Het Dropbox-abonnement van je team wijzigen

Bijgewerkt Oct 10, 2023
Bepaalde typen beheerders kunnen het Dropbox-abonnement van hun team wijzigen in een ander abonnement. Dit kan handig zijn wanneer de behoeften van je team zijn veranderd. Je kunt het Dropbox-account van je team bijvoorbeeld omzetten naar meerdere individuele accounts voor persoonlijk gebruik.

Overstappen van Standard, Business, Advanced of Business Plus naar een ander Dropbox-teamabonnement

highlight icon

Opmerking: Teams met Dropbox Standard of Dropbox Advanced kunnen niet overstappen naar Dropbox Business of Dropbox Business Plus.

Je stapt als volgt van een teamabonnement over op een ander teamabonnement:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Facturering in de linkerzijbalk.
  4. Klik op Abonnement wijzigen naast je huidige Dropbox-abonnement.
    • Opmerking: Als je je facturen handmatig betaalt, moet je je accountmanager op de hoogte stellen of contact opnemen met support om je abonnement te wijzigen.
  5. Selecteer de naam van het abonnement waarnaar je wilt overstappen.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Wijziging bevestigen.

De wijziging wordt van kracht bij de eerstvolgende verlenging.

Van een teamabonnement overstappen op een individueel abonnement

Je kunt de Dropbox-abonnementen Standard, Business, Advanced, or Business Plus voor al je teamleden omzetten naar individuele abonnementen door je abonnement en je team op te zeggen. Het opzeggen van je team kan niet ongedaan gemaakt worden en zorgt ervoor dat teamleden geen toegang meer hebben tot het teammateriaal. Meer informatie over het opzeggen van je team en de gevolgen daarvan.

Als je niet je hele team naar een individuele accounts wilt omzetten, kun je ook één of enkele van accounts van teamleden omzetten naar individuele accounts. Meer informatie over het omzetten van het account van een teamlid naar een individueel account.

highlight icon

Opmerking: Als je je team opzegt of het account van een teamlid omzet naar een individueel account, worden ze automatisch omgezet naar Dropbox Basic. Als het teamlid wil upgraden naar een betaald abonnement, kan dat via de pagina Upgraden.

Dropbox Enterprise wijzigen in een ander abonnement

Als je Dropbox Enterprise wilt omzetten naar een ander abonnement, neem dan minimaal 30 dagen voorafgaand aan de verlengingsdatum contact op met je accountmanager of Dropbox-support. Dingen om te overwegen voordat je je abonnement opzegt.