegen aan elk bestand dat is opgeslagen in Dropbox. De mensen met wie je een bestand deelt, kunnen ook opmerkingen toevoegen. Het is een geweldige manier om specifieke feedback te krijgen over een bestand (ongeacht het bestandstype) en om die feedback op één plek bij elkaar te hebben. In deze korte video: een introductie tot opmerkingen en aantekeningen met Dropbox.

Volledig zelfgestuurde cursus weergeven >>