'Een computer koppelen' gebruiken om Dropbox te installeren

Bijgewerkt Apr 17, 2024
person icon

Deze functie is alleen beschikbaar voor Dropbox-abonnementen voor individuele gebruikers.

Een computer koppelen is een alternatieve manier om de Dropbox desktop-app te installeren op je computer.

Met de functie Een computer koppelen kun je het volgende doen:

• Een Dropbox-account maken.
  • Het proces voor het koppelen van je account op je iPhone-, iPad- of Android-apparaat starten.
  • Het koppelen van een account uitvoeren met een QR-codelezer.

Je voegt als volgt een computer toe aan je account:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op het menupictogram (gestapelde lijnen) bovenaan het scherm.
  3. Tik op Instellingen.
  4. Tik op Een computer koppelen.
  5. De app vraagt of je in de buurt van de computer bent. Tik op Instellen als dat het geval is.
  6. Open een webbrowser op je computer en ga naar dropbox.com/connect.
    • Als het goed is, wordt daar een QR-code in de vorm van het Dropbox-logo weergegeven.
  7. Scan de QR-code met de mobiele Dropbox-app.
    • De app geeft de browser op je computer de opdracht om het Dropbox-installatieprogramma te downloaden.
  8. Installeer de app.
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik rechtsonder op het pictogram van een persoon.
  3. Tik op Persoonlijk als je een zakelijk en persoonlijk account hebt gekoppeld.
  4. Tik op Een computer koppelen.
  5. De app vraagt of je in de buurt van de computer bent. Tik op Ja, doorgaan als dat het geval is.
  6. Open een webbrowser op je computer en ga naar dropbox.com/connect.
    • Als het goed is, wordt daar een QR-code in de vorm van het Dropbox-logo weergegeven.
  7. Tik op Volgende.
  8. Scan de QR-code met de mobiele Dropbox-app.
    • De app geeft de browser op je computer de opdracht om het Dropbox-installatieprogramma te downloaden.
  9. Installeer de app.

Wat kan ik doen als de functie Een computer koppelen niet werkt? Moet ik deze functie gebruiken?

Als je problemen hebt met de functie Een computer koppelen of als je de QR-code niet kunt scannen, hoef je deze niet te gebruiken. Je kunt op elk punt op Annuleren tikken om het scherm te verlaten, waarna je de installatie rechtstreeks op je computer kunt uitvoeren.

highlight icon

Opmerking: als je momenteel geen bestanden in je account hebt, wordt de prompt 'Een computer koppelen' weergegeven op het tabblad Bestanden op dropbox.com.