Dropbox Family-abonnement beheren

Bijgewerkt Oct 16, 2023

Dropbox Family is een abonnement met 2 TB opslagruimte. Je kunt deze delen met maximaal 6 leden. Alle leden van je Family-abonnement moeten 13 jaar of ouder zijn in de Verenigde Staten en ergens anders 16 jaar of ouder.

De gezinsbeheerder is de persoon die een Dropbox Family-abonnement afsluit. De gezinsbeheerder kan de factureringsgegevens openen en bijwerken in de accountinstellingen van zijn of haar Dropbox-account.

Nieuwe leden uitnodigen

De gezinsbeheerder kan nieuwe leden uitnodigen en de status van uitnodigingen controleren.

Nieuwe leden krijgen onmiddellijk toegang tot de gedeelde opslagruimte en functies van Dropbox Family. Als leden al een Dropbox Plus- of Professional-account hadden voordat ze lid werden van het Family-abonnement, worden de kosten van het oorspronkelijke abonnement naar rato terugbetaald via hun individuele accounts.

Leden die nog geen Dropbox-account hebben, kunnen een account maken wanneer ze de uitnodiging voor het Family-abonnement accepteren.

Nieuwe leden uitnodigen:

1. Meld je aan op dropbox.com met je gezinsbeheerdersaccount.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Family.
  5. Klik op Leden uitnodigen.
  6. Geef het e-mailadres op van degene die je wilt uitnodigen. Als je wilt kun je een bericht toevoegen.
    • Je kunt gezinsleden ook uitnodigen met een link. In dat geval klik je op Of een link gebruiken en deel je die link via een e‑mail of ander soort bericht.
  7. Klik op Uitnodigingen verzenden.

Zodra een lid de uitnodiging heeft geaccepteerd en lid is geworden van het abonnement, zie je onder Je gezin de naam, het e‑mailadres en de status van het nieuwe lid.

highlight icon

Opmerking: Je kunt een linkuitnodiging altijd kopiëren en verzenden. Je kunt echter niet een e‑mailuitnodiging opnieuw verzenden. Je moet dan een nieuwe uitnodiging maken of een linkuitnodiging verzenden.

Een uitnodiging annuleren

De gezinsbeheerder kan een openstaande uitnodiging op elk gewenst moment annuleren:

1. Meld je aan op dropbox.com met je gezinsbeheerdersaccount.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Family.
  5. Klik op ... (drie puntjes) naast de openstaande uitnodiging die je wilt annuleren.
  6. Klik op Uitnodiging verwijderen.

Een lid verwijderen

De gezinsbeheerder kan een lid op elk gewenst moment verwijderen uit het Family-abonnement.

1. Meld je aan op dropbox.com met je gezinsbeheerdersaccount.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Family.
  5. Klik op (drie puntjes) naast de naam van het lid dat je wilt verwijderen uit het Family-abonnement.
  6. Klik op Lid verwijderen.
highlight icon

Opmerking: Als de gezinsbeheerder een lid verwijdert uit het abonnement, wordt dat lid teruggezet naar het eigen gratis Dropbox Basic-account. Het verwijderde lid houdt toegang tot alle bestanden en mappen in het eigen individuele account en alle materialen die zijn gedeeld met het lid, maar verliest de toegang tot de functies en de opslagruimte van het Family-abonnement. De gezinsbeheerder kan beslissen of het lid al dan niet een kopie van de map Gezinsruimte mag houden.

Factureringsgegevens bijwerken

De gezinsbeheerder kan de betalingsmethode of de factureringsperiode wijzigen en facturen en ontvangstbewijzen bekijken in de factureringsgeschiedenis.

1. Meld je aan op dropbox.com met je gezinsbeheerdersaccount.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Facturering.

Opslagruimte controleren

De gezinsbeheerder kan zien hoeveel opslagruimte er in gebruik is en hoe dit is verdeeld onder de verschillende leden.

1. Meld je aan op dropbox.com met je gezinsbeheerdersaccount.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.