Je Dropbox-account verwijderen

Bijgewerkt Oct 10, 2023

Als je je Dropbox-account definitief wilt verwijderen, volg dan de instructies voor je abonnements- en accounttype hieronder. Meer informatie over nagaan welk abonnement je hebt.

Wat gebeurt er als je je Dropbox-account verwijdert?

Hieronder kun je zien wat er nog meer gebeurt als je je Dropbox-account verwijdert:

• Je hebt geen toegang meer tot je account en kunt het niet meer herstellen nadat het is verwijderd.
  • Je wordt op alle apparaten afgemeld bij Dropbox.
  • Je account- en bestandsgegevens worden verwijderd.
  • Je bestanden en mappen worden niet meer gesynchroniseerd op alle apparaten. Inhoud die naar je computer is gesynchroniseerd blijft daar staan, maar wordt niet meer gesynchroniseerd.
  • Je bestanden in privémappen worden verwijderd van de Dropbox-servers. Als je je account verwijdert, kan je materiaal niet meer worden hersteld.
  • Je bestanden in gedeelde mappen zijn nog wel toegankelijk voor leden in die gedeelde mappen, maar jij kunt die bestanden niet meer openen of bewerken.

Als je je abonnement wilt opzeggen maar je account niet wilt verwijderen, kun je in plaats daarvan ook alleen je abonnement opzeggen. Meer informatie over het opzeggen van je abonnement.

Dropbox Basic, Plus, Professional en Essentials

Een Dropbox Basic-, Plus-, Professional- of Essentials-account definitief verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onderaan de pagina op Account verwijderen.
    • Opmerking: Als je een actief abonnement hebt, wordt je verzocht het op te zeggen om het account te verwijderen.

Je kunt een Dropbox Basic-account ook verwijderen in de Dropbox-app voor iOS. Je doet dit als volgt:

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op Account (persoonpictogram).
  3. Scrol omlaag en tik op Account verwijderen.
    • Opmerking: Als je je bij Dropbox hebt aangemeld met je Google-account, moet je een wachtwoord maken om de verwijdering van je account te bevestigen. Tik op E-mail verzenden, volg de aanwijzingen om je wachtwoord te maken en ga terug naar de mobiele Dropbox-app.
  4. Typ je wachtwoord.
  5. Tik op Volgende.
  6. Tik op Definitief verwijderen.
  7. Tik op Verwijderen om je keuze te bevestigen.

Dropbox Family

Je verwijdert als volgt een Dropbox Family-account definitief:

1. Dropbox Family-abonnement opzeggen of verlaten.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onderaan de pagina op Account verwijderen.

Dropbox Standard, Business, Advanced en Business Plus

Als je een Dropbox Standard-, Business-, Advanced- of Business Plus-teamaccount permanent wilt verwijderen, moet je contact opnemen met een beheerder van je team die teamleden kan verwijderen.
  1. Neem contact op met Dropbox Support om je team te verplaatsen naar een vergrendelde status
  2. Volg deze instructies om je team te verwijderen.