Snelkoppelingen naar webpagina's opslaan in je Dropbox-map

Bijgewerkt Nov 22, 2023
Je kunt een snelkoppeling naar een webpagina opslaan in een Dropbox-map, net zoals je een bestand opslaat. Snelkoppelingen worden opgeslagen met de bestandsextensie .web. Je herkent ze aan de wereldbol. Snelkoppelingen worden geopend in je standaardwebbrowser.
highlight icon

Opmerking: In de mobiele Dropbox-app kun je snelkoppelingen wel openen, maar niet maken.

Snelkoppelingen maken in Dropbox

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar de map waarin je de snelkoppeling wilt opslaan.
  3. Klik op Maken.
  4. Wijs Meer aan en klik op Snelkoppeling.
  5. Geef de URL en de Naam voor de snelkoppeling op.
  6. Klik op Maken.

Een snelkoppeling hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen

Hernoemen, verplaatsen, kopiëren of verwijderen van een snelkoppeling doe je op dezelfde manier als bij een gewoon bestand. Je kunt de URL zelf echter niet bewerken.

Kan ik een snelkoppeling delen?

Je kunt een .web-snelkoppeling die je hebt opgeslagen in Dropbox niet delen. Je stuurt in plaats daarvan de URL.

Je kunt wel de map delen waarin de snelkoppeling is opgeslagen. Iedereen met wie je de map hebt gedeeld, kan de snelkoppeling openen.