Wat verandert er met de nieuwe Dropbox?

Met de nieuwe Dropbox-mogelijkheden breng je traditionele bestanden, cloudbestanden, Dropbox Paper-documenten en weblinks allemaal bij elkaar op één overzichtelijke plek en kun je werken op de manier die het beste bij je past.

De nieuwe desktopmogelijkheden van Dropbox omvatten het volgende:

Samen bieden deze mogelijkheden een persoonlijke centrale plek waar je updates over je werk kunt vinden en je helemaal kunt focussen op de volgende stap. Allemaal heel gemakkelijk vanaf je desktop.

keuzevak met vinkje Meer informatie over de nieuwe Dropbox-desktopapp

Hoe je toegang krijgt tot de nieuwe desktopmogelijkheden van Dropbox

Hebben jij of je team de nieuwe Dropbox-desktopapp al gedownload, kijk dan hier hoe je kunt overstappen naar de nieuwe desktopmogelijkheden.

Heb jij of heeft je team de Dropbox-desktopapp nog niet geïnstalleerd, kijk dan hier hoe je de nieuwe desktopmogelijkheden kunt downloaden en installeren

Dropbox Spaces

Dropbox Spaces is een nieuwe functie waarmee je mappen kunt veranderen in gezamenlijke werkruimten.

Mappen hebben nu een leeg, doorzoekbaar veld bovenaan de pagina, ook wel het overzicht genoemd. Je kunt een bestand of map vastmaken (zie 'Bestanden en mappen vastmaken') of een opmerking, link, taak of @vermelding toevoegen aan het overzicht. Met elk van deze acties verander je de map in een Dropbox Space.

keuzevak met vinkje  Meer informatie over Dropbox Spaces

Bestanden en mappen vastmaken

Je kunt nu een bestand of map bovenaan een andere map vastmaken (die daardoor verandert in een Dropbox Space). Het bestand of de map blijft zo altijd bovenaan staan, zodat je er niet om hoeft te zoeken.

Opmerking: Vastgemaakte items worden niet weergegeven in de Verkenner of Finder. Je kunt vastgemaakte bestanden en mappen openen in de Dropbox-desktopapp, op dropbox.com of in de mobiele Dropbox-app.

keuzevak met vinkje  Meer informatie over hoe je items vastmaakt

Intelligente suggesties voor bestanden

In het nieuwe tabblad Voor jou (in het systeemvak of de menubalk) worden intelligente suggesties voor bestanden en mappen weergegeven, gebaseerd op je Dropbox-activiteit. Zo heb je snel toegang tot de bestanden die je waarschijnlijk nodig hebt.

keuzevak met vinkje Meer informatie over het tabblad Voor jou

Vernieuwde voorbeeldweergave voor bestanden

In de vorige versie van Dropbox kon je bestanden alleen op dropbox.com openen in de voorbeeldweergave. Met de nieuwe Dropbox-mogelijkheden kun je bestanden (waaronder video's) nu ook rechtstreeks vanuit de Dropbox-desktopapp openen in de voorbeeldweergave, bekijken en er opmerkingen aan toevoegen.

keuzevak met vinkje Meer informatie over hoe je bestanden opent in de voorbeeldweergave

Cloudbestanden en snelkoppelingen van je team rechtstreeks opslaan in Dropbox

Je kunt nu de volgende soorten bestanden rechtstreeks vanuit Dropbox maken, opslaan en delen:

• Dropbox Paper-documenten
  • Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties
  • Microsoft Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden

Je kunt ook een snelkoppeling naar een webpagina opslaan in een Dropbox-map, net zoals je een bestand opslaat.

Meer informatie over het maken van:

keuzevak met vinkje Google Documenten in Dropbox

keuzevak met vinkje Microsoft-documenten in Dropbox

keuzevak met vinkje Paper-documenten in Dropbox

keuzevak met vinkje Snelkoppelingen naar webpagina's

Nieuwe integraties van derden

Je kunt de bestanden, vergaderingen en opmerkingen van je team bij elkaar houden door tools als Slack en Zoom te koppelen.

Ook kun je je Google- of Outlook-agenda koppelen aan je Dropbox-account, zodat je rechtstreeks vanuit Dropbox geplande vergaderingen kunt bekijken of eraan kunt deelnemen.

keuzevak met vinkje Meer informatie over hoe je Slack gebruikt met Dropbox

keuzevak met vinkje Meer informatie over hoe je Zoom gebruikt met Dropbox

keuzevak met vinkje  Meer informatie over hoe je je agenda integreert

Dropbox Transfer

Je kunt grote bestanden eenvoudig en veilig delen met iedereen, zelfs met mensen die geen Dropbox-account hebben. Ook kun je controleren of de bestanden zijn afgeleverd en bijhouden hoeveel keer ze zijn gedownload.

keuzevak met vinkje Meer informatie over Dropbox Transfer