Metagegevens van een bestand bekijken in Dropbox

Bijgewerkt Mar 27, 2024
person icon

Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-gebruikers op dropbox.com.

Metagegevens bevatten informatie die je over een bestand kunt bekijken. Bijvoorbeeld de datum waarop het bestand is gemaakt en de grootte van het bestand.

Je bekijkt als volgt de metagegevens van een map:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de map aan en klik op '' (drie verticale puntjes).
  3. Klik op Bestandsinfo.

Je bekijkt als volgt de metagegevens van een bestand:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de naam van het bestand waarover je informatie wilt bekijken.
    • Als je de voorbeeldweergave in Volledig scherm hebt geopend, klik je op Bestand.
  3. Klik op Bestandinfo.
    • Als je de voorbeeldweergave in Volledig scherm hebt geopend, klik je op Info.

In het detailvenster zie je verschillende soorten gegevens, afhankelijk van het type bestand waarvan je een voorbeeld bekijkt. Alle bestanden geven de volgende metagegevens weer:

• De locatie van het bestand (Opgeslagen in)
  • De grootte van het bestand in bytes (Grootte).
  • De datum waarop de laatste wijziging in het bestand is aangebracht (Gewijzigd
  • Het bestandstype (Type)

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Bestandsspecifieke metagegevens

Sommige typen bestanden hebben specifieke metagegevens naast de algemene metagegevens die hierboven zijn vermeld. Ga voor meer informatie naar de lijsten met metagegevens per bestandstype hieronder.

Afbeeldingsbestanden

• Lensopening
  • Maker
  • Cameramerk
  • Cameramodel
  • Bijschrift
  • Categorie
  • Kleurprofiel
  • Copyright
  • Maker
  • Met dank aan
  • Aanmaakdatum
  • Beschrijving
  • Afmetingen
  • Dots per inch (DPI)
  • Dots per centimeter (DPCM)
  • Flits
  • Brandpuntsafstand
  • Kop
  • ISO
  • Trefwoorden
  • Lensmodel
  • URL licentiegever
  • Meting
  • Oriëntatie
  • Gebruiksvoorwaarden voor rechten
  • Sluitertijd
  • Functie
  • Witbalans

Microsoft Office-bestanden:

• Functie
  • Copyrightinformatie
  • Revisienummer
  • Pagina's
  • Alinea's
  • Woorden
  • Tekens