Licenties toevoegen aan of verwijderen uit Dropbox-teamaccounts

Elk lid van een Dropbox Standard-, Advanced- of Enterprise-team moet een licentie hebben. Bepaalde typen beheerders kunnen licenties toevoegen of verwijderen vanuit de Beheerconsole.

Opmerking: Openstaande teamuitnodigingen en geschorste licenties worden meegeteld in het totale aantal licenties van een team. Wij adviseren licenties die niet meer actief zijn te verwijderen.

Meer informatie over het opzeggen van een Dropbox-abonnement dat je hebt aangeschaft via je computer.

Licenties toevoegen of verwijderen

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Selecteer het tabblad Facturering.
  4. Klik op Abonnement beheren.
  5. Klik op Licenties beheren.
  6. Wijzig het aantal licenties in het vak dat wordt weergegeven. Wanneer je licenties toevoegt, wordt de prijs van de licentie weergegeven.
  7. Klik op Licenties toevoegen. Wil je overbodige licenties verwijderen, klik dan op Licenties verwijderen.

Je kunt ook licenties toevoegen via het dashboard Inzichten. Klik hiervoor onder Resterende licenties op Licenties toevoegen.

Meer opslagruimte toevoegen aan je teamaccount

Met de Dropbox-abonnementen Standard, Advanced en Enterprise beschikt je team over alle opslagruimte die het nodig heeft. De precieze hoeveelheid opslagruimte verschilt per abonnement:

• Dropbox Standard: 5 TB opslagruimte, gedeeld met de leden van het team
  • Dropbox Advanced en Dropbox Enterprise: Als je de opslaglimiet bijna hebt bereikt, kan er in overleg opslagruimte worden toegevoegd, afhankelijk van je behoeften. Teambeheerders kunnen contact met ons opnemen via de beheerconsole om de mogelijkheden te bespreken.

Opslagruimte versus aantal bestanden

Dropbox presteert mogelijk niet optimaal wanneer je meer dan 300.000 bestanden hebt opgeslagen in je teamaccount. Deze 'zachte limiet' hangt voor een groot deel af van de hardwarespecificaties van je computer. Sommige gebruikers kunnen zonder problemen meer bestanden opslaan. Sla echter nooit meer dan één miljoen bestanden op één computer op. Deze limiet hangt samen met het aantal bestanden, niet met de grootte ervan.

Als het grote aantal bestanden synchronisatieproblemen lijkt te veroorzaken, kun je met Selectieve synchronisatie aangeven welke bestanden je wilt synchroniseren met je computer. De bestanden die je niet selecteert, blijven dan wel gewoon beschikbaar op dropbox.com en andere computers.

Je kunt ook de bandbreedte-instellingen aanpassen om Dropbox sneller te laten synchroniseren.

Opmerking: De synchronisatie van Dropbox-accounts met veel bestanden kan langer duren. Een vertraagde of langdurige synchronisatie hoeft niet op een probleem te duiden.