Een tabel maken en opmaken in Dropbox Paper

Bijgewerkt Nov 09, 2023

Dit is de gemakkelijkste manier om een tabel toe te voegen aan je Paper-document:

1. Typ '/table' (zonder aanhalingstekens) in het document (dit is de functie voor het snel toevoegen van opdrachten).
  2. Voeg het gewenste aantal rijen en kolommen toe.
    • Wil je bijvoorbeeld een tabel met drie rijen en vier kolommen maken, typ dan '/table 3x4' (zonder aanhalingstekens).
  3. Druk op Enter.

Je kunt ook handmatig een tabel maken:

1. Klik op een lege regel in je document.
  2. Klik op het rasterpictogram (Tabel toevoegen) in het geopende menu met grijze pictogrammen.

Een tabel opmaken in Paper

Rijen of kolommen toevoegen

1. Klik op een willekeurige plek in de tabel. Buiten de tabel worden nu kiezers weergegeven.
  2. Klik op het pictogram + bovenaan de tabel als je één kolom wilt toevoegen.
  3. Klik op het pictogram + links van de tabel als je één rij wilt toevoegen.
  4. Klik op het pictogram + en versleep het als je meerdere kolommen of rijen wilt toevoegen.

Rijen of kolommen verwijderen

1. Klik op een willekeurige plek in de rij of kolom die je wilt verwijderen. Buiten de tabel worden nu kiezers weergegeven.
  2. Klik op de kiezer boven de kolom die je wilt verwijderen en klik vervolgens op het prullenmandpictogram.
  3. Klik op de kiezer links van de rij die je wilt verwijderen en klik vervolgens op het prullenmandpictogram.
  4. Houd Shift ingedrukt en klik op meerdere kiezers en vervolgens op het prullenmandpictogram als je meerdere rijen of kolommen wilt verwijderen.

Rijen of kolommen opnieuw rangschikken

1. Klik op een cel in de rij of kolom die je een andere positie wilt geven. Buiten de tabel worden nu kiezers weergegeven.
  2. Klik op de kiezer van de rij of kolom die je wilt verplaatsen en sleep deze naar de gewenste positie.

Afbeeldingen toevoegen

1. Klik op een willekeurige plek in de cel waaraan je een afbeelding wilt toevoegen.
  2. Klik op het pictogram Afbeeldingen toevoegen in het geopende menu.

Een achtergrondkleur toevoegen aan een rij of kolom

1. Klik op een willekeurige plek in de rij of kolom die je een andere kleur wilt geven. Buiten de tabel worden nu kiezers weergegeven.
  2. Als je de achtergrondkleur van een rij wilt wijzigen, klik je op de kiezer links van de rij en vervolgens op het pictogram met het kleurenpallet.
  3. Als je de achtergrondkleur van een kolom wilt wijzigen, klik je op de kiezer boven de kolom en vervolgens op het pictogram met het kleurenpallet.
  4. Als je de achtergrondkleur van meerdere rijen of kolommen wilt wijzigen, houd je Shift ingedrukt en klik je op meerdere kiezers. Vervolgens klik je op het pictogram met het kleurenpalet.
highlight icon

Opmerking: Tabellen over de volledige breedte worden niet langer ondersteund. Je kunt nu horizontaal door de tabel scrollen.

Een tabel sorteren in Paper

Je kunt de kolommen in je tabel chronologisch, alfabetisch of op nummer sorteren. Dit doe je als volgt:

1. Verander de bovenste rij van je tabel in een kop door te klikken op de kiezer links van de rij en de knop voor de kop in te schakelen (Kop in-/uitschakelen).
  2. Klik op een willekeurige plek in de bovenste (kop)rij van de kolom die je wilt sorteren. In de cel verschijnt een pijl.
  3. Klik op de pijl om te sorteren.
highlight icon

Opmerking: Als je sorteert, verander je de volgorde van de gegevens in je tabel definitief.