Een overdracht maken en verzenden

Je kunt overal waar je Dropbox gebruikt overdrachten maken en verzenden via gedeelde links of e-mail. Als je Dropbox Professional, Advanced, Enterprise of Education hebt, kun je de overdracht een andere kleur geven of een eigen logo toevoegen. Nadat je een overdracht hebt verzonden, kun je de verzonden overdrachten bekijken en beheren op dropbox.com.

Een overdracht maken en verzenden

Een overdracht maken en verzenden op dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik in het menu op Transfer.
  4. Klik op Overdracht maken.
  5. Je kunt op de volgende manieren bestanden toevoegen aan je overdracht:
    • Versleep bestanden vanaf je computer.
    • Klik op Bestanden uploaden.
    • Klik op het menu naast Bestanden uploaden en selecteer:
      • Mappen uploaden om mappen van je computer te kiezen.
      • Toevoegen vanuit Dropbox om bestanden of mappen uit je Dropbox-account te kiezen.
  6. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) als je een naam wilt invoeren voor de overdracht.
  7. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Klanten met Dropbox Professional, Advanced, Enterprise en Education hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen (tot maximaal één jaar).
  8. Klik op Overdracht maken.
  9. Klik op E-mail versturen of Link kopiëren.

Een overdracht maken en verzenden vanuit de desktopapp:

1. Open Verkenner (Windows), Finder (Mac) of de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt toevoegen aan de overdracht.
  3. Klik op Kopie versturen...
  4. Klik op het bewerkingspictogram (potlood) als je een naam wilt invoeren voor de overdracht.
  5. Klik op het tandwielpictogram om een vervaldatum of wachtwoord in te stellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Klanten met Dropbox Professional, Advanced, Enterprise en Education hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen (tot maximaal één jaar).
  6. Klik op Overdracht maken.
  7. Klik eventueel op Voorbeeld van overdracht bekijken om te zien wat de ontvangers zullen ontvangen.
  8. Klik op Link kopiëren of Verzenden via e‑mail om de overdrachtlink te delen.

Opmerking: de Dropbox-desktopapp moet zijn geïnstalleerd om overdrachten vanaf je computer te kunnen verzenden.

Een overdracht maken en verzenden op je iOS-apparaat:

1. Open de Dropbox-app op je iPhone/iPad.
  2. Tik op '+' (het pluspictogram).
  3. Tik op Kopie van bestanden verzenden.
  4. Tik op Toevoegen uit Dropbox en selecteer vervolgens de bestanden die je wilt toevoegen aan de overdracht.
    • Opmerking: op iOS-apparaten kun je geen mappen toevoegen aan een overdracht.
  5. Tik op Doorgaan.
  6. Je kunt een nieuwe naam voor je overdracht kiezen, de optie om downloadmeldingen te ontvangen in- of uitschakelen en een vervaldatum instellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Klanten met Dropbox Professional, Advanced, Enterprise en Education hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen (tot maximaal één jaar).
  7. Als je Dropbox Professional, Dropbox Advanced, Dropbox Enterprise of Dropbox Education gebruikt, kun je op Wachtwoord toevoegen tikken om je overdracht met een wachtwoord te beveiligen.
  8. Tik op Doorgaan.
  9. Tik op Link kopiëren als je de overdrachtlink wilt delen.

Een overdracht maken en verzenden op je Android-apparaat:

1. Open de Dropbox-app op je Android-apparaat.
  2. Tik op '+' (het pluspictogram).
  3. Tik op Overdracht verzenden.
  4. Tik op Doorgaan.
  5. Vink het vakje aan naast het/de bestand(en) of map(pen) dat/die je wilt verzenden.
  6. Tik op [x] bestand(en) overdragen.
  7. Tik op Doorgaan.
  8. Je kunt een nieuwe naam voor je overdracht kiezen, de optie om downloadmeldingen te ontvangen in- of uitschakelen en een vervaldatum instellen.
    • Overdrachten verlopen standaard na 7 of 30 dagen, afhankelijk van je abonnement. Klanten met Dropbox Professional, Advanced, Enterprise en Education hebben de mogelijkheid om een wachtwoord toe te voegen en de vervaldatum te verlengen (tot maximaal één jaar).
  9. Als je Dropbox Professional, Dropbox Advanced, Dropbox Enterprise of Dropbox Education gebruikt, kun je op Wachtwoord toevoegen tikken om je overdracht met een wachtwoord te beveiligen.
  10. Tik op Doorgaan.
  11. Tik op Link kopiëren om te delen om de overdrachtlink te delen.
  12. Tik op Nieuwe overdracht starten of Gereed.

Je overdrachten aanpassen:

Als je Dropbox Advanced, Enterprise of Education hebt, kun je de achtergrond van de overdracht wijzigen of een eigen logo toevoegen. Deze achtergrond en dit logo worden weergegeven op al je overdrachten, tot je ze opnieuw wijzigt.

Je overdrachten aanpassen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op het rastersymbool links bovenin.
  3. Klik op Transfer.
  4. Klik op Ontwerp aanpassen.
  5. Als je een achtergrondkleur, achtergrondafbeelding of logo wilt toevoegen, klik je op de vervolgkeuzelijst naast Achtergrond kiezen of Logo kiezen.
    • Opmerking: Achtergronden en logo's mogen een bestandsgrootte hebben van maximaal 5 MB. Logo's zullen worden verkleind als ze te groot zijn.
  6. Klik op Opslaan.