Privacyinstellingen voor een Paper-document of een map wijzigen

Een nieuw Dropbox Paper-document is standaard ingesteld als privédocument. Als je het document deelt met anderen, kun je kiezen wie het document kan openen en wie het kan bewerken of er opmerkingen aan kan toevoegen.

Ben je een Dropbox Business-beheerder? Lees hier hoe je de standaard privacyinstellingen wijzigt.

Machtigingen voor delen wijzigen voor een afzonderlijk Paper-document:

1. Open het Paper-document dat je wilt delen.
  2. Klik op de blauwe knop Uitnodigen.
  3. Klik rechtsonder op Instellingen.
  4. Kies wie het document kan openen en wat die persoon kan doen.
  5. Klik op de blauwe knop Gereed.

Machtigingen voor delen wijzigen voor een map

1. Open de map die je wilt delen.
  2. Klik op de blauwe knop Delen
  3. Klik op Wijzigen
  4. Kies wie je toegang tot de map wilt geven.
  5. Klik op Gereed

Een gebruiker verwijderen uit een document

Als je iemand wilt verwijderen uit een document, moet je het document zelf hebben gemaakt of bewerkingsrechten hebben. Je kunt jezelf niet verwijderen uit een document, maar je kunt wel stoppen met het volgen van een document

Een gebruiker verwijderen uit een document:

1. Klik op de blauwe knop Uitnodigen bovenaan het Paper-document.
  2. Klik op Kan bewerken (of Kan weergeven) naast de betreffende gebruiker.
  3. Klik op Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.

Opmerking: Als je lid bent van een team en toegang via link is ingeschakeld, kan de verwijderde gebruiker nog steeds via de link toegang krijgen tot het document. Je kunt dit oplossen door ervoor te zorgen dat de machtigingen voor het document zijn ingesteld op Alleen op uitnodiging.