Sjablonen voor handtekeningaanvragen beheren

Bijgewerkt Sep 15, 2023
person icon

In dit artikel wordt een functie beschreven die beschikbaar is in betaalde Dropbox Sign-abonnementen of in Dropbox Essentials, Business of Business Plus. Het aantal beschikbare sjablonen hangt af van je abonnement.

Met sjablonen kun je een document één keer opmaken en het vervolgens gebruiken om meerdere handtekeningaanvragen te verzenden, zonder dat je het document elke keer opnieuw hoeft op te stellen.

Teamaccounts kunnen sjabloon delen. Lees meer over het tabblad Sjablonen voor teams.

highlight icon

Opmerking: Sjablonen voor handtekeningverzoeken zijn alleen beschikbaar op Dropbox.com.

Een nieuwe sjabloon maken

Een nieuwe sjabloon maken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Handtekeningen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Sjabloon maken.
  4. Selecteer het bestand dat je als sjabloon wilt gebruiken.
  5. Klik op Kiezen.
    • Opmerking: Als je geen Dropbox Sign-account hebt, moet je de algemene voorwaarden accepteren. Klik op Akkoord om door te gaan.
  6. Voer de rollen of functies in van de personen die moeten ondertekenen.
  7. Klik op Volgende
  8. Plaats de ondertekenaarsvelden. Meer informatie over de Dropbox Sign-editor.
  9. Klik op Volgende
  10. Controleer of alle ondertekenaars de juiste rol of functie hebben.
  11. Voeg een sjabloonnaam toe.
  12. Voeg eventueel een sjabloon voor e-mailberichten toe.
  13. Klik op Sjabloon opslaan.

Een sjabloon bewerken

Een sjabloon bewerken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Handtekeningen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op het tabblad Sjablonen
  4. Klik op '' (drie puntjes) naast de sjabloon die je wilt bewerken.
  5. Kies Bewerken.
  6. Voeg eventueel ondertekenaarsrollen toe.
  7. Klik op Volgende
  8. Plaats de ondertekenaarsvelden. Meer informatie over het gebruik van de Dropbox Sign-editor.
  9. Klik op Volgende
  10. Controleer de ondertekenaars en voeg eventueel een bericht voor ondertekenaars toe.
  11. Klik op Sjabloon opslaan.

Een sjabloon verwijderen

Een sjabloon verwijderen:

1. Meld je aan bij dropbox.com.
  2. Klik op Handtekeningen in de linkerzijbalk.
  3. Klik op het tabblad Sjablonen
  4. Klik op ''(drie puntjes) naast de sjabloon die je wilt verwijderen.
  5. Kies Verwijderen.

Opmerking: verwijderde sjablonen kunnen niet meer worden hersteld.