Zelf een document ondertekenen

Bijgewerkt Jan 10, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is voor alle Dropbox-gebruikers. Alle Dropbox-gebruikers kunnen een onbeperkt aantal documenten zelf ondertekenen.

Je kunt een document zelf ondertekenen op dropbox.com en het ondertekende document vervolgens versturen naar iedereen die een kopie nodig heeft.

Meer informatie over zelf ondertekenen van een PDF in de mobiele Dropbox-app.

highlight icon

Opmerking: Als je lid bent van een Dropbox-teamaccount, kun je niet zelf ondertekenen wanneer je beheerder Handtekeningen voor jouw team heeft uitgeschakeld. Meer informatie over de pagina Handtekeningen voor Dropbox-teamaccounts.

Zelf een document ondertekenen

Je ondertekent een document als volgt zelf:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Handtekeningen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Zelf ondertekenen.
  4. Vink het vakje aan naast het bestand dat je wilt gebruiken. Je kunt de zoekbalk gebruiken, of door  Mijn bestanden ofRecent navigeren, als het bestand dat je zoekt niet onmiddellijk wordt weergegeven.
    • Opmerking: Je kunt ook een bestand uploaden door op Bestand uploaden te klikken, in het gedeelte linksonder.
  5. Klik op Kiezen
    • Opmerking: Als je geen Dropbox Sign-account hebt, moet je de algemene voorwaarden accepteren. Klik op Akkoord om door te gaan.
  6. Plaats de ondertekenaarsvelden. Meer informatie over het gebruik van de Dropbox Sign-editor.
  7. Klik op Volgende
  8. Teken je handtekening handmatig, of maak een keuze uit de andere opties:
    • Je handtekening tekenen
    • Je handtekening typen
    • Een foto uploaden
    • Een recent opgeslagen handtekening invoegen
  9. Klik op Volgende
  10. Kies een locatie om je document op te slaan.
  11. Klik op Opslaan
  12. Je ondertekende document verschijnt op het tabblad Documenten.