Aan de slag met Dropbox: teamleden

Welkom bij Dropbox Business! In deze handleiding doorloop je acht eenvoudige stappen om alles uit je nieuwe account te halen. Het volgen van deze stappen helpt je om georganiseerd te blijven, gemakkelijker met anderen samen te werken en je bestanden veilig te houden.

1. Bestanden synchroniseren met Dropbox

Als je de desktopapp downloadt, werkt Dropbox op dezelfde manier als elke andere map op je computer. Sleep bestanden (of klik met de rechtermuisknop) om ze te verplaatsen naar je Dropbox. Ze worden automatisch gesynchroniseerd en je hebt overal toegang tot de nieuwste versie.

keuzevak met vinkje De Dropbox-desktopapp downloaden en installeren op je computer (laptop of desktop)

2. Overal en altijd toegang tot je bestanden

Als je bestanden eenmaal in Dropbox staan, kun je ze overal openen met onze desktop- en mobiele apps of door naar dropbox.com te gaan. Met de mobiele app kun je belangrijke documenten openen, bewerken en goedkeuren terwijl je onderweg bent. Klanten van Dropbox Business hebben het extra voordeel dat ze kunnen wisselen tussen hun zakelijke en persoonlijke account, terwijl alles toch gescheiden wordt gehouden.

keuzevak met vinkje Op alle apparaten aanmelden

gloeilamp Wist je dat...

Je verwijderde bestanden en vorige versies van je bestanden kunt herstellen gedurende maximaal 120 dagen

3. Alles toevoegen wat je nodig hebt voor je werk

Sleep de werkbestanden die je het vaakst gebruikt naar je Dropbox. We raden je aan je bestanden te organiseren op basis van wie er toegang toe moet hebben, bijvoorbeeld per afdeling, project of klant. Let op dat elk bestand dat je opslaat in een teammap (een map met een pictogram van een gebouw) of gedeelde map (een map met een pictogram van poppetjes) zichtbaar is voor iedereen met toegang tot die map. Als je aan iets persoonlijks werkt, sla je dit op in je ledenmap (een paarse map met een pictogram van een poppetje).

keuzevak met vinkje Nu beginnen met het toevoegen van bestanden

4. Eenvoudig bestanden delen met anderen

• Bestanden delen met mijn bedrijf: voeg bestanden toe aan je teamruimte, een centrale verzamelplaats voor materiaal om alle teamleden steeds op de hoogte te houden van de nieuwste versies van bestanden.
  • Mensen uitnodigen om mijn bestanden te bewerken: maak een gedeelde map om bestanden te bekijken en te bewerken met anderen, bijvoorbeeld klanten of aannemers.
  • Mensen uitnodigen om mijn bestanden te bekijken: in plaats van e-mailbijlagen te sturen maak je een gedeelde link, die automatisch wordt bijgewerkt als het bestand is bewerkt.
  • Bestanden ontvangen van anderen: stel een bestandsaanvraag in, waar gebruikers een bestand rechtstreeks in je Dropbox kunnen uploaden.

keuzevak met vinkje Meer informatie over delen

Een gedeelde map maken
Een gedeelde map maken
Een link naar een afzonderlijk bestand delen
Een link naar een afzonderlijk bestand delen

gloeilamp Wist je dat...

Je kunt zien wie je bestanden bekijkt en wanneer, zodat je geen e‑mails voor opvolging meer hoeft te sturen

5. Meer teamleden uitnodigen

Of je nu aan een groot project werkt of alleen maar enkele bestanden uitwisselt, Dropbox is gemaakt voor teams. Als je bedrijf net met Dropbox is begonnen, stel je een aantal collega's voor om lid te worden van je team.

keuzevak met vinkje Een aantal teamleden toevoegen

6. Ruimte op de harde schijf besparen met Slimme synchronisatie

Slimme synchronisatie is een functie van Dropbox waarmee je alle bestanden en mappen in je Dropbox rechtstreeks vanaf je desktop kunt weergeven en openen, zonder dat ze ruimte in beslag nemen op je harde schijf. Het is de perfecte manier om gigaveel opslagruimte terug te winnen, terwijl je op dezelfde manier kunt blijven werken.

keuzevak met vinkje Meer informatie over Slimme synchronisatie

gloeilamp Wist je dat...

Je in Dropbox in bijna elk bestandstype een voorbeeldweergave kunt bekijken en opmerkingen kunt toevoegen, zonder extra software te downloaden

7. Dropbox koppelen aan je favoriete apps

Zorg dat je werk zo min mogelijk onderbroken wordt en koppel Dropbox aan de apps die je al kent en graag gebruikt. Of je nu Google Apps, Microsoft Office, Adobe, Slack of Salesforce gebruikt, we kunnen de app vast voor je in Dropbox integreren. Bekijk onze lijst met partners en probeer in deze introductie ten minste één app van derden te koppelen.

keuzevak met vinkje Apps van derden koppelen

8. Meer informatie over Dropbox

Dropbox is meer dan het synchroniseren van bestanden en mappen. Hoewel je in deze handleiding de belangrijkste stappen doorloopt om aan de slag te kunnen, bevat onderstaand materiaal nog meer handige informatie voor jou en je team.

keuzevak met vinkje De zelfgestuurde training volgen

keuzevak met vinkje Meer informatie over Dropbox in het helpcentrum