Dropbox Backup beheren

Bijgewerkt Mar 06, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor gebruikers van alle Dropbox-abonnementen.

Je kunt je back-ups beheren, de inhoud, voortgang en geschiedenis van je back-ups bekijken, bestanden overslaan, selecteren van welke mappen een back-up moet worden gemaakt, en nog veel meer.

Je beheert je back-ups als volgt:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op het tabblad Synchronisatie en back-ups.
  3. Selecteer de back-up die je wilt beheren.

Vanuit het Dropbox-backupvenster kun je:

• Klik op Back-upbestanden weergeven om een browservenster te openen waarin alle bestanden en mappen in die back-up worden weergegeven.
  • Klik op Status weergeven om de voortgang van de back-up te zien.
  • Klik op Geschiedenis bekijken om de versiegeschiedenis van die back-up te bekijken.
  • Klik op Bestanden overslaan om een venster in Verkenner of Finder te openen en een bestand te selecteren die je wilt uitsluiten van synchronisatie (alleen voor computer).
    • Deze functie is niet beschikbaar in de updateversie van Dropbox Backup.
  • klikken op Back-up terugdraaien om een eerdere versie van je back-up te herstellen.
    • Dropbox Rewind is niet beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Basic.
    • Deze functie is niet beschikbaar in de updateversie van Dropbox Backup.
  • Klik op Mappen kiezen om de mappen waarvan je een back-up wilt maken te wijzigen (alleen voor computer).
  • Klik op Verwijderen om de back-up van je computer of externe harde schijf uit te schakelen.
  • Klik op Verwijderde bestanden bekijken om een browservenster te openen en onlangs verwijderde bestanden terug te zetten.

Je beheert als volgt je back-ups met de updateversie van Dropbox Backup:

highlight icon

Opmerking: Met de updateversie van Dropbox Backup zijn back-ups van andere apparaten alleen toegankelijk via internet.

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op het tabblad Synchronisatie en back-ups.
  3. Selecteer aan de linkerkant de back-up die je wilt beheren.
    • Klik op Back-upbestanden weergeven om een browservenster te openen waarin alle bestanden en mappen in die back-up worden weergegeven.
    • Klik op Status weergeven om de voortgang van de back-up te zien.
      • Opmerking: Je kunt de status van je back-up ook zien onder de back-upnaam bovenaan het venster. Daar wordt het volgende weergegeven: [x]% geback-uptVoltooidOnderbrokenBack-ups onderbrokenFoutGedeeltelijk voltooidLosgekoppeld, of Gestopt. Plaats de muisaanwijzer op de status om meer informatie weer te geven.
    • Klik op Mappen kiezen om de mappen waarvan je een back-up wilt maken te wijzigen (alleen voor computer).
    • Klik op Naam wijzigen om de naam van je back-ups te wijzigen.
    • Klik op Verwijderde bestanden weergeven om eerdere versies van geselecteerde mappen in Backup te herstellen.
      • Terugdraaien is niet beschikbaar in de updateversie van Dropbox Backup.
    • Klik op Back-up verwijderen om de back-up van je computer of externe harde schijf uit te schakelen.
    • Klik op Verwijderde bestanden weergeven om bestanden weer te geven die in de afgelopen 30 dagen zijn verwijderd.

Meer informatie over bijwerken van Dropbox Backup.

Je kunt ook je totale opslagruimte voor back-ups weergeven en beheren vanaf je accountpagina op dropbox.com.

highlight icon

Opmerking: je kunt je opslagruimte alleen bekijken in Dropbox Basic, Dropbox Plus en Dropbox Professional.