Een tabel maken en opmaken in een Dropbox Paper-document

Dit is de gemakkelijkste manier om een tabel toe te voegen aan je Paper-document:

1. Typ '/table' (zonder aanhalingstekens) in het document (dit is de functie voor het snel toevoegen van opdrachten).
  2. Voeg het gewenste aantal rijen en kolommen toe.
    • Wil je bijvoorbeeld een tabel met drie rijen en vier kolommen maken, typ dan '/table 3x4' (zonder aanhalingstekens).
  3. Druk op Enter.

Je kunt ook handmatig een tabel maken.

1. Klik op een lege regel in je document.
  2. Klik op het rasterpictogram (Tabel toevoegen) in het geopende menu met grijze pictogrammen.

Een tabel opmaken in Paper

Rijen of kolommen toevoegen:

1. Klik op een willekeurige plek in de tabel. Buiten de tabel worden nu kiezers weergegeven.
  2. Klik op het pictogram + bovenaan de tabel als je één kolom wilt toevoegen.
  3. Klik op het pictogram + links van de tabel als je één rij wilt toevoegen.
  4. Klik op het pictogram + en versleep het als je meerdere kolommen of rijen wilt toevoegen.

Rijen of kolommen verwijderen:

1. Klik op een willekeurige plek in de rij of kolom die je wilt verwijderen. Buiten de tabel worden nu kiezers weergegeven.
  2. Klik op de kiezer boven de kolom die je wilt verwijderen en klik vervolgens op het prullenbakpictogram.
  3. Klik op de kiezer links van de rij die je wilt verwijderen en klik vervolgens op het prullenbakpictogram.
  4. Houd Shift ingedrukt en klik op meerdere kiezers en vervolgens op het prullenbakpictogram als je meerdere rijen of kolommen wilt verwijderen.

Een tabel op volledige breedte weergeven:

1. Klik op een willekeurige plek in de tabel.
  2. Zoek de tweezijdige pijl in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op de pijl om volledige breedte in of uit te schakelen.

Positie van rijen of kolommen wijzigen:

1. Klik op een cel in de rij of kolom die je een andere positie wilt geven. Buiten de tabel worden nu kiezers weergegeven.
  2. Klik op de kiezer van de rij of kolom die je wilt verplaatsen en sleep deze naar de gewenste positie.