Het Dropbox Backup-abonnement: een overzicht

Bijgewerkt Dec 01, 2023
person icon

Het Dropbox Backup-abonnement is momenteel beschikbaar voor een beperkte doelgroep.

Het Dropbox Backup-abonnement is een betaald abonnement dat alle opslagruimte biedt die je nodig hebt om back-ups te maken van één computer en één externe harde schijf naar Dropbox Backup. Meer informatie over de typen apparaten die onder je Dropbox Backup-abonnement vallen zijn hieronder beschreven.

Het Dropbox Backup-abonnement bevat alle functies van het Dropbox Basic-abonnement plus extra opslagruimte, toegang tot Dropbox Rewind en heeft geen limiet voor het aantal apparaten waarop je je kunt aanmelden.

Functies in het Dropbox Backup-abonnement

Maak een back-up van je computer en externe harde schijf

Als je een back-up maakt van je computer of externe harde schijf naar Dropbox Backup, maak je automatisch een back-up van mappen op je computer of externe harde schijf in je Dropbox-account. Na de eerste back-up worden alle wijzigingen aan deze mappen en de inhoud ervan op je computer of externe harde schijf automatisch bijgewerkt in Dropbox Backup.

Via dropbox.com/backup/all heb je toegang tot de mappen waarvan een back-up is gemaakt onder 'Mac', 'PC' of '[naam externe harde schijf]'.

highlight icon

Opmerking: als je een Dropbox-teamaccount hebt, staat je Mac- of pc-map in je teamledenmap.

Meer informatie over het maken van back-ups van je computer of externe harde schijf.

Wijzigingen ongedaan maken met Dropbox Rewind

Met het Dropbox Backup-abonnement kun je alle bestandsbewerkingen of -verwijderingen van de afgelopen 30 dagen terugdraaien. Bovendien kun je Dropbox Rewind gebruiken om een groot aantal wijzigingen ongedaan te maken, of je volledige back-up terug te zetten naar een eerdere staat, binnen de afgelopen 30 dagen. Wanneer je bestanden terugdraait of terugzet, worden je bestanden en mappen automatisch bijgewerkt op de computer of harde schijf waar de originele back-up vanaf is gemaakt.

Meer informatie over het gebruik van Dropbox Rewind.

Factureringsgegevens bijwerken

Op de factureringspagina in je accountinstellingen kun je een andere creditcard of een ander PayPal-account als betalingsmethode instellen en facturen en ontvangstbewijzen bekijken in de factureringsgeschiedenis.

Facturering en betalingen beheren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Facturering.

Je Dropbox Backup-abonnement opzeggen

Je kunt je Dropbox Backup-abonnement op elk gewenst moment opzeggen. De opzegging gaat in aan het einde van de huidige factureringscyclus.

Bij beëindiging van het abonnement:

• Je account wordt gedowngraded naar een gratis Dropbox Basic-abonnement.
  • Je houdt toegang tot al je bestanden en mappen en tot alle materialen die met je zijn gedeeld.
  • Je kunt nog steeds verwijderde bestanden terugzetten en eerdere bestandsversies van de afgelopen 30 dagen herstellen.
  • Je hebt geen toegang meer tot de functies van Dropbox Rewind.
  • Je hebt geen toegang meer tot e-mailsupport.
  • Je account, inclusief back-ups van je computer en externe harde schijf wordt beperkt door de opslagquota van je nieuwe abonnement. Bijwerken stopt automatisch wanneer je account die limiet overschrijdt.

Doe het volgende om je Dropbox Backup-abonnement op te zeggen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Klik op Abonnement opzeggen onderaan de pagina.
  6. Selecteer de reden waarom je wilt opzeggen.
  7. Klik op Doorgaan met opzeggen.Je krijgt via e‑mail een bevestiging dat je abonnement is opgezegd.

Veelgestelde vragen over het Dropbox Backup-abonnement

Wat is het verschil tussen het Basic en het Dropbox Backup-abonnement?

Dropbox Basic is een gratis abonnement dat Dropbox Backup omvat, waarmee je je computer en externe harde schijf kunt herstellen, maar de grootte van je Terug-up kunt beperken tot het opslagquotum van 2 GB van het abonnement.

Het Dropbox Backup-abonnement is een betaald abonnement met dezelfde functies als het gratis Basic-abonnement, maar biedt ongelimiteerde opslagruimte om back-ups te maken van één computer en één externe harde schijf, met toegang tot e-mailondersteuning en Dropbox Rewind.

Kan ik het Dropbox Backup-abonnement toevoegen aan een bestaand account?

Dropbox Backup is een betaald abonnement dat momenteel alleen beschikbaar is voor bepaalde Dropbox-gebruikers. Dropbox Backup is beschikbaar voor alle abonnementen, maar de grootte van je back-ups wordt beperkt door de opslaglimiet van je account.

Neemt mijn back-up opslagruimte in beslag in mijn Dropbox-account?

Met het Dropbox Backup-abonnement ontvang je zoveel opslagruimte als je nodig hebt om back-ups van één computer en één externe harde schijf op te kunnen slaan. Bij andere abonnementen, zoals Dropbox Basic of Dropbox Plus, wordt de grootte van je back-ups beperkt door het opslagquotum van het abonnement.

Het Dropbox Backup-abonnement is ontworpen om zoveel opslagruimte te bieden als nodig is om back-ups te maken van één computer en één externe harde schijf. Het is niet bedoeld om je lokale opslagruimte uit te breiden. Er kunnen aanvullende beperkingen van de back-upfunctionaliteit van toepassing zijn.

Kan ik van meerdere partities op mijn computer of externe harde schijf een back-up maken?

Met het Dropbox Backup-abonnement kun je een back-up maken van één computer en één externe harde schijf. Dropbox detecteert echter elke partitie op een computer of externe harde schijf als een afzonderlijke schijf. Als je meerdere partities op je computer of externe harde schijf hebt, kun je maar één partitie per apparaat selecteren om een back-up van te maken. Die back-up mag zoveel opslagruimte innemen als je nodig hebt.

Het maken van back-ups van meerdere partities is niet inbegrepen in je Dropbox Backup-abonnement. In plaats daarvan worden afzonderlijke back-ups gemaakt, die meetellen voor het totale opslagquotum van je account.

Kan ik de back-up van mijn computer of externe harde schijf uitschakelen zonder mijn abonnement te beëindigen?

Ja.Je kunt de back-up van je computer of externe harde schijf uitschakelen of specificeren van welke mappen een back-up gemaakt moet worden in Dropbox Backup.De back-up van je computer of externe harde schijf uitschakelen is niet hetzelfde als het abonnement opzeggen.

Wat gebeurt er met mijn back-up als ik mijn abonnement wijzig of annuleer?

Als je jouw abonnement wijzigt of annuleert, blijft je back-up beschikbaar, maar blijft de grootte ervan beperkt tot de opslaglimiet van je abonnement. Automatische back-ups worden gestopt op het moment dat je jouw opslaglimiet overschrijdt.

Geldt er een limiet voor de bestandsgrootte voor het back-up maken-abonnement?

Ja. De maximale bestandsgrootte voor back-ups is 2 TB.

Wat als ik al meer dan één back-up in mijn account heb?

Het Dropbox Backup-abonnement biedt zoveel opslagruimte als je nodig hebt om back-ups te maken van één computer en één externe harde schijf. Als je meerdere back-ups hebt ingesteld met een ander Dropbox-abonnement, word je gevraagd om er een te kiezen die je wilt behouden met Dropbox Backup. Je andere back-ups worden gestopt en zijn daarna onderhevig aan het opslagquotum van je account.

Wat betekent “zoveel opslagruimte als je nodig hebt” voor Dropbox Backup?

Het Dropbox Backup-abonnement is ontworpen om zoveel opslagruimte te bieden als je nodig hebt om back-ups te maken van één computer en één externe harde schijf. Wij willen echter voorkomen dat hiervan misbruik wordt gemaakt met op maat gemaakte schijven of andere mechanismen die bedoeld zijn om een back-up te maken van meer dan één computer en één externe harde schijf. Dit betekent dat we de grootste* harde schijven ondersteunen die worden aangeboden door de lijst met fabrikanten hieronder.**

*Voor zover wij weten is 100 TB de grootste vanaf 3 januari 2023.Als je vermoedt dat dit onjuist is, laat het dan aan ons weten.

**De fabrikanten in de lijst hieronder bieden computers en externe harde schijven die compatibel zijn met je Dropbox Backup-abonnement.Als je jouw fabrikant niet in de lijst hieronder ziet staan, laat het dan aan ons weten.

Belangrijke opmerkingen:

• Als je vóór 3 januari 2023 hebt geregistreerd voor het Dropbox Backup-abonnement, blijf je profiteren van onbeperkte opslagruimte voor één computer en één externe harde schijf.
  • Virtuele machines vallen niet onder computers of externe harde schijven. Dit betekent dat hiervan geen back-ups worden gemaakt als onderdeel van je Dropbox Backup-abonnement.
  • De opslagruimte die de harde schijf inneemt mag de capaciteit van de schijf niet overschrijden zoals het is weergegeven in het besturingssysteem.
  • De door jou gekozen externe hard schijf kan niet bestaan uit een combinatie van meerdere kleinere harde schijven (zoals een RAID- of NAS-schijf) en moet een compatibel schijftype zijn. Compatibele typen zijn:
  • Windows
    • exFAT
    • FAT32
    • NTFS
  • Mac
    • APFS
    • APFS (hoofdlettergevoelig)
    • exFAT
    • HFS+
    • HFS Plus
    • Mac OS Extended
    • Mac OS Extended (gerapporteerd)
    • Mac OS Extended (hoofdlettergevoelig)
    • Mac OS Extended (hoofdlettergevoelig, gerapporteerd)
    • MS-DOS (FAT 32)
    • MS-DOS (FAT)

Dit zijn voorbeelden van fabrikanten die computers en externe harde schijven aanbieden die meestal compatibel zijn:

• Acer
  • ADATA
  • Crucial
  • HGST
  • iStorage
  • LaCie
  • Nimbus
  • Samsung
  • SanDisk
  • Seagate
  • Synology
  • Toshiba
  • Western Digital

Hoe kan ik support krijgen van Dropbox?

Klanten met het Dropbox Backup-abonnement kunnen hulp krijgen van het Dropbox-helpcentrumde community en per e-mail.

Meer informatie over contact opnemen met support.